واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جزییاتی از رویداد «هنر ناگهانی»
رویداد «هنر ناگهانی» ۱۸ خرداد ماه در موزه هنرهای معاصر رونمایی می شود تا پس از آن برای اجرا توسط هنرمندان شاخص راهی ۷ شهر شود.
به گزارش مهر، نشست خبری رویداد «هنر ناگهانی» با حضور مهدی نادری دبیر رویداد، کامبیز درمبخش، نادر مشایخی، جمشید بایرامی، سمیرا نجفی (دبیر اجرایی) این رویداد برگزار شد تا هر کدام به سهم خود به تببین ایده اجرایی این رویداد، نحوه اجرا و مانیفست آن بپردازند.
سمیرا نجفی دبیر اجرایی این رویداد در ابتدا گفت: این رویداد هنری وابسته به یک سری عواملی است که می تواند آن را به حرکت در بیاورد. ما هنرمندان شاخص در عرصه های مختلف را به کمک دعوت کردیم تا کارهایشان در این رویداد در فرایند متفاوتی ارایه شود. اصل این رویداد برای اجرا در هفت شهر عشق یعنی شیراز، تبریز، مشهد، اهواز، رشت، اصفهان و یزد است که در هر کدام از این شهرها سه روز این رویداد برگزار می شود اما تصمیم گرفتیم یک رونمایی در تهران روز ۱۸ خرداد و در موزه هنرهای معاصر که یکی از بناهای مهم شهر است داشته باشیم.
در ادامه مهدی نادری در توضیح بیشتر درباره این رویداد گفت: به نظرم جدا از هر رویداد هنری این رویداد تاثیرگذاری بالایی خواهد داشت. ما در این رویداد هیچ چیز را از پیش تعیین نمی کنیم. هیچ چیزی وجود ندارد و ناگهان چیزی خلق می شود. خلاقیت آنی تبدیل به اثر هنری می شود و مخاطب شاهد و درگیر این خلق است.
کامبیز درمبخش در توضیح بیشتر به عنوان یکی از هنرمندان حاضر در این رویداد گفت: من قبلا تجربه خوبی با مهدی نادری داشتم. به نظرم این رویداد هم تایید هنر خود هنرمند و میزان تبحرش است چون متاسفانه این روزها کارهای کپی زیاد شده و کسی نیست به آن رسیدگی کند اما در این رویداد مشخص می شود هنرمندی که در لحظه، هنر را خلق می کند چقدر تبحر دارد، هم اینکه بین هنرمند و مخاطب یک همکاری صورت می گیرد. در تئاتر این اتفاق می افتد که مخاطب در لحظه درگیر خلق اثر می شود اما آنجا نتیجه از پیش تعیین شده است اما در این رویداد نتیجه را نمی شود از پیش تعیین کرد.
نادر مشایخی که در این رویداد هدایت یک تجربه شنیداری را خواهد داشت نیز در توضیحاتی درباره این رویداد گفت: ما عموما در ایران با روابط علی کار نمی کنیم بلکه سرهم بندی می کنیم. منظورم از سرهم بندی منفی نیست بلکه منظورم نوعی تفکر است. ما عادت داریم از متریال خارج از کاربردش استفاده کنیم. مثلا شما می روید یک جا می بینید یک پنجره سنتی درست کرده اند و گذاشته اند روی دیوار، خب پشت آن پنجره دیوار است و کارکردش پنجره نیست اما می خواهد به شما بگوید دارید به یک فضای سنتی وارد می شوید. این یک نوع تفکر سرهم بندی است. استفاده خارج از کارکرد متریال. در ایران این خیلی مرسوم است. ما یک چیزی در قرن ۲۱ یاد گرفتیم و آن اینکه آنچه به آن نگاه می کنیم مهم نیست بلکه چگونه نگاه کردنمان مهم است. اصل نگاه سرهم بندی را شما در کودکان ۶ تا ۱۰ ساله می توانید ببینید.
جمشید بایرامی که به قول نادری ایده این رویداد از سفرهایی که با بایرامی به نقاط مختلف کشور داشته به دست آمده است در توضیح بیشتر نسبت به صحبت دیگر هنرمندان گفت: به نظر من اینکه ما به شهرهای مختلف می ریم نکته بسیار مثبتی است و هنر ناگهانی هم ساختار شکنی می کند چون قرار نیست در گالری اجرا شود یا هنر آنجا خلق شود.
به گفته دبیر اجرایی هنرمندانی چون تورج اصلانی، سیف الله صمدیان، جواد مرشدلو، بهنام کامرانی هم دیگر هنرمندانی هستند که در این رویداد حضور دارند و در ادامه هنرمندان دیگری اضافه خواهند شد.
بنا به گفته مهدی نادری قرار است این رویداد در اماکن مختلفی در شهر و به شکل ناگهانی رخ بدهد و هیچ چیز این رویداد قابل پیش بینی نیست و تمام مجوزها به طور کلی از مراکز مختلف گرفته شده است.
وی گفت: هدف ما استفاده حداکثری از توانایی های موجود در اماکنی است که ناگهان با آنها برخورد خواهیم کرد.
جمشید بایرامی با تایید حرف های نادری اضافه کرد: من این روزها در شهرستان ها ورک شاپ های مختلفی برگزار کرده ام. آنجا پر از سوژه است اما جوان ها در ایده پردازی سردرگم هستند. با این حرکت آن دیوار کلیشه ها را می شکنیم تا ذهن همراهان هنر، باز شود.
درمبخش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که چرا این رویداد در سطح شهر برپا نمی شود و باز هم در یک فضای بسته و از پیش تعیین شده مثل موزه رخ می دهد در حالیکه در شهرهای دیگر گویا اجرا به شیوه دیگری است گفت: در تهران این امکان نیست ما در میان شهر کار کنیم چون بسیار دورمان شلوغ می شود و ترافیک ایجاد می شود، سرو صدا را هم به اینها اضافه کنید.
مهدی نادری هم در پاسخ به همین سوال گفت: هفت شهر عشق را عطار گشت/ ما اندر خم ترافیک اتوبان بابایی و صدر و ... هستیم. شرایط اجرای این رویداد در سطح شهر تهران غیر عادی است.
در رویداد «هنر ناگهانی» بنا به اعلام برگزار کنندگان قرار است در سینما تک موزه هنرهای معاصر ویدئو آرت هایی که شاید نخستین هنرهای ناگهانی بودند که توسط هنرمندان خلق شدند مانند ایستگاه سفید اثر سیف الله صمدیان پخش شود.
این رویداد ساعت ۱۶:۳۰ روز دوشنبه ۱۸ خرداد از لابی موزه هنرهای معاصر آغاز می شود و تا ساعت ۱۹ مخاطبین شاهد رویداد های شنیداری که به مدیرت نادر مشایخی رخ می دهد، خلق کاریکاتور توسط کامبیز درمبخش، خلق نقاشی توسط بهنام کامرانی، خلق عکس توسط سیف الله صمدیان و جمشید بایرامی و دیگر آثار توسط هنرمندان دیگر خواهند بود و ویدئو آرت، پرفورمنس هایی نیز اجرا خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - 01 June 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]