واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انتقاد از ادامه ساخت و ساز روي گسلهاي پايتخت
ارائه گزارش از مخاطرات شهر تهران توسط رئيس سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور بغض اعضاي شوراي شهر را تركاند و زلزلهاي ميان اعضاي شورا برپا كرد.
نویسنده : بيژن يانچشمه
در اين جلسه مباحثي همچون شناسايي نقشه نهايي گسلهاي پايتخت، بحث مقاومسازي و برنامههاي شهرداري در كاهش مخاطرات مورد بررسي و تبادلنظر جدي اعضاي شورا قرار گرفت و اعضاي شورا از بيتوجهي در ساخت و ساز روي گسلهاي پايتخت با وجود طرحهاي جامع و تفصيلي گلايه كردند.
روز گذشته در جلسه علني شوراي پايتخت رئيس سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور در خصوص مخاطرات زمين پايتخت هشدار داد و با بيان اينكه 97 درصد شهرهاي ايران در معرض زلزله قرار دارند، گفت: همه شهرهاي كشور در معرض سيلاب و زلزله قرار دارند و 300 دشت نيز در معرض نشست زمين است. مهندس محمدتقي كرهاي با بيان اينكه از سال 63 تلاش شده است كه گسلهاي زلزله شهر تهران شناخته شود، گفت: با اين حال به نظر ميرسد تعداد گسلها بيشتر از اين ميزان باشد. كرهاي با انتقاد از شيوه ساخت و ساز در تهران گفت: نحوه شهرسازي در تهران به گونهاي است كه درههاي بزرگ را قطع ميكند و در زمان سيلاب، آب از كانالهايي كه طراحي شده است عبور نميكند و براي تهران خطرات جبرانناپذيري در پيش خواهد داشت. وي با بيان اينكه اتوبان همت روي خط روددره به عرض 400 متر طراحي شده است، گفت: اگر سيلابي در تهران رخ دهد، امكان عبور از اين خط را ندارد و تهران قطعاً با مشكلاتي مواجه ميشود و اتوبان امام علي (ع)، چمران و... روي روددره ساخته شده است كه پيشنهاد ميشود سيستم هشدار بالادستي قوي ايجاد شود تا بتوانيم در هنگام بروز حادثه مسيرهاي بعدي را مسدود كنيم. در ادامه جلسه محمد سرخو، عضو شوراي اسلامي شهر تهران افزود: بايد نقشه نهايي گسلهاي پايتخت شناسايي شود.
وي با اشاره به فرسودگي بناهاي مدارس و بيمارستانها گفت: نيروهاي امدادي ميگويند كه در زمان وقوع زمينلرزه استانهاي همجوار به داد تهران ميرسند اما اين يك شوخي بزرگ است. چطور ممكن است استانها و شهرستانهايي كه در انجام كارهاي روزانه خود ماندهاند به تهرانيها كمك كنند. وي با اشاره به اينكه نبايد با يكديگر تعارف كنيم و ناراحت شويم، افزود: بايد بگويم طرح جامع و تفصيلي در مورد پهنهبنديها ناقص عمل كرده و بايد اين مسئله اصلاح شود. همچنين رئيس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه گفت: برج ميلاد به عنوان نماد شهر تهران در مجاورت يكي از گسلهاي بسيار مهم قرار گرفته است. محمد سالاري گفت: با توجه به گزارش ارائه شده، تمام پروژههاي بزرگ مقياس شهر تهران روي گسلهاي بزرگ قرار گرفته و اين واقعاً جاي نگراني دارد. وي افزود: حال سؤال اينجاست كه مگر شهر تهران طرح جامع ندارد و براي طرح جامع متخصصان گزارش ندادهاند، مگر متخصصان طرح جامع را مطالعه نكردهاند، مهندسان مشاور كه قطعاً در حوزه موضوعات مربوط به گسلها و... بودهاند، بايد جوابگو باشند.
عقب ماندن شهرداري از برنامههاي كاهش مخاطرات
در ادامه جلسه احمد مسجدجامعي، عضو كميسيون سلامت شوراي شهر از عقب بودن شهرداري تهران از برنامههاي كاهش مخاطرات انتقاد كرد و گفت: از كميسيون عمران درخواست ميشود كه مطالعات انجام شده در خصوص ميزان خطرپذيري تهران در هنگام وقوع حادثه را تكميل كند. وي با بيان اينكه براساس ماده 74 شهرداري موظف است نسبت به كاهش خطرپذيري بناها، پلها و غيره اقدام كند، گفت: ما نميتوانيم به تنهايي همه كارها را انجام دهيم و لازم است از ساير دستگاهها نيز در زمينه مقاومسازي بناهاي تهران كمك بگيريم و براساس ماده 72 الي 74 برنامه پنجساله شهرداري گسترش سيستمهاي پيشگيري، مقاومسازي و... لرزه پلها، ابنيه و غيره بايد انجام ميگرفت كه در اين زمينه عقب هستيم و بايد اين موضوع پيگيري شود. در ادامه جلسه، اعضاي شورای شهر از ناديده گرفتن ضوابط ساخت و ساز روي گسلهاي زلزله انتقاد كردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]