تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837211856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونگی روایتگری امام خمینی‌(ره) برای نسل جدید


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چگونگی روایتگری امام خمینی‌(ره) برای نسل جدید
طبیعتا این سخن مهمی بود که از یک عالم دینی مثل امام‌خمینی(ره) بیان و پیگیری می‌شد. امام درواقع معتقد بود که اگر ما به اسلام عمل کنیم، به همه‌چیز می‌توانم برسیم. به عبارت دیگر ایشان می‌فرمود اگر شما به اسلام عمل کنید، به آزادی، عدالت، مساوات، استقلال و... می‌رسید.
عبدالوهاب فراتی استاد دانشگاه در روزنامه فرهیختگان نوشت: درمورد اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی‌(ره) تحلیل‌ها و تفسیرهای متعددی شده و می‌توان از منظرهای مختلفی به این اندیشه پرداخت. آنچه امروزه برای من اهمیت بیشتری دارد این است که اساسا اندیشه سیاسی امام خمینی‌(ره) برای نسلی که ایشان را ندیده، به کار می‌آید یا نمی‌آید؟ یا به عبارت دیگر اندیشه سیاسی امام خمینی‌(ره) برای نسل جدیدی که او را ندیده سخنی دارد یا سخن خاصی ندارد؟

معمولا این سوال‌ها برای همه اندیشمندان بزرگ سیاسی مطرح است. مثلا در مورد مارکس گفته می‌شود با اینکه امروزه اندیشه مارکسیست به پایان یا به بن‌بست رسیده آیا مارکس همواره سخنی برای انسان‌های بعد از خود دارد یا ندارد؟

بسیاری معتقد هستند مارکس به‌رغم مشکلاتی که آثار سیاسی او داشت، اما همواره به‌عنوان یک متفکر بزرگ در باب آزادی شناخته می‌شود. او توضیح می‌داد که انسان در شرایط رشد سرمایه‌داری چگونه تبدیل به شیءشدگی می‌شود و آزادی او از بین می‌رود؛ مارکس می‌گفت انسان در این شرایط به‌رغم آن‌که فکر می‌کند، اما آزادی‌اش از بین رفته است.

به همین دلیل بسیاری معتقد هستند کارل مارکس یک متفکر بزرگ آزادی و دقت او در این باب برای همه نسل‌های بعدی از انسان‌ها سخن تازه‌ای است. همین پرسش نیز راجع به امام خمینی(ره) مطرح است. ما وقتی به ذخایر یا مجموعه معرفت سیاسی حضرت امام مراجعه می‌کنیم، درواقع با این پرسش مواجه می‌شویم که چه چیزی از این ذخایر به نسل جدید همچنان قابلیت روایت دارد؟

من فکر می‌کنم دو موضوع در اندیشه امام وجود داشت که پرداختن به آنها برای نسل امروز مهم است. اول بحث مهجوریت دین بود و دوم بحث آزادی و رهایی از استبداد. در بحث اول امام‌خمینی(ره) معتقد بود که یکی از عوامل مهم انحطاط جامعه امروز ایران، مهجوریت دین، به حاشیه رفتن مذهب و تلاش دولت پهلوی برای از کار انداختن دین در عرصه عمومی بود.

طبیعتا این سخن مهمی بود که از یک عالم دینی مثل امام‌خمینی(ره) بیان و پیگیری می‌شد. امام درواقع معتقد بود که اگر ما به اسلام عمل کنیم، به همه‌چیز می‌توانم برسیم. به عبارت دیگر ایشان می‌فرمود اگر شما به اسلام عمل کنید، به آزادی، عدالت، مساوات، استقلال و... می‌رسید.

با توجه به این وصف اسلام در اندیشه امام‌خمینی‌(ره) یک مفهوم کانونی بود که مفاهیم دیگر پیرامون آن هویت پیدا می‌کردند و شکل می‌گرفتند. البته مراد امام از اسلام یک مفهوم خاص بود که خود ایشان از آن با عنوان اسلام واقعی تعبیر می‌کردند. اسلام واقعی، اسلامی است که به گوهر دین دست می‌یابد و اسلام را در یک روایت معتدل و صحیح اقامه می‌کند.

نکته دوم در اندیشه امام بحث استبداد و مساله آزادی بود. امام معتقد بود در شرایطی عمل به اسلام ثمربخش است که جامعه تحت سلطه دولت، فرد یا حاکم مستبدی نباشد. چون شما زمانی که در ذیل یک دولت مستبد زندگی می‌کنید به عبارتی در ذیل حاکمیت نیروهای شر و نیروهای نفسانی و شیطانی زندگی می‌کنید و این نیروهای شیطانی تلاش‌های خداگرایانه شما را دچار اختلال می‌کند یا از بین می‌برد.

به همین دلیل امام معتقد بود که یک فرد چه بخواهد به صورت فردی به سمت خدا حرکت کند و چه به صورت جمعی و در کنار دیگران بخواهد به سمت خدا حرکت کند، زمانی حرکت فردی یا جمعی او میسر است که در سایه یک حکومت دیکتاتور و یک حکومت استبدادی نباشد و شرط رسیدن به همه آن مقاصد، آزادی انسان از نیروهای شیطانی نفسانی و بیرونی است.

اگر این دو موضوع را با هم ترکیب کنیم، به این معنا که انسان آزاد می‌تواند به حقیقت دین برسد و از طرفی اسلام در ذیل آزادی حقیقی به فرجام می‌رسد، ترکیب این دو نکته به نظر من ترکیب زیبا و پیچیده‌ای است که امام به آن در اندیشه خود توجه زیادی می‌کردند.

این سنتز و ترکیب فکری می‌توانست برای نسل‌های عصر خویش و نسل‌های پس از خود همچنان سخن‌های تازه‌ای بیافریند و آنها را قانع کند که پیرامون این دو مفهوم کانونی استقرار پیدا کنند و در عمل به آن دو، راه را به سوی کمال باز کنند.

من دغدغه روایتگری امام‌خمینی در عصر جدید را دارم و معتقد هستم ما نباید برای نسلی که ایشان را ندیده از امام‌خمینی روایتی ارائه دهیم - حتی در حوزه اندیشه و حوزه عمل - که قابلیت تقلید نداشته باشد.

مثلا در حوزه عمل ما باید بتوانیم از امام‌خمینی روایتی ارائه دهیم که مخاطبان از ایشان قابلیت الگوبرداری داشته باشند. آنقدر روایتگری از امام خمینی را به تعاریف غیرقابل دسترس نبریم که نسل جدید نتواند از آن تقلید عملی کند.

امام‌خمینی انسانی غیرمعصومی بوده که می‌توانسته خطاهای بسیاری انجام دهد، اما انجام نداده است. ایشان می‌توانست کوتاهی‌های زیادی را در زندگی انجام دهد ولی انجام نداده است.

ایشان روی نفس خود کار کرد، روی زندگی خود برنامه‌ریزی کرد و بالاخره از آن نتیجه گرفت. متاسفانه گاهی مواقع ما امام‌خمینی را طوری نشان می‌دهیم یا به‌گونه‌ای از ایشان تجلیل می‌کنیم که نسل جدید احساس می‌کند امام خمینی یک استثنا در تاریخ و در واقع یک موهبت الهی بوده و قابل تکرار هم نیست.

به نظر من امام‌خمینی، قابلیت تکرار و قابلیت تجربه در زیست دیگران را دارد. می‌توان آدم‌هایی را ساخت یا آدم‌هایی خود با مجاهدت خویش را بسازند که تکرار پروژه خمینی باشد. این نکته مهمی است که باید در روایتگری امام خمینی برای نسل جدید به آن توجه و دقت کرد.

منبع : مشرق نيــوز



تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن