تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عاقل‏ترين مردم كسى است كه در امور زندگيش بهتر برنامه‏ريزى كند و در اصلاح آخرتش بيشتر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833252353




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد بالا و با کیفیت اقتصادی شاید سال دیگر...


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رشد بالا و با کیفیت اقتصادی شاید سال دیگر...
مسئولان اقتصادی برای سال 1395، رشد پنج درصدی را پیش‌بینی کرده‌اند. عددی که پیش‌بینی‌های بین‌المللی نیز آن را تائید می‌کند. با این همه به زعم بسیاری از کارشناسان بخش بزرگی از رشد اقتصادی سال 1395، ناشی از صادرات بخش نفت خواهد بود و برای مشاهده تاثیر سرمایه‌گذاری خارجی، فاینانس و... بر سایر صنایع کشور و افزایش رشد این بخش‌ها باید منتظر سال‌های بعد بود.
کد خبر: ۵۹۳۲۷۳
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸ - 29 May 2016


مسئولان اقتصادی برای سال 1395، رشد پنج درصدی را پیش‌بینی کرده‌اند. عددی که پیش‌بینی‌های بین‌المللی نیز آن را تائید می‌کند. با این همه به زعم بسیاری از کارشناسان بخش بزرگی از رشد اقتصادی سال 1395، ناشی از صادرات بخش نفت خواهد بود و برای مشاهده تاثیر سرمایه‌گذاری خارجی، فاینانس و... بر سایر صنایع کشور و افزایش رشد این بخش‌ها باید منتظر سال‌های بعد بود.


به گزارش ایسنا، چندی پیش مرکز آمار ایران نرخ رشد سال 1395 را 0.9 درصد اعلام کرده است. رشدی که به زعم کارشناسان بیش از هر چیزی به دلیل وابستگی اقتصاد ایران به فروش نفت، از کاهش قیمت آن در سال گذشته ناشی شده است.


کارشناسان منقبض شدن سبد خانوار ایرانی طی 10 سال گذشته را نیز از عوامل موثر در کاهش تقاضا دانسته و معتقدند، کاهش تقاضای کل از عوامل کاهش نرخ رشد اقتصادی بوده است. همچنین بدهکاری بیش از 500 هزار میلیارد تومانی دولت به بانک‌ها و سایر بخش‌های اقتصاد کشور از جمله دیگر عوامل کاهش رشد اقتصادی کشور به حساب می‌آید. به این ترتیب که بدهکاری دولت به بانک‌ها دست آن‌ها را برای اعطای وام و تسهیلات به فعالان اقتصادی بسته است و بدهکاری دولت به مثلا پیمانکاران نیز منجر به عدم پیشرفت پروژه‌های عمرانی و همچنین ایجاد رکود در این بخش‌ها شده است.


با این همه آنطور که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند وضعیت رشد اقتصادی در سال 1395 بهتر خواهد بود. چون با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود، ایران بتواند در سال 1395، فروش نفت خود را از حدود 1.5 میلیون بشکه در روز به بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز در سال 1395 برساند، در نتیجه رشد بخش نفت در رشد سال 1395، موثر بوده و افزایش خواهد یافت.


بنابراین طبق پیش‌بینی جمع کثیری از اقتصاددانان، افزایش صادرات نفت احتمالا در حدود دو و نیم تا سه درصد رشد اقتصادی سال 1395، موثر خواهد بود و یک و نیم تا دو درصد دیگر رشد نیز در سایر بخش‌های اقتصاد کشور صورت خواهد گرفت و برخی گشایش‌های پساتحریمی مانند بازگشت منابع، افزایش سرمایه‌گذاری با تاکید بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش صادرات غیر نفتی کشور نیز در آن تاثیرگذار خواهد بود.


همچنین تلاش دولت برای پرداخت بعضی بدهی‌های خود از طریق انتشار اسناد خزانه از جمله دیگر راه‌هاییست که به موجب آن پیش‌بینی می‌شود، اقتصاد کشور در سال 1395، وضعیت بهتری را نسبت به سال گذشته تجربه کند.


از سوی دیگر دربرنامه ششم توسعه، رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی برای کشور هدف‌گذاری شده است و طبق این برنامه برای تجربه رشد هشت درصدی سالانه کشور، علاوه بر افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی، سالیانه جذب نزدیک به 30 میلیارد دلار سرمایه خارجی نیز هدف‌گذاری شده است.


طی ماه‌های اخیر جذب سرمایه‌گذار خارجی بسیار مورد توجه برخی مسئولان از جمله وزیر اقتصاد قرار گرفته است. آن‌ها طی سفرهایی که به خارج از ایران داشته و مقامات خارجی به کشور داشته‌اند، مدام تلاش کرده‌اند هیئت‌های تجاری را برای سرمایه‌گذاری در ایران تشویق کنند. ولی بسیاری از کارشناسان معتقدند پیش‌بینی 30 هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای کشور بسیار خوشبینانه است و با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور مانند تورم دو رقمی، رکود اقتصادی، نرخ بالای مالیاتی و... شرایط سرمایه‌گذاری در ایران نمی‌تواند آن قدر جذاب باشد که 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به این زودی‌ها به اقتصاد کشور جذب شود.


چندی پیش محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از زمان رفع تحریم‌ها تاکنون را معادل سه میلیارد دلار عنوان کرد و بسیاری از پیش‌بینی‌ها نیز حاکی از آن است که جذب سرمایه‌گذاری خارجی تا انتهای سال 1395 به بیش از 10 هزار میلیارد تومان تجاوز نخواهد کرد.


این در حالی است که در صورت جذب چند هزار میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری خارجی تا انتهای سال 1395، عملیاتی و اجرایی شدن پروژه‌های سرمایه‌گذاری (چه داخلی و چه خارجی) در طی زمان کوتاه چند ماهه صورت نمی‌گیرد و حتی گاه ممکن است بین سه تا پنج سال طول بکشد و در واقع امسال به نظر نمی‌رسد که نتایج جذب سرمایه‌گذار خارجی در اقتصاد ایران ملموس باشد.


بنابر آنچه گفته شد، به نظر نمی‌رسد سال 1395، سالی باشد که اقتصاد ایران رشد حاصل از نتایج پسابرجام را به صورت رشد قابل توجه و با کیفیت اقتصادی تجربه کند. بلکه پسابرجام گرچه در رشد اقتصادی امسال در قالب افزایش صادرات نفت (رشدی غیر اشتغال‌زا با توجه به اشباع شدن ظرفیت رشد اقتصادی با نفت)، تاثیر گذار خواهد بود ولی باید برای مشاهده‌ تاثیر نتایج ورود سرمایه‌گذاری خارجی، فاینانس(استقراض) و افزایش مبادلات بین‌المللی به سال‌های بعد چشم امید داشت.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن