تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837798410
رمزگشایی از معمای خواب ژاپنی!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: هنر خوابیدن یا بهتر بگوییم، نخوابیدن ژاپنیها؛
رمزگشایی از معمای خواب ژاپنی!
«ژاپنیها نمیخوابند.» این جمله را تقریبا همه و به خصوص خود ژاپنیها زیاد میگویند. البته که این قضیه صحت ندارد! مگر میشود نخوابید؟ اما این ادعا از نقطه نظر فرهنگی و جامعه شناختی بسیار جالب و حائز اهمیت است.
وبسایت فرادید: ژاپنیها نمیخوابند. آنها حتی چرت هم نمیزنند. آنها فرهنگ اینموری (Inemuri) را پیاده میکنند. دکتر بریجیت استِجر بیشتر در این مورد توضیح میدهد.
به گزارش بی بی سی انگلیسی، «ژاپنیها نمیخوابند.» این جمله را تقریبا همه و به خصوص خود ژاپنیها زیاد میگویند. البته که این قضیه صحت ندارد! مگر میشود نخوابید؟ اما این ادعا از نقطه نظر فرهنگی و جامعه شناختی بسیار جالب و حائز اهمیت است.
هنر خوابیدن یا بهتر بگوییم، نخوابیدن ژاپنیها!
اولین بار وقتی در اواخر دهه 80 میلادی به ژاپن رفتم، با آن قضیه آشنا شدم. ژاپن در آن دوران در اوج «اقتصاد حبابی» خود قرار داشت؛ اصطلاحی به معنای رشد عجیب در حوزه اقتصاد. سبک زندگی مردم بسیار ماشینوار بود؛ انگار همه بیقرار هستند.
مردم اوقات فراغت خود را با قرارهای کاری و تفریحی پر میکردند و اصلا وقتی برای خوابیدن نداشتند! شعار تبلیغاتی معروف یک نوشابه انرژیزا، زندگی آن روزهای مردم ژاپن به خوبی بیان میکند: «آیا میتوانید شبانه روز بجنگید؟ تاجرین! تاجرین! تاجرین ژاپنی!»
برخی ژاپنیها به گلایه میگفتند: «ما ژاپنیها دیوانه کار کردنیم!» اما حقیقت فرق دارد. این شکایت و گلایهها نوعی حس غرور را به ژاپنیها القا میکرد، زیرا خودشان را به عنوان مردمانی با پشتکار فراوان مطرح میکردند. ژاپنیها چنین حس میکردند که برتری اخلاقی به دیگر انسانهای روی کره زمین دارند.
"هر جا رسیدی چرت بزن"
سبک زندگی شلوغ مردم ژاپن باعث شد تا با پدیده جالبی روبهرو شوم. افراد زیادی را میدیدم که در مترو و جاهای دیگر در طول روز چرت میزدند. آنها معتقدند که «هر جا رسیدی چرت بزن!» بعضی از ژاپنیها حتی سرپا هم چرت میزدند. بدتر از هر چیزی اینکه این کار برای مردم کاملا امر عادی محسوب میشد.
انسانشناسها بر این باورند که جامعه ژاپن خوابیدن در فضاهای عمومی را بیشتر تحمل میکنند؛ از این مفهوم به عنوان اینموری یاد میشود
البته در رفتار مردم ژاپن تناقضهایی را هم دیدم. تصویر مثبت برگرفته از یک زنبور عسل در کشور بازتاب داشت که شبها دیرتر بخوابند و از آن طرف هم صبحها زودتر بیدار شوند. در آن روی سکه، مردم از اینموری استقبال میکردند: هر کسی میتوانست هر جایی که میخواهد بخوابد، مثلا وسایل حمل و نقل عمومی و حتی حین قرارهای کاری، کلاس درس و سخنرانیها. زنها، مردها و حتی بچهها کمتر حساسیتی به این مسئله داشتند.
موضوع پایان نامه من: خوابیدن!
اگر خوابیدن در تختخواب راحت نشانه تنبلی در جامعه آن روزهای ژاپن بود، پس چرا خوابیدن حین کار یا کلاس ستایش میشد؟ چه محرکی وجود داشت که بچهها را تا دیروقت به مطالعه کردن وا میداشت، اما همان افراد روز بعد در کلاس درس مدام چرت میزدند؟ تمام این سوالها و تناقضها بعدها به موضوع پایان نامه من در دوره دکتری تبدیل شد.
در گام اول باید با پیش داوری مردم مبارزه میکردم، چرا که خیلیها فکر میکردند مسئله خوابیدن نمیتواند موضوع خوبی برای پایان نامه باشد!
اتفاقا به همین دلیل بود که من خواستم روی خواب کار کنم. "خواب" میتواند مملو از معنا و ایدئولوژیهای متنوع باشد؛ نحوه تنظیم خواب و نگاهی که به آن میشود با بافتهای اجتماعی پیوند دارد. در تجربه شخصی من، خواب امری طبیعی است اما با ساختارهای ارزشی در یک جامعه ارتباط تنگاتنگ دارد.
نحوه خوابیدن قدیمیها پیش از الکتریسیته
ما همیشه با اطمینان به این مسئله نگاه کردهایم که اجدادمان همگام با تاریک شدن هوا آماده خواب شده و با طلوع خورشید نیز بیدار میشوند. اما مسئله اینجا است که خوابیدن هیچگاه به این سادگی نبوده است.
حتی پیش از اختراع الکتریسیته هم مردم همیشه دوست داشتهاند تا دیروقت بیدار بمانند و با هم گپ بزنند و احتمالا به خاطر این کار مواخذه هم بشوند. دانشمندان – و حتی ساموراییهای جوان – اگر بخشی از خواب خود را صرف مطالعه میکردند، از احترام بیشتری نزد دیگران برخوردار بودند، اما این کار چندان به صرفه نبود، زیرا باید نفت برای چراغها تهیه میکردند و روز بعد هم مدام حین تدریس در چرت بودند.
مسئله خواب اما هیچگاه در چارچوب تاریخی خود بحث نشده است. چرت زدن در مکانهای عمومی اغلب وجهه طنز مانندی برای بشر داشته است: مثلا زمانی که شخص اشتباها به یک کنسرت میرود و بعد متوجه میشود کاملا خواب بوده است. حتی زمانی که یک نفر بیاختیار در کلاس درس یا جای دیگر میخوابد، دیگران از او به عنوان "سوژه خنده" خود استفاده میکنند!
از طرف دیگر، سحرخیز بودن همیشه یک مزیت برای افراد بوده و بدان سفارش شده است. این مسئله در مشرق زمین حداقل از زمان کنفوسیوس و بودا وجود داشته است.
ما همواره خوابیدن را با غروب و طلوع خورشید تنظیم کردهایم، اما امورات روزمره گاهی پیچیدهتر هستند
اسنادی وجود دارد که به سحرخیز بودن طبقه کارگر در دوران کهن اشاره دارد، اما از قرون وسطی به بعد این مسئله به تمام طبقههای یک جامعه توصیه شده است.
یک مسئله جالب دیگر "خوابیدن همزمان با دیگران" است. در بریتانیا، به کرات به والدین توصیه شده که برای فرزندان خود اتاقی جدا فراهم کنند تا از همان دوران کودکی مستقل خوابیدن را یاد بگیرند. در ژاپن اما مسئله فرق میکند! والدین ژاپنیها بر این نکته تاکید دارند که همزمان با فرزندان خردسال خود بخوابند تا از این طریق مطمئن شوند آنها در آینده مستقل و اجتماعی بار بیایند.
سونامی سال 2011
همین فرهنگ باعث شده تا ژاپنیها در حضور دیگران بدون دغدغه و بعضا بهتر بخوابند. این مسئله به ویژه در سونامی سال 2011 مشهود بود. در بهار آن سال، سونامی باعث تخریب بسیاری از خانهها شد و مردم مجبور بودند در چادرهای مشترک زندگی کنند. به لطف فرهنگ اینموری، کسی با این مسئله مشکلی نداشت.
علیرغم تمام مشکلات و گلایهها، اغلب مردم میگفتند که خوابیدن به شکل دسته جمعی باعث روحیه گرفتنشان شده است. من بر روی این مسئله زیاد تحقیق کردم، اما اینکه بگوییم بعضی از افراد چگونه میتوانند در حضور دیگران بخوابند نمیتواند به تنهایی فرهنگ اینموری را توضیح دهد!
اینموری: دو کلمه چینی
پس از سالها تحقیق و پژوهش سرانجام به این نتیجه رسیدم که اینموری اصلا خواب به حساب نمیآید. اینموری نه با خواب شب شباهتی دارد و نه حتی با چرت عصرگاهی.
ماهیت اینموری خودش گویای همه چیز است. این واژه از دو کلمه چینی گرفته شده است: ای به معنای «بودن در وضعیت هوشیار» و نموری نیز یعنی «خواب.»
مفهوم ارائه شده توسط اروینگ گافمن از «شرکت داشتن در موقعیتهای اجتماعی» به درک ما از فرهنگ اینموری و قوانین پیرامون آن کمک میکند. ما از طریق زبان بدن و بیان کلامی میتوانیم در اتفاقات اطرافمان شرکت داشته باشیم. از طرفی اما ما قادریم که تمرکزمان را روی فعالیتهای غالب و تابع دیگری نیز تقسیم کنیم.
اینموری از نگاه گافمن نوعی فعالیت تابع محسوب میشود، زیرا اینموری درست مانند فرآیند «خیال باطل کردن» اختلالی با موقعیتهای اجتماعی ایجاد نمیکند. گرچه شخص از نظر ذهنی در دسترس نیست، اما بلافاصله پس از اولین مشارکت اجتماعی باید خودش را به محیط و شرایط قالب در آن بازگرداند. افرادی که فرهنگ اینموری را پیاده میکنند همچنین باید برخی موارد دیگر مانند نوع قرار گیری بدن، زبان بدن، نوع لباس و موارد مشابه را رعایت کنند.
اینموری در محیط کار
اینموری در محیط کار موردی در دسترس است. از همه کارکنان همیشه انتظار میرود که با تمرکز حواس حاضر شوند و در فعالیتهای حاکم شرکت داشته باشند؛ چرت زدن اما با نوعی تنبلی و ترک وظیفه در ارتباط است.
از سوی دیگر، اینموری با خستگی حین کار و طولانی بودن جلسات کاری در ارتباط است و همین مسئله آن را میتواند توجیه کند. ژاپنیها دوست دارند وقتشان را صرف چیزی کنند که ارزشش را داشته باشد. یک ژاپنی روزی به من گفت: «ما ژاپنیها برای هر چیز ارزشمندی، روحیه المپیکی داریم.»
آیا مشاغل از فرهنگ اینموری ضرر میبینند؟
پشتکار و فروتنی
پشتکار یکی از ویژگیهای تحسین شده در فرهنگ ژاپن است. این ویژگی با ساعات کار طولانی مدت نمود پیدا میکند. اگر کسی تلاش کند تا علیرغم خستگی و بیماری در یک جلسه کاری شرکت داشته باشد، حس مسئولیت و اراده و ایثارش را نشان داده است.
فرد با استراحت میتواند هوشیاری ذهنیاش را تقویت کند و از این طریق انرژی مثبتی داشته باشد. در فرهنگ ژاپن به چنین شخصی میتوان اعتماد کرد و امکان ارتقای رتبه او نیز وجود دارد. اما اگر آنها به دلیل خستگی یا بیماری حین انجام وظیفه بخوابند، میتوانند بهانه بیاورند که «از سوی اهریمن خواب مورد حمله قرار گرفتهاند.»
علاوه بر پشتکار، فروتنی نیز یک ویژگی کاملا پسندیده است. بنابراین کسی نمیتواند در مورد پشتکار خود تعریف کند. به همین دلیل، افراد باید به روشهایی برای شناخته شدن در جامعه متوسل شوند.
از آنجایی که خستگی و بیماری از نگاه مردم به عنوان نتیجه تلاش و پشتکار زیاد شناخته میشود، اینموری (یا حتی وانمود کردن آن با چشمان بسته) نشان دهندهی تلاش زیاد فرد در چند روز قبل بوده است؛ در این صورت، افراد از طریق اینموری جایگاه خودشان را تثبیت میکنند.
کلام آخر
کلام آخر اینکه عادت اینموری در ژاپنیها صرفا به معنای گرایش افراد به تنبلی نیست؛ اینموری یکی از ویژگیهای نهانِ زندگی اجتماعی ژاپن است تا افراد از طریق آن بتوانند به اجرای بهتر وظایف روزمره خود فکر کنند. روش این کار اما جالب است: دور ماندن موقتی از اجرای آن وظایف یا همان اینموری.
پس تکلیف کار مشخص شد: ژاپنیها نمیخوابند. آنها حتی چرت هم نمیزنند؛ آنها فرهنگ اینموری (Inemuri) را پیاده میکنند. آن با خواب کاملا فرق دارد.
دکتر بریجیت استِجر، استاد مطالعات ژاپنی در دانشگاه کمبریج است. نوشتار فوق بخش اول پژوهش وی است که در مجله دانشگاه کمبریج به چاپ رسید.
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]
صفحات پیشنهادی
راهکارهایی برای درمان بی خوابی بعد زایمان
کمبود خواب و استراحت بعد از زایمان باعث بروز برخی مشکلات در شما می شود چطور ممکن است با وجود شب بیداری و خستگی روزتان را با انرژی شروع کنید بعد از ایمان تا مدتی بدن شما به دلیل تغییرات ایجاد شده در خواب و استراحت و تغذیه به دلیل حساسیت مراقبت از نوزاد دچار خستگی مفرط می شود که بافیلی که از لالایی این زن خوابش می برد!
فیلی که از لالایی این زن خوابش می برد فیلی که از لالایی این زن خوابش می برد در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید لینک تاریخ انتشار ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰ ۱۵فیلم: شیطنت نوزاد وقتی مادر خوابیده!
فیلم شیطنت نوزاد وقتی مادر خوابیده شیطنت نوزادان وقتی زودتر بیدار میشن در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید لینک تاریخ انتشار ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱ ۴۷نمایشگاه رو آب بگیره عمرا خوابمون بگیره!
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳ ۲۱ خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - طنز روز فرزین پورمحبی ملت ما بهطور کلی همیشه در صحنه است فرقی هم نمیکنه صحنه چی باشه و یا کجاش باشه مهم اینه که در اون صحنه حضور پرشور داشته باشه هم گوش شیطون کر در سفرهای زیارتی ید طولایی داریم و هم لعاحتلام یا خروج مایع منی در خواب
اگر احتلام هر روز و يا هر دو روز يكبار اتفاق بيفتد غير طبيعي است احتلام خروج مایع منی در خواب احتلام از انواع انزال است و عبارت است از خارج شدن منی از انسان در هنگام خواب اگر احتلام یا خروج مایع منی در خواب هر چهار روز يكبار براي شما پيش مي آيد مساله اي كاملا طبيعي است و جاتصاویر/ خوابگاه دانشجویی - پایگاه خبری تحلیلی استان بوشهر
اکثر دانشجویان غیر بومی تا پایان دوره تحصیل در خوابگاه های دانشجویی زندگی می کنند هفته خوابگاه ها در دانشگاه های علوم پزشکی کشور از 26 اردیبهشت ماه آغاز و تا جمعه اول خردادماه 95 ادامه خواهد یافت متن خبر نداردچهارشنبه ۲۹اردیبهشت۱۳۹۵بهترین و بدترین خوراکی ها قبل از خواب را بشناسید - پایگاه خبری فرهنگی صحرا نیوز
اگر شما از افرادی هستید که خواب خوب شبانه را تجربه نمی کنید بهتر است نگاهی به فهرست خوراکی هایی که پیش از خواب مصرف می کنید بیندازید متن خبر نداردچهارشنبه ۲۹اردیبهشت۱۳۹۵تشکر همسر شهید نواب صفوی از سریال معمای شاه
تراز از کارگردان سریال معمای شاه تشکر می کنم که بعد از مدت چهره ای از شهید نواب هم در تلویزیون نشان داده شد تا جوانان با بخش کوچکی از زندگی شهید نواب آشنا شوند به گزارش تراز نیره السادات احتشام رضوی متولد 1312 همسر مکرمه شهید بزرگوار نواب صفوی پیرامون شخصت شهید بزرگواصدور مجوز بیمارستان 240 تختخوابی برازجان/ تجهیز 20 میلیاردی اورژانس استان/ پروژه های شاخص در سفر وزیر بهداشت+
خلیج فارس رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره نشست سه شنبه شب با وزیر بهداشت از امضای تفاهم نامه های امیدوارکنده در حوزه سلامت استان خبر داد خلیج فارس رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره نشست سه شنبه شب با وزیر بهداشت از امضای تفاهم نامه امیدوارکنده ای در حوزه سلامت استارتباط اختلال خواب با سرطان پوست
ارتباط اختلال خواب با سرطان پوستتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۰۰ خواب کلید عملکرد سیستم ایمنی و سلامت است و یافته های یک مطالعه جدید نشان می دهد که خواب برای بیماران مبتلا به سرطان پوست ملانوما نقش بسیار حیاتی دارد به گزارش مهر مطالعات محققان اسپانیایی نشان-
سرگرمی
پربازدیدترینها