واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تغییر الگوی مصرف با تبلیغات غیر واقعی کالاهای خارجی تبلیغات غیرواقعی اجناس خارجی سبب اعتماد به این کالاها شده و در مواردی کیفیت پایین کالاهای داخلی باعث بی اعتمادی مردم به برخی از کالاهای تولید داخل می شود.
به گزارش فرهنگ نیوز، پاشنه آشیل اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید و تولید محوری است، تولید محوری به معنای اینکه همه سیاست ها به گونه ای باشد که تولید داخلی تقویت شود.بسیاری از مسائل میتواند در حمایت از تولید ملی دخیل باشند که یکی از آنها تبلیغات است.
تبلیغاتی که بعضا در ماهوارهها و صدا و سیما پخش میشود و مردم آن را به دفعات میبینند، مهمترین ترغیبکننده آنها به خرید کالا است اما آنچه که در تبلیغات مطرح می شود بعضا غیر واقعی و دروغین است و این طور نیست که تمام کالاهای خارجی کیفیت بالایی داشته باشند.
بر اثر این تبلیغات، فرهنگ مصرف مردم تغییر کرده و آنها گمان می کنند که اگر از کالاهای خارجی استفاده کنند هم از کیفیت بهتر و هم از شان اجتماعی بیشتری برخوردار خواند بود و این در حالیست که کیفیت بسیاری از کالاهای خارجی آن طور که در تبلیغات شان عنوان می شود، بالا نیست.
از سوی دیگر یکی از اشکالات فرهنگی کشور ما این است که بعضی از مردم استفاده از برند های خارجی را مایه افتخار و اصطلاحا کلاس خود می دانند و این به اکثر کالاهای تولید داخل سرایت کرده مثلا ایران در تولید پارچه زبانزد است و اکثرا می دانند که ما خودمان بهترین پارچه را در کشور داریم اما باز هم تمایل به استفاده و مصرف کالاهای مشابه خارجی در مردم دیده می شود.
باید به جایی برسیم که مردم بدانند اگر کالای ایرانی بخریم و از تولیدات داخل کشور خودمان حمایت کنیم، دیگر خودمان سبب بیکاری و تعطیلی کارگران و کارگاه های خودمان نمی شویم اما آن افتخار کردن به مارک خارجی سبب رونق بخشیدن به کارخانه های خارجی شده و جامعه اقتصادی را به نابودی میکشاند.
در این بین برخی دیگر از کالاهای خارجی که تبلیغات فراوانی داشته و سعی در برند سازی دارند، اجناس چینی است که واقعا کیفیت لازم و خوبی ندارند اما متاسفانه باز هم به خاطر ارزانی و بر اثر تبلیغات، شاهد تمایل مردم به خرید این کالا ها هستیم.
نکته بعدی در خصوص کالاهای چینی این است که در دوران تحریم ما پولی که از چین باید به صورت نقدی دریافت می کردیم به صورت کالا دریافت می شود.
بر اساس اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری فرمودهاند، باید در قبال چیزهایی که دادهایم، مواد اولیه و تکنولوژی وارد کنیم اما همین میشود که سیستم اقتصادی ما معیوب و باعث ضربه زدن به تولید ملی میشود.
سیاستگذاری باید به گونهای باشد که واردات کالاهایی که ما مشابه آن را در داخل کشور داریم، ممنوع شود، همچنین ارزش افزوده و بهره وریمان را بالا ببریم که این مسئله باعث رونق گرفتن تولید و نجات چرخه اقتصادی کشور میشود و در همین چرخه کیفی سازی محصولات رخ خواهد داد،بدین ترتیب عبور از این مرحله ما را به افزایش تولید ملی نزدیک میکند.
عنصر اصلی اقتصاد مقاومتی، حضور و نقش مردم است، مردم اگر در صحنه باشند و کالای خارجی را کنار بزنند، قطعا در به ثمر رسیدن این سیستم موفق خواهیم بود.
در این راستا هم باید در ارایه الگوهای مصرف فرهنگ سازی شود و هم دولت باید جلوی واردات بی رویه و غیر ضروری را بگیرد.
هرچند که با گسترش تکنولوژی، دست یابی مردم به رسانه های تبلیغاتی از جمله شبکه های ماهواره ای بیش از گذشته شده است اما باید در خصوص تبلیغات این شبکه ها به مردم اطلاع رسانی شود.
این مهم بر عهده صدا و سیما، رسانه ها و مراکز آموزشی است و از طرف دیگر باید در صدا و سیما جایگاه ویژه ای برای تولیدات داخلی قائم شویم و از کالاهای با کیفیت حمایت ویژه ای نماییم.
منبع: نکته
95/3/12 - 13:50 - 2016-6-1 13:50:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]