واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تشكيل سالانه ۲۰۰ هزار پرونده زمينخواري
معاون قضايي دادستان كل كشور با بيان اينكه سالانه ۲۰۰ هزار پرونده مربوط به زمينخواري در كشور تشكيل ميشود، گفت: ۵۵ درصد تصرفات سواحل شمالي از سوي دستگاههاي دولتي بوده است.
به گزارش پايگاه خبري وزارت راه وشهرسازي، محمدجواد حشمتي در يازدهمين همانديشي نمايندگان ادارات، سازمانها و شركتهاي تابعه وزارت راه و شهرسازي با بيان اينكه نظارت دستگاههاي نظارتي در جلوگيري از وقوع تخلفات مربوط به زمينخواري ناكارآمد است، گفت: سالانه 200 هزار پرونده مربوط به زمينخواري در كشور تشكيل ميشود. معاون قضايي دادستان كل كشور با اشاره به اينكه بيشترين تخلفات مربوط به تصرفات اراضي ملي و تغيير كاربريها از سوي بنگاههاي معاملات املاك انجام ميشود، افزود: چرا نظارتي بر بنگاههاي معاملات املاك نيست و ما هر روز شاهد رشد قارچگونه بنگاههاي معاملات املاكي هستيم كه نه اطلاعات حقوقي و قانوني دارند و نه از مسائل فني ساخت و ساز سر در ميآورند.
وي با اشاره به وقوع بسياري از تخلفات مرتبط با زمينخواري از سوي مسئولان دولتي در سطوح مياني ادامه داد: در يك مورد 3 هزار هكتار از اراضي دولتي را در يك شهر با فشار نماينده مردم آن شهر در مجلس و مسئولان محلي به يك فرد براي اجراي پروژهاي اختصاص ميدهند اما بعد متوجه ميشوند اصلاً چنين پروژهاي وجود نداشته است.
وي با اشاره به تصرف 80 درصد از سواحل شمال كشور خاطرنشان كرد: 55 درصد اين اراضي تصرف شده از سوي دستگاههاي دولتي اشغال شده است. چرا قانون آزادسازي حريم سواحل اجرا نميشود؟ اگر دستگاههاي دولتي خارج شوند ما تكليف بخش خصوصي را سريعتر مشخص ميكنيم. در اين زمينه خسارات زيادي به انفال و بيتالمال وارد شده است. حشمتي با بيان اينكه اگر نهادهاي نظارتي كارهاي خود را به درستي انجام دهند كمتر شاهد چنين اتفاقاتي خواهيم بود، ادامه داد: چرا همه روي سواحل شمالي خيمه زدهاند؟ چرا اراضي كشاورزي را متري 80 تا 90 هزار تومان ميخرند و بعد با چند برابر قيمت ميفروشند؟ پولدارها انصاف ندارند، كشاورز بينوا به اين پول نياز دارد و پولدارها يك مبلغي به آنها ميدهند، بعد اراضي مرغوب كشاورزي را خشك كرده و با فشار و تطميع وارد حريم بافت روستا ميكنند و سپس با قيمتهاي گزاف به فروش ميرسانند، چرا جلوي اينها گرفته نميشود؟
وي با بيان اينكه طرح هادي، روستاها را از بين برد و روستاخواري را رايج كرد، ادامه داد: روستاييها تا پيش از اجراي طرحهاي هادي نيروي مولد و توليدكننده بودند اما حالا براي تهيه مايحتاج اوليه خود نيز به شهرها ميآيند بعد همين فرد روستايي براي آنكه فرزندش خانهدار شود در اراضي ملي و طبيعي خانه ميسازد، وقتي ميرويم زمين را از او پس بگيريم ميگويد شما به من ظلم ميكنيد.
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]