تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833250831




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایرانی‌ها چقدر پول بیمه دادند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: گزارش وضعیت شرکت های بیمه در سال 94 نشان می دهد عدم افزایش تعرفه بیمه شخص ثالث، کمکی به اقبال بیشتر مردم به این بیمه اجباری نکرده گرچه وضعیت ترازنامه ای شرکت های بیمه را بدتر کرده است.

به گزارش تراز ،بیمه مرکزی بتازگی گزارش کاملی از شاخص های بازار بیمه در سال 94 را منتشر کرده است. در این گزارش دو نکته مهم وجود دارد؛ ثابت نگه داشتن تعرفه بیمه شخص ثالث به صورت دستوری در سال گذشته با وجود افزایش ده درصدی نرخ دیه، کمکی به افزایش تعداد و حق بیمه نامه شخص ثاث نکرده است. نکته دیگر نیز شرایط وخیم شرکت های بیمه در سال 94 است؛ ضریب خسارت تقریبا در بسیاری از شرکت های بیمه بیش از متوسط بازار است و حدودا نیمی از بازار همچنان در اختیار بیمه دولتی ایران است.

حق بیمه‌های تولیدی بازار بیمه در پایان سال 94 با 9.7 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به حدود 226.1 هزارمیلیارد ریال رسیده است.

نرخ رشد حق بیمه تولیدی در مقایسه با سال ۱۳۹۳ افت داشته است که علت اصلی آن رشد کمتر حق بیمه های تولیدی در ۲ رشته بیمه شخص ثالث و بیمه زندگی است. حق بیمه تولیدی در سال 93 نسبت به سال 92 حدود 26.7 درصد رشد داشت.

بنا بر این گزارش با وجود اینکه سال گذشته مبلغ دیه 10 درصد افزایش یافت اما تعرفه حق بیمه در رشته بیمه اجباری شخص ثالث که سهم عمده ای از بازار را در اختیار دارد، افزایشی نیافت به همین خاطر هم میزان رشد حق بیمه تولیدی در این رشته از 1.25 به حدود منفی 6.2 کاهش نشان می دهد.

حق بیمه تولیدی در رشته بیمه زندگی هم در سال 94 کمتر از سال 93 رشد کرده است. این حق بیمه در سال 93 نسبت به سال 92 حدود 45.5 درصد رشد داشته ولی در سال 94 نسبت به 93 تنها 20.4 درصد افزایش داشته است.

تعداد بیمه‌نامه‌های صادر شده در این مدت نیز با 10.4 درصد رشد نسبت به سال قبل در حدود 50.7 میلیون فقره بود. بدین ترتیب نرخ رشد تعداد بیمه نامه های صادر شده در مقایسه با سال ۱۳۹۳ بیشتر شده است. این نرخ در سال 93 حدود ۷ درصد بیشتر از سال 92 بود.

حرکت معکوس بیمه شخص ثالث

آمارهای بیمه مرکزی نشان می دهد  37.6 درصد حق‌بیمه‌های تولیدی در سال 94 به رشته بیمه شخص‌ثالث و مازاد اختصاص داشته است. این میزان در مقایسه با سال ۹۳ کمتر شده است. رشد تعداد بیمه نامه های شخص ثالث در سال 93 نسبت به 92 حدود به 42.2 درصد بوده است. نرخ رشد تعداد بیمه نامه های صادرشده این رشته بیمه از حدود 9.1 درصد در سال ۹۳ به حدود 4.7 درصد در سال ۹۴ کاهش یافته است.

به عبارت دیگر هم تعداد و هم حق بیمه تولیدی رشته شخص ثالث در سال 94 نسبت به سال 93 حدود 5 درصد کاهش پیدا کرده است.

نکته مهم در این میان بررسی علت این کاهش است؛ آن گونه که در گزارش بیمه مرکزی تصریح شده، علت این کاهش به عدم افزایش تعرفه بیمه شخص ثالث در سال 94 بازمی گردد ولی سؤال اینجاست که چرا با وجود عدم افزایش تعرفه بیمه شخص ثالث، مردم تمایل کمتری به خرید آن داشته اند؟ در حالی که معمولا با ثابت مانده قیمت یک کالا یا خدمت، اقبال به خرید آن باید افزایش پیداکند. شاید یکی از علل این کاهش را باید در افت فروش خودروهای صفر در سال 94 جستجو کرد.

24.2 درصد از حق بیمه های تولیدی در سال 94 مرتبط با بیمه درمان بود این مقدار در سال ۹۳ معادل 19.7 درصد بوده است.

سهم بیمه های زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب به 11.9 و ۶ درصد از پورتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسید. این دو بیمه در سال 93 به ترتیب 10.5 و 6.6  درصد از حق بیمه های فروخته شده را به خود اختصاص داده بودند.

خسارت پرداختی:

شرکت‌های بیمه در سال 94 حدود 144.3 هزارمیلیارد ریال خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کرده اند که این رقم در مقایسه با سال قبل حدود 18.5 درصد رشد نشان می‌دهد. مقدار رشد مبالغ خسارت طی سال ۹۳ هم در همین حدود و 18.8 درصد گزارش شده است.

بیمه ها در سال گذشته 24.9 میلیون مورد خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با سال 93 حدود 31.4 درصد رشد داشته است. این در حالی است که رشد تعداد موارد خسارت در سال ۹۳ حدود 9.9 درصد بوده است.

سال گذشته تعداد خسارت های پرداختی در مقایسه با سال 93 افزایش داشته اما مقدار خسارت های پرداختی تقریبا ثابت بوده است. علت ایت اتفاق این است که دو رشته‌ درمان و شخص ثالث که سهم آنها از مبالغ خسارت پرداختی نسبت به رشته‌های دیگر بیشتر و تقریباً نزدیک به همدیگر است، به لحاظ تغییرات نرخ رشد مبالغ خسارت پرداختی اثر یکدیگر را خنثی کرده اند یعنی رشد مبالغ خسارت پرداختی بیمه های شخص ثالث و بیمه درمان از حدود 20.2 و 2.5 درصد در سال ۹۳ به 10.2 و 34.3 درصد در سال ۹۴ رسیده است. این در حالی است که بیمه درمان با سهم بسیار بیشتری از تعداد خسارت های پرداختی نسبت به رشته شخص ثالث، اثر افزایش در رشد تعداد خسارتها را به بازار بیمه منتقل کرده است.

 بیمه ها در کدام رشته بیشترین خسارت را پرداخت کردند

43.9 درصد از خسارت‌های بازار بیمه در رشته بیمه شخص ثالث پرداخت شده  و 30.9 درصد از خسارت های پرداختی هم به به بیمه درمان اختصاص داشته است. بیمه های زندگی و بدنه اتومبیل هریک حدود 6.2 و 5.9 درصد از خسارتهای پرداختی بازار بیمه سهم داشتند.

نسبت خسارت

نسبت خسارت که حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی بر حسب درصد است و در محاسبه آن نسبت مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه های اداری- عمومی دخالت داده نمی شود، در این مدت معادل 63.8 درصد بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4.7 واحد افزایش نشان ‌می دهد.

نسبت خسارت ۷ شرکت بیمه ملت با 104.4 درصد، نوین با 81.8 درصد، میهن80.7 با درصد، سینا با 73.7  درصد،  دانا با 72.7 درصد، ، ایران با 71.4 درصد و آسیا با 66.8 درصد، بالاتر از متوسط نسبت خسارت در بازار بیمه بوده و در ۲ شرکت بیمه آرمان با 63.5 درصد و کوثر با 62.1 درصد نزدیک به متوسط خسارت در بازار بیمه بوده است.

۳ رشته‌ بیمه اعتبار با 363.3 درصد، درمان با 81.3 درصد و شخص ثالث با 74.6 درصد، نسبت خسارتی بالاتر از متوسط بازار بیمه یعنی 63.8 درصد داشته اند. پس از این رشته ها، نسبت خسارت ۳ رشته‌ بیمه بدنه اتومبیل، مسئولیت و حوادث راننده به ترتیب 62.5، 61.3 و 50.7 درصد بوده که بالاتر از این نسبت در سایر رشته های بیمه اما پایین تر از نسبت خسارت بازار بیمه است.

سهم بخش خصوصی

سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی در سال 94 به حدود 60.5 درصد رسیده که 1.2 واحد بیشتر از سال ۹۳ است. 39.5 درصد دیگر حق بیمه تولیدی محصول کار بیمه ایران به عنوان تنها شرکت بیمه دولتی بوده است.

با این وجود شرکت های بیمه خصوصی سهم کمتری نسبت به حق بیمه تولیدی در پرداخت خسارت ها داشته اند؛ 55.9 درصد از   بازار بیمه توسط بخش غیردولتی جبران شده که حدود 3.5 واحد بیشتر از سال ۱۳۹۳ است.

حق بیمه سرانه

در سال ۱۳۹۴، شاخص حق بیمه سرانه یعنی نسبت حق بیمه تولیدی به جمعیت کشور حدود 2.9 میلیون ریال بوده است یعنی به طور متوسط هریک از ۷۹ میلیون نفر ایرانی در سال 94 حدود 290 هزار تومان بابت بیمه هزینه پرداخت کرده اند که این مقدار حدود 8.5 درصد از سال 93 بیشتر است؛ سرانه حق بیمه در سال 93 حدود 2.6 میلیون ریال بوده است.

ضریب نفوذ بیمه

 از آنجایی که رقم رسمی تولید ناخالص داخلی از طرف بانک مرکزی برای سال ۱۳۹۴ اعلام نشده است، محاسبه شاخص ضریب نفوذ بیمه که از نسبت حق بیمه تولیدی به تولیدناخالص داخلی بر حسب قیمت جاری بدست می آید، امکان پذیر نیست.  شاخص ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۳۹۳ معادل 1.9 درصد گزارش شده است.




منبع: خبر آنلاین







زمانبندی انتشار: 9 خرداد 1395 - 18:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن