واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سریال آتش سوزی ها با ورود به فصل گرما کلید خورد
سریال آتش سوزی ها با ورود به فصل گرما کلید خورده و مراتع و جنگل های کشورمان به شدت مستعد به دام افتادن در حرق را دارند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله با نزدیک شدن فصل گرما شاهد افزایش آتش سوزی جنگل ها و مراتع هستیم ولی گویا امسال به دلیل پیش بینی های انجام شده از سوی سازمان هواشناسی جهانی، گرمایی فراتر از حد نرمال برای فصل تابستان در کشور ایران و غرب خاورمیانه به انتظار نشسته که به بزرگترین دشمن جنگل ها یعنی آتش سوزی قدرت مانور بیشتری خواهد داد.
بنابراین ما انسان ها باید به عنوان عامل اصلی به راه انداختن آتش در دل جنگل ها و مراتع، با هرچه در توان داریم عرصه را بر حضور دشمن این ثروت های ملی تنگ کنیم، چرا که با وجود خشکسالی ها، گرمایش زمین، تخریب مراتع و جنگل ها و تغیییرات اقلیم؛ زمین های کشورمان از جمله منابع طبیعی کاملا مستعد آتش سوزی هستند.
احمدعلی کیخا معاون اسبق محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در این باره می گوید: به دلیل خشکسالی و آثار برجا مانده از آن، تغییرات اقلیم و گرمایش زمین؛ هرنقطه از کشورمان مستعد آتش سوزی است. بطوریکه حتی با برجای گذاشتن یک بطری و یا یک زباله و تابش اشعه خورشید بر آن آتش سوزی رخداده و به سرعت بر وسعت حریق افزوده می شود.
*زنگ شروع آتش سوزی در کشور نواخته شد
16 هکتار از جنگل ها و مراتع کبگیان شهرستان بویراحمد بویراحمد، چهار هکتار از جنگلهای بلوط ماژین در استان ایلام و بخش هایی از منطقه جنگلی شاهیوند استان لرستان واقع در دوره چگنی در طی چند روز اخیر در آتش سوختند.
*مراتع ایلام و کردستان مستعدترین مناطق آتش سوزی
محمد ناصر محمدی معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان کردستان 80 درصد از مراتع استان را مستعد آتش سوزی اعلام کرده و جنگل های آبیدر را که در طول 20 سال گذشته مکراً طعمه حریق شده، مستلزم مراقبت و آبیاری ویژه دانسته است.
مازیار سلیمان نژاد با بیان اینکه سال گذشته بیش از یک هزار هکتار از 640 هزار هکتار اراضی جنگلی استان ایلام طعمه آتش شد، گفت: 185 هزار هکتار از اراضی ایلام مستعد آتش سوزی است.
**دلایل تشدید آتش سوزی
گستردگی عرصه های جنگلی و مرتعی، سخت مسیر بودن مناطق بحران و مستعد اتش سوزی، پدیده خشکیدگی درختان بلوط، کمبود امکانات و تجهیزات ،افزایش دما، افزایش رطوبت و کاهش بارندگی ، عدم آموزش، آمادگی و ایجاد سازمان های مردم نهاد و استفاده از توان آنها در جهت مقابله سریع با آتش سوزی و تکیه بر بخش دولتی ؛ ارتباط مستقیمی با وقوع حریق و تشدید آن در سطح جنگلها و مراتع دارد
**راه حل چیست؟
ایجاد آتش بُر در مناطق پر تراکم گیاهی، تشکیل گروه های مردمی اطفای حریق، نصب کانکس، برپایی چادر و احداث برجک های دیده بانی در مناطق بحرانی ،علف تراشی، قطع و خروج چوب های خشک از مناطق جنگلی و مرتعی، تلاش برای اختصاص بالگرد ، خرید تجهیزات اطفای اتش و عدم برجا گذاشتن هرگونه زباله در طبیعت باتوجه به پیش رو بودن فصل تابستان و افزایش حجم مسافرت و گردشگری ؛ازجمله مواردی است که می تواند عرصه را بر وقوع آتش سوزی تنگ کند.
۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]