تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798719431




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش 2 میلیون هکتاری کشت محصولات تراریخته جهان تنها در سال گذشته


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کاهش 2 میلیون هکتاری کشت محصولات تراریخته جهان تنها در سال گذشته
نیویورک تایمز نوشت: سطح کشت محصولات تراریخته در جهان به دلیل اقبال کمتر مصرف کنندگان، تنها در سال گذشته 4.5 میلیون آکر کاهش یافته است،‌اروپائیان مخالفان اصلی این نوع محصولات هستند.
کد خبر: ۵۹۳۵۴۴
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵ - 30 May 2016


نیویورک تایمز نوشت: سطح کشت محصولات تراریخته در جهان به دلیل اقبال کمتر مصرف کنندگان، تنها در سال گذشته 4.5 میلیون آکر کاهش یافته است،‌اروپائیان مخالفان اصلی این نوع محصولات هستند.


به گزارش فارس به نقل از نیویورک تایمز، بعد از سال 1996 که گرایش محصولات کشاورزی به بازرگانی بیشتر شد، تعداد کشاورزان جهان که از بذور اصلاح‌ شده ژنتیکی استفاده می‌کردند بیشتر شد اما این روند ادامه نیافت.


بر اساس گزارش یک شرکت غیرانتفاعی که کشت بذور بیوتکنولوژی و تراریخته را ردیابی می‌کند، در سال 2015 برای نخستین بار سطح کشت محصولات تراریخته (دستکاری ژنتیکی شده) کاهش یافت.


این سازمان گفته است اصلی‌ترین دلیل برای کاهش سطح کشت محصولات تراریخته در جهان که از سال 2014 تاکنون یک درصد کاهش یافته است قیمت پایین آ‌ن در بازارهای جهانی است که باعث شده کشاورزان محصولات تراریخته‌ مانند ذرت، سویا و کانولا (گیاه روغنی) را کمتر کشت کنند.


آمارهای سالهای گذشته نشان می‌دهد بازار جهانی برای محصولات تراریخته نسبت به تقاضای کم مصرف‌کنندگان اشباع شده است. تنها سه کشور آمریکا، برزیل و آرژانتین سه چهارم کل مساحت جهانی کشت محصولات تراریخته را دارند و بیشتر روی کشت محصولاتی مانند ذرت، سویا، پنبه و کانولا متمرکز هستند و حدود 90 درصد این چهار نوع محصول در سه کشور یاد شده کشت می‌شود و بقیه در کشورهایی مانند کانادا، هند و چین به عمل می‌آید.


بر اساس این گزارش، تلاش برای توسعه کشت و استفاده از بیوتکنولوژی تراریخته در دیگر محصولات و دیگر کشورها با مخالفت مصرف‌کنندگان، گروه‌های حمایت از محیط زیست، قوانین داخلی و در برخی موارد با موانع علمی با شکست مواجه شده است.


در همین زمینه گزارش شرکت غیرانتفاعی معروف به خدمات بین‌المللی برای استفاده برنامه‌های بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: قوانین محدودکننده‌ای برای محصولات بیوتکنولوژی ترنس‌ژنیک وجود دارد که عامل مهمی برای سازگار شدن مصرف‌کنندگان شده است.


این سازمان که مأموریتش کمک به کشاورزان خرد در کشورهایی که از این بیوتکنولوژی بهره می‌برند است، گفت: استفاده از این محصولات در گام نخست باعث افزایش درآمد و کاهش سموم شیمیایی می‌شود و کارندگان این محصولات از حمایت بنیادهای مختلف، شرکت‌ها و گروه‌های تجاری و دولت‌ها از قبیل شرکت آمریکایی مونسانتو و دولت آمریکا منتفع می‌شوند.


بر اساس گزارش نیویورک تایمز روی هم رفته سطح زیر کشت بذور تراریخته در سال 2015 نسبت به سال قبل از آن افت یک درصدی داشته و مساحت کشت این محصولات از 448.5 میلیون آکر به 444 میلیون آکر رسیده است.


محصولات تراریخته‌ای که در 28 کشور جهان  توسط 18 میلیون کشاورز کشت می‌شود و اکثر آنها کشاورزان کوچک در کشورهای در حال توسعه هستند.


منتقدان می‌گویند به رغم توسعه کشت این نوع محصولات طی دو دهه گذشته محصولات بیوتکنولوژی سهم کمتری را در کشت محصولات کشاورزی دارد.


ارزش بذور کشت شده محصولات تراریخته در سال 2015، 15.3 میلیارد دلار بود که نسبت به سال قبل از آن که 15.7 میلیارد دلار بود کاهش یافته است و این میزان 34 درصد بازار بذر بازرگانی جهان را شامل می‌شود. اکثر محصولات تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) شامل ژن‌های باکتری هستند که محصول را مقاوم به آفت‌های خاصی می‌کنند یا تحمل‌پذیری گیاه را در برابر علف‌کش رانداپ یا دیگر علف‌کش‌ها بیشتر می‌کند.


این تحمل‌پذیری در برابر علف‌کش‌ها می‌تواند به کشاورزان اجازه دهد تا محصول اصلی را در برابر علف‌های هرز دیگر سم‌پاشی کنند و بدون از بین رفتن محصول، علف‌‌های هرز از بین برود.


در حال حاضر آمریکا بزرگترین پرورش‌دهنده محصولات تراریخته در سال 2015 بود که 175.2 میلیون آکر از این نوع محصولات کشت کرد اما این رقم نسبت به سال 2014، 5.4 میلیون آکر کاهش داشته است.


دکتر گیدینگ مسئول ارشد تکنولوژی اطلاعات و بنیاد اختراعات در واشنگتن می‌گوید من شگفت‌زده نیستم که شاهد کاهش تولید محصولات تراریخته باشم و این در کشاورزی طبیعی است.


بر اساس گزارش نیویورک تایمز، کشورهای اروپایی مخالفان اصلی استفاده از محصولات تراریخته هستند کشت این نوع محصولات در بین اروپایی‌ها 18 درصد افت داشته که معادل 300 هزار آکر است.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن