واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش مرگ و مير با تركيبات مخدرهاي صنعتي و شيميايي
سوء مصرف مواد روانگردان محرك گاه به اختلال رواني منجر ميشود و علاوه بر نابودي فرد مصرف كننده، جان ساير افراد را نيز تهديد ميكند.
استاد روانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران با تأكيد بر ضرورت راهاندازي كارگاههاي مشاورهاي براي مقابله با اعتياد گفت: بايد در كارگاههاي مشاورهاي به افراد آموزش داده شود كه چشم بسته در دام تبليغات منفي اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتي و داروهاي روانگردان قرار نگيرند. نيره معيدي افزود: همچنين در اين كارگاههاي مشاورهاي كه سازمانهاي مردمي، كانونهاي فرهنگي، اجتماعي در محلهها و مناطق مختلف و نهادهاي آموزشي متولي برگزاري آن هستند، بايد علاوه بر شركت قشر جوان كشور، والدين، مديران، روانپزشكان نيز درباره پيشگيري و شناسايي علل موثر در گرايش افراد به مصرف مواد مخدر حضور يابند. وي با اشاره به اينكه مواد مخدر را ميتوان به دو دسته سنتي و صنعتي تقسيم كرد، گفت: مخدرهاي دسته سنتي به صورت مرفين و كدئين مورد استفاده قرار ميگيرد ولي مخدرهاي دسته دوم به مواد شيميايي گفته ميشود كه روي عملكرد مغز اثر گذاشته و منجر به تغييرات رفتاري، شناختي، خلقي و همچنين درجه هوشياري در فرد مصرفكننده ميشوند.
اين روانپزشك اظهار كرد: سوء مصرف مواد روانگردان و محرك، پيامدهاي زيانبار اجتماعي و اقتصادي دارد و به ويژه بهداشت فردي و همگاني را تهديد ميكند.
معيدي با بيان اينكه بسياري از جرائمي كه در جامعه رخ ميدهد، ناشي از مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي توهمزا است، ادامه داد: تنوع و تكثر مواد روانگردان و گسترش سوء استفاده از اين مواد به همراه آثار بسيار زيانبار آن براي سلامت عمومي، ضرورت اصلاح قانون مربوط به پيشبيني اقدامات حمايتي موثر و تدابير سركوبي مناسبي را ايجاب ميكند. اين استاد دانشگاه تصريح كرد: از سوي ديگر سوءمصرف مواد روانگردان محرك گاه به اختلال رواني منجر ميشود و علاوه بر نابودي فرد مصرف كننده، جان ساير افراد را نيز تهديد ميكند.
اين روانپزشك خاطرنشان كرد: همچنين بايد تدوين كتابهاي آموزشي درباره اعتياد و مواد مخدر توسعه يابد و بهصورت رايگان در دسترسي افراد قرار گيرد تا آگاهي و نگرش آنان نسبت به مواد مخدر به خصوص روانگردانها تغيير يابد.
به گفته معيدي، مخدرهاي صنعتي و شيميايي اثري تركيبي از توهمزايي و تحركبخشي دارند، با توجه به اينكه مصرف مواد روانگردان و محرك باعث ايجاد ناامني در جامعه، خانواده و افزايش جرائم ميشود، عوارض اجتماعي مهمترين آسيب مصرف اين مواد است.
وي افزود: مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي اثر سوء بر سلامتي نوجوانان دارد، به طوري كه پيامدهاي اجتماعي شومي مثل تمايل بيشتر به ارتكاب جرم، تهاجم فيزيكي و تجاوز جنسي و تصادفات و ترك تحصيلها، غيبت، فرار از مدرسه و بيماريهاي منتقله از طريق جنسي به همراه دارد و در بزرگسالي نيز تداوم خواهد داشت.
وي خاطرنشان كرد: متأسفانه نوع مواد توليدي بهكار رفته در تركيبات مواد صنعتي و شيميايي موجب افزايش مرگ و مير شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]