تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833219467




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده جنگ تازه سعودی ها علیه ایران در فضاي مجازي


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده جنگ تازه سعودی ها علیه ایران در فضاي مجازي
در روزهاي اخير هكرهايي منتسب به عربستان اقدام به نفوذ و دست اندازي در برخي پايگاه هاي اينترنتي و دولتي ايران از قبيل وبسايت مركز آمار، قوه قضائيه و سازمان ثبت اسناد كشور كردند و از سوي ديگر نيز هكرهاي ايراني در مقام پاسخ اقدام به دست اندازي در برخي پايگاه هاي اينترنتي و دولتي عربستان از قبيل سازمان آمار كل عربستان و دانشگاه ملك عبدالعزيز كردند.نبردی که تفسیر آن بیسار بیشتر از توانایی ها و ظرفیت های فنی است.
کد خبر: ۵۹۳۵۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴ - 30 May 2016


جدا از ابعاد فني وقوع حملات متعدد و متقابل هكرهاي عربستاني و ايراني به برخي پايگاه هاي اينترنتي همديگر، دلايل پشت پرده چنين رويدادهايي در چارچوب دانش ژئوپليتيك  فضاي مجازي قابل تفسير است. چرا كه امروزه و با پيشرفت تكنولوژي برخي كشورها به دنبال آن هستند تا با دست اندازي به فضاي مجازي تحت حاكميت رقبا، آنها را با چالش هاي جديدي روبه رو كنند.


به گزارش «تابناك» در روزهاي اخير هكرهايي منتسب به كشور و دولت عربستان اقدام به نفوذ و دست اندازي در برخي پايگاه هاي اينترنتي و دولتي ايران از قبيل وبسايت مركز آمار، قوه قضائيه و سازمان ثبت اسناد كشور كردند و از سوي ديگر نيز هكرهاي ايراني در مقام پاسخ  اقدام به دست اندازي در برخي پايگاه هاي اينترنتي و دولتي عربستان از قبيل سازمان آمار كل عربستان و دانشگاه ملك عبدالعزيز كردند. 


فارغ از ابعاد فني اين اتفاق ها و پاسخ به چگونگي وقوع چنين رويدادهايي كه در توانايي و حيطه وظايف دانش هايي نظير مهندسي سخت افزار، نرم افزار و فناوري اطلاعات است؛ اما يكي از دانش هايي كه قادر است به چرايي وقوع اين رويداد پاسخ دهد، دانش ژئوپليتيك فضاي مجازي است. چرا كه در  اين اقدامات و رقابت هاي مجازي، دو كشور به نوعي به دنبال يك رقابت و جنگ ژئوپليتكي هستند كه نشانه هاي آن را به خوبي در قالب دانش ژئوپليتيك فضاي مجازي مي توان مشاهده و دنبال كرد.


همانند گذشته كه تسلط بر درياها و خشكي ها اهميت فوق العاده اي داشت، امروز نيز تسلط بر امواج، كنترل شبكه هاي اينترنتي، جاسوسي و نفوذ در پايگاه هاي اينترنتي و... مي تواند علاوه بر تسلط سياسي و اقتصادي به نوعي تسلط فرهنگي نيز منجر شود و از اين رو هر اقدامي كه در راستاي حمله و نفوذ در پايگاه هاي اينترنتي بازيگران سياسي رقيب رخ دهد به نوعي آغازي بر رقابت ژئوپليتيك مجازي ميان كشورهاست.


به بيان بهتر امروزه و با پيشرفت تكنولوژي مفهوم قدرت و عناصر تشكيل دهنده آن را مي توان به عنوان ابزار و هدف اساسي در عملكردهاي سياسي جوامع و كشورها دانست كه به نسبت زيادي در ارتباط  مستقيم با ميزان توسعه و پيشرفت كشورها در زمينه فناوري هاي الكترونيكي و فضاي مجازي نمود و بروز عملي يافته است. امروزه شبكه اينترنت و فضاي مجازي شاخص و انعكاس قدرت برتر كشورهايي است كه  آن را به وجود آورده اند  و آن را مديريت مي كنند. زيرا بدون دانش، علم  و فناوري و نيز توان اقتصادي امكان چنين اقداماتي وجود ندارد. 


نكته اي كه در رابطه با رقابت هاي بازيگران سياسي بين المللي در چارچوب ژئوپليتيك فضاي مجازي قابل اشاره است، آن است كه در عصر فناوري اطلاعات و در جنگ نرم سايبري كشورهاي مختلف تلاش مي كنند با استفاده از فناوري هاي مبتني بر اينترنت مانند ايميل، وبلاگ، وب سايت و شبكه هاي اجتماعي و با توانمندي هايي نظير هك و نفوذ، خرابكاري و اختلال در پايگاه هاي اطلاع رساني و اطلاعاتي رقباي ژئوپليتيكي به نوعي برتري جويي خود را  نسبت به دشمن يا رقباي ژئوپليتيكي به تصوير بكشند. 


در همين رابطه «جوزف ناي» دانشمند و تحليل گر سرشناس آمريكايي كه اصطلاح «قدرت نرم» به نام او به ثبت رسيده است، معتقد است: «قدرت در عصر اطلاعات جهاني به يك بازي شطرنچ پيچيده شباهت دارد. در رأس آن قدرت نظامي است. در ميانه ي آن قدرت اقتصادي قرار دارد و در انتهاي آن نيز كه بازيگران متنوع و فرامرزي وجود دارند، قدرت نرم و سايبري وجود دارد كه از جمله بازيگران آن راهزنان و هكرهاي اينترنتي هستند. كساني كه هدف اصلي آنها آن است كه عمليات هاي اينترنتي رقبا را مختل مي كنند.»


اكنون با وقوع چندين حمله متقابل هكرهاي ايراني و عربستاني به پايگاه هاي اينترنتي دولتي يكديگر و با علم بر اينكه دو قدرت منطقه اي خاورميانه يعني  ايران و عربستان در بهترين شرايط رقيب ژئوپليتيكي يكديگر هستند، مي توان ادعا كرد كه حمله هكرهاي عربستاني به پايگاه هاي اينترنتي و دولتي ايران و اقدام متقابل هكرهاي ايراني دقيقاً در چارچوب جنگ نرم و رقابت ژئوپليتيك فضاي مجازي قابل تفسير و تبيين است. 


به ديگر سخن هكرهاي منتسب به دولت و كشور عربستان در اقدام خرابكارانه خود به نوعي اهداف اصلي و پشت پرده ديگري نظير به رخ كشيدن توانمندي علمي، تكنولوژيكي و اقتصادي خود را داشتند و اين اقدام آنها نيز در كنار ساير اقدامات ضد ايراني آنها در فضاي واقعي در راستاي ايجاد چالش هاي جديد براي دولت و ملت ايران قابل تفسير است.


نكته ديگري نيز كه در رابطه با رقابت هاي فضاي مجازي ايران و عربستان مي توان به آن اشاره كرد آن است كه رقابت هاي پيشين اين دو كشور در عرصه هاي سياسي، نظامي و... كه با آفرينش چالش هاي عديده اي از سوي عربستان براي ايران در فضاهاي جغرافيايي مختلف نظير شرق درياي مديترانه، جنوب شرق ايران، خليج فارس و... ادامه دارد و اخيراً نيز در رابطه با مناسك حج نيز نمود و بروز يافت، اين بار توسط حاكمان آل سعود در چارچوب جنگ سايبري به رخ كشيدن قدرت نرم پديدار شد. 


عربستاني ها با اين اقدام خود به دنبال آن بودند، تا به جامعه جهاني بگويند ما در عرصه تكنولوژي و دانش هاي جديد نيز  توانمندي هاي بالايي داريم و نسبت به ايران از دست برتر برخوردار هسيتم. موضوعي كه البته با حملات به هنگام و هوشمندانه سايبري برخي فعالان فضاي مجازي ايران كه  به هك شدن پايگاه هاي اينترنتي مهم و دولتي عربستان نظير مركز آمار و دانشگاه عبدالعزيز منجر شد، پاسخ داده شد و مانند بسياري از چالش آفريني هاي ضد ايراني عربستان عقيم ماند. 























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن