واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ادامه اختلاف ایران و عربستان در آستانه نشست اوپک
با اینکه با افزایش اندک بهای نفت، تنش میان کشورهای تولیدکننده نفت کمی فروکش کرده، اختلاف ایران و عربستان بر سر سیاست نفتی همچنان جدی است.
به گزارش نامه نیوز،کشورهای عضو "اوپک" درحالی برای نشست آتی در تاریخ دوم ژوئن آماده میشوند که تقریبا هیچیک از اعضا امید ندارند که نشست نتیجهبخش باشد و کشورها بر سر سقف تولید به توافق برسند.
تنش میان ایران و عربستان سعودی بر سر میزان تولید نفت درحالی ادامه دارد که میزان صادرات نفت ایران به زمان قبل از تحریمهای بینالمللی رسیده است.
آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که صادرات نفتی ایران به دوران پیش از تحریم بازگشته است.
مقامات نفتی ایران میگویند میزان صادرات هنوز کاملا به میزان پیش از تحریم نرسیده است، با اینحال تایید میکنند که رقم فعلی نزدیک به همان میزان پیش از تحریم است.
در نشست پیشین کشورهای عضو اوپک در دوحه، ایران حاضر به شرکت نشد و اعلام کرد که به طرح "فریز نفتی" برای کنترل میزان عرضه در بازار و مقابله با کاهش قیمت نفت نخواهد پیوست. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، طرح "فریز نفتی" را برای ایران به مثابه "تحریم خودخواسته" توصیف کرده بود.
با اینحال کارشناسان نفت میگویند با افزایش چشمگیر صادرات نفتی ایران، احتمال دارد که مقامات نفتی ایران برای نشست بعدی اوپک آمادگی بیشتری برای مذاکره نشان دهند.
از سوی دیگر مقامات اوپک نیز میگویند با افزایش اندک بهای نفت، طرح "فریز نفتی" دیگر به فوریت چند هفته سابق نیست و میتوان بحث و توافق درباره چنین طرحی را به تعویق انداخت.
یکی از مقامات نفتی کشورهای عضو اوپک که نام او اعلام نشد به رویترز گفت:«بعید میدانم اوپک در نشست آتی دربارهی هیچ مساله مهمی تصمیم بگیرد. بازار نفت رو به بهبود است چون در عرضه نفت اخلال ایجاد شد و تقاضا بالا رفت.»
ین مقام نفتی تاکید کرد که طرح فریز نفتی را باید در عمل "پایانیافته" تلقی کرد. عربستان سعودی از نوامبر ۲۰۱۴ با کاهش میزان عرضه نفت در بازار مخالفت کرده است. عربستان بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان است.
این اولین نشست اوپک بعد از انتصاب خالد الفلاح به عنوان وزیر نفت جدید عربستان سعودی خواهد بود. با اینحال کارشناسان نفت میگویند که به نظر نمیرسد سیاست ریاض تغییری کرده باشد و وزیر تازه نفت در عربستان پیش از این اعلام کرد که با سیاست کاهش بهای نفت موافق است.
عربستان سعودی و ایران از سال ۱۹۹۷ و کاهش شدید بهای نفت در آن سال، در دو جبهه مخالف یکدیگر در اوپک ایستاده و با یکدیگر مقابله میکنند. ایران همواره از سیاست افزایش بهای نفت و سقف صادرات دفاع کرده است و عربستان در مقابل با کاستن از بهای نفت و تولید بیمحدودیت موافق است.
منبع: خبرآنلاین
۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]