تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836312167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا تصمیم برای ازدواج دشوار شده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا تصمیم برای ازدواج دشوار شده است؟
مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام گفت: هجوم ماهواره‌ها، سایت‌ها و فضای مجازی، کمبود الگوی آسان ازدواج و سعادتمند از دیگر علل کاهش تمایل به ازدواج در میان جوانان است و بیکاری چشمگیر جوانان و رها شدن گرگ تورم در بین جوانان و بازتاب این ناامنی در تصمیمات مهم زندگی باعث شده تا گرفتن تصمیم برای امر خطیر ازدواج سخت‌تر شود.
کد خبر: ۵۹۲۱۱۷
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹ - 25 May 2016


مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام گفت: هجوم ماهواره‌ها، سایت‌ها و فضای مجازی، کمبود الگوی آسان ازدواج و سعادتمند از دیگر علل کاهش تمایل به ازدواج در میان جوانان است و بیکاری چشمگیر جوانان و رها شدن گرگ تورم در بین جوانان و بازتاب این ناامنی در تصمیمات مهم زندگی باعث شده تا گرفتن تصمیم برای امر خطیر ازدواج سخت‌تر شود.

«کلثوم خلیلوند» در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص علل کاهش ازدواج و افزایش طلاق در جامعه بخصوص استان ایلام، اظهار کرد: بحث خانواده سه مسئله اساسی ازجمله تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده را در برمی‌گیرد.

وی بابیان اینکه در بحث فرهنگی ابعاد آموزشی مشاوره گام‌به‌گام و همسریابی در ابعاد اقتصادی، تأمین مسکن، حداقل درآمد ماهیانه و دسترسی به امکانات زندگی موردتوجه است، افزود: اگر از حیث منابع انسانی این موضوع را آسیب‌شناسی کنیم متوجه می‌شویم که جوانان چه دختر و چه پسر نقش اساسی را در تعیین سن ازدواج دارد اما در کل محور یک خانواده سالم را زنان تشکیل می‌دهند.

خلیلوند خاطرنشان کرد: زنان پس از ازدواج در نقش همسری و مادری ظاهر می‌شوند و درواقع با ازدواج به دو شغل الهی می‌رسند و اصلاح جامعه باید از خانواده‌ها شروع شود و تمام سازمان‌های اجتماعی در خدمت خانواده‌ها قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام بابیان اینکه خوشبختانه خانواده مداری یکی از ارکان ارزشی خانواده‌های ایرانی است، تصریح کرد: خانواده یک پیوند عاطفی و حقوقی است و ازآنجاکه اساس عالم بر تربیت انسان نهاده شده است و پرداختن به خانواده نقش مؤثری در تربیت انسان ایفا می‌کند لذا باید به این مهم در همه زمینه توجه شود.

وی با تأکید بر اینکه ورود به خانواده با ازدواج آغاز می‌شود ادامه داد: باید جوانان را به امر ازدواج تشویق کنیم چون هم‌اکنون معاشرت‌های نابجا و دوستی با جنس مخالف ارزان، آسان، فراوان و در مقابل آن تشکیل خانواده سخت، گران و دشوار است.

خلیل‌وند گفت: معاشرت‌های غلط با جنس مخالف باعث شده است که زمینه ازدواج بین جوانان کاسته شود و همچنین افزایش طلاق فضای ناامیدی را بین جوانان ایجاد می‌کند.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام افزود: هجوم ماهواره‌ها، سایت‌ها و فضای مجازی، کمبود الگوی آسان ازدواج و سعادتمند از دیگر علل کاهش تمایل به ازدواج در بین جوانان است و بیکاری چشمگیر جوانان و رها شدن گرگ تورم در بین جوانان و بازتاب این ناامنی در تصمیمات مهم زندگی باعث شده تا گرفتن تصمیم برای امر خطیر ازدواج سخت‌تر شود.

وی با اشاره به اینکه همه حکما، دانشمندان و علما قبول دارند که هدف از زندگی تکامل بشر است خاطرنشان کرد: ازدواج تکلیفی را بر عهده دو زوج جوان می‌گذارد البته در این میان این پیوند تکالیفی را نیز بر سایر جریانات اجتماعی می‌گذارد.

خلیلوند بابیان اینکه در شکل‌گیری جامعه سالم، ازدواج اگر بتواند مختصات حقیقی خود را داشته باشد، می‌تواند تکامل‌بخش باشد تصریح کرد: دغدغه‌های موجود در مسیر ازدواج قابل‌تأمل است و از بعد مسائل اجتماعی می‌توان گفت که فرهنگ دغدغه مهمی است اما از نگاه جوانان باید گفت که مسائل اقتصادی اثربخش‌تر جلوه کرده است.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام ادامه داد: پرداختن به مسائل مهم فرهنگی و پایه‌ای می‌تواند بسیاری از دغدغه‌ها را حل کند و شرایط اقتصادی را نیز رونق بخشد اما به لحاظ اجتماعی، مسائل اقتصادی اثربخش‌ترین عامل در افزایش سن ازدواج بوده است.

وی با تأکید بر اینکه وقتی می‌گویم اقتصاد به این دلیل است که بنیان فرهنگ را اقتصاد شکل می‌دهد و قرآن صراحتاً در این موضوع عنوان کرده که اگر ازدواج به تأخیر بیفتد به دلیل مسائل مالی است و خدا در این زمینه کمک می‌کند افزود: در تدوین اصل43 قانون اساسی و بر اساس این قانون ازدواج تکلیف واجب برای هر دولتی است.

خلیلوند با اشاره به اینکه عوامل دیگری مثل گرایش به فرهنگ غرب و دور شدن سبک زندگی اسلامی و آزاد شدن راه‌های دسترسی به جنس مخالف از مهم‌ترین علل افزایش سن ازدواج است البته در این میان آداب‌ورسوم نیز نقش قابل‌توجهی دارد افزود:نقش خانواده‌ها در این راستا اساسی بوده، چون مادران قدرت انتقال ارزش را به فرزندان خوددارند و می‌توانند با نگاه منصفانه دختران خود را تربیت کنند.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام خاطرنشان کرد: گاهی دکور زندگی را خانواده‌ها برای فرزندان خود بزرگ می‌کنند و به‌جای اینکه اخلاق و مهربانی را برای دختران خود به‌عنوان جهیزیه به خانه‌شان بفرستند وسایل آسایش آن‌ها را فراهم می‌کنند، دانش‌سازی را دانشگاه‌ها انجام می‌دهند اما نهاد اصلی این موضوع خانواده‌ها هستند.

وی بابیان اینکه عواملی مانند مشکلات اقتصادی، مسائل فرهنگی، معاشرت‌های غلط و... به‌عنوان مهم‌ترین علل بالا رفتن سن ازدواج است گفت:مشکلات اقتصادی از دلایل افزایش سن ازدواج است و تأمین مسکن حرف اول را برای شروع یک زندگی مشترک می‌زند و مسائل اقتصادی به‌خصوص مسکن موضوع مهمی بوده که حرف اول را در ازدواج می‌زند و جوانان باید نهایتاً با حمایت پدر و مادر یک زندگی مشترک را آغاز کنند و مسئله فرهنگی نیز باید موردتوجه قرار بگیرد و در این موضوع ماهواره‌ها متأسفانه بسیار مؤثر در امر ازدواج و مسائل اجتماعی هستند.

خلیلوند افزود: عواملی همچون عدم شناخت عمیق خانواده‌ها از یکدیگر از یک‌سو و مسائل اجتماعی و کم‌رنگ شدن نقشی که رسانه‌های گروهی در تحکیم بنیان ازدواج می‌توانند داشته باشند از عوامل افزایش طلاق و کاهش ازدواج است و ناهنجاری‌های اجتماعی همچون اعتیاد و یا مشکلات دیگری مانند ضعف فکری، عقیدتی و دینی می‌تواند ازجمله عوامل مؤثر در کاهش ازدواج و افزایش طلاق باشد.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام بابیان اینکه ازدواج به‌عنوان یک پدیده جمعیتی برخلاف مرگ‌ومیر واقعه‌ای تکرارپذیر و احتمالی غیر حتمی است، کسب تحصیلات و مشارکت اقتصادی زنان در نیروی کار، بهره‌مندی زنان از آموزش‌های رسمی و شهرنشینی می‌تواند درتغییرالگوی سن ازدواج مؤثر باشد تصریح کرد: افزایش دستیابی زنان به مشاغل حقوق‌بگیری آرزوها، اندیشه و توان زنان و والدینشان را در به تعویق انداختن ازدواج تحت تأثیر قرار می‌دهد، تحصیلات یک متغیر کلیدی دیگر در مباحث تئوریک سن ازدواج زنان است، این تغییرات به‌طور سیستماتیک با تغییر در سن ازدواج مرتبطند، بنابراین کسب تحصیل در پیوند با مشارکت در نیروی کار، جذابیت ازدواج زودرس و کاهش انگیزه اقتصادی برای ازدواج زودرس را از طریق افزایش میزان دستمزدها و افزایش دستیابی به کار بهتر جبران می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه طلاق دلایل گوناگونی دارد، این دلایل متناسب با موقعیت، طبقه و جایگاه زوجین متفاوت است و شناخت عوامل مؤثر در شکل‌گیری این پدیده و کاهش آن نقش بسزایی خواهد داشت گفت: طلاق به‌عنوان مسئله‌ای اجتماعی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های حیات انسانی است و علل و عوامل طلاق متفاوت‌اند و این علل و عوامل یا در لایه‌های عمیق اجتماعی قرار دارند و یا در لایه‌های ظاهری، اما باید توجه داشت که درک، فهم و تفسیر لایه‌های درونی کار پیچیده‌ای است.

خلیلوند، عدم تفاهم و توافق اخلاقی، ناسازگاری وعدم سازش، بداخلاقی و بدرفتاری،خشونت (کتک زدن)،تفاوت و تضاد در زندگی، تفاوت‌های فرهنگی، ظن، اعتیاد،عدم شناخت و درک یکدیگر، ازدواج دوم،دخالت دیگران در زندگی،اختلاف سن،عدم علاقه،بیماری روحی،بیکاری،عدم توافق در مسائل جنسی (زناشویی )و ازدواج اجباری را از دیگر دلایل شکل‌گیری طلاق دانست.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام با اشاره به اینکه مسئولان اجرایی و فرهنگی نقش مهمی در این زمینه‌دارند افزود: مدیران ما در این زمینه نقش حیاتی دارند و در سرنوشت جامعه مؤثر هستند بنابراین اولین تحول و انقلاب فرهنگی باید در ذهنیت اتاق‌های فکر ما صورت گیرد.

وی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در آسان‌سازی ازدواج گفت: باید زمینه ازدواج درست و آسان از طریق رسانه‌ها ترویج شود.

خلیلوند ادامه داد: مسکن موقت به مدت 3 الی 4 سال اولیه زندگی، کمک‌هزینه زندگی برای زوج‌هایی که محل درآمد ندارند حداقل به مدت 2 سال، تهیه فضاهای مناسب برای جشن‌های ازدواج توسط مؤسسات و شهرداری‌ها از مواردی است که در قانون تسهیل ازدواج می‌تواند مطرح باشد.

مدیرکل امور بانوان استانداری ایلام بابیان اینکه قدم اول در اجرایی شدن هر قانون قانون‌گذاری است و ما در هر رفتاری نیازمند یک پیوست فرهنگی هستیم که متأسفانه هم‌اکنون اهمیت خانواده اتاق‌های فکر ما به‌خوبی تبیین نشده است تصریح کرد: باید دولت و خانواده هرکدام مسئولیت خود را برای امر ازدواج جوانان بپذیرند و همان‌طور که انتخاب نام نیک بر عهده خانواده است کمک به ازدواج نیز بر عهده اولیای جوانان است و جامعه به‌عنوان ولی اجتماعی این جوان وظیفه دارد و دانشگاه‌ها و صداوسیما نیز وظیفه خود را در این زمینه باید اجرا کنند.

وی گفت: ایجاد مراکز مشاوره کارآمد و توانمند برای مشاوره قبل از ازدواج و پس‌ازآن مشاوره به زوج‌هایی که بعد از ازدواج دچار مشکل می‌شوند و قصد جدایی دارند از کارهای مفیدی است که می‌تواند موجب افزایش آمار ازدواج و کاهش آمار طلاق شود.

خلیلوند اضافه کرد: دولت و مجلس باید در ایجاد اشتغال و مسکن گام‌های اساسی بردارند تا سد مهمی را از سر راه ازدواج جوانان و بردارند.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن