واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: موضع نخستوزیر جدید ترکیه در قبال ایران/ واکنش آمریکا به توافق ایران و هند درباره چابهار
آغاز عملیات «نیروهای دموکراتیک سوریه» در حومه رقه، استفاده داعش از ساکنان رقه به عنوان سپر انسانی، تأکید دوباره اردوغان بر مواضع خود در قبال سوریه، کمک مالی آمریکا به نیروهای پیشمرگه کرد عراق، تأکید نخست وزیر جدید ترکیه بر توسعه روابط با ایران و واکنش آمریکا به توافق ایران و هند بر سر بندر چابهار، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۹۲۰۱۸
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰ - 25 May 2016
آغاز عملیات «نیروهای دموکراتیک سوریه» در حومه رقه، استفاده داعش از ساکنان رقه به عنوان سپر انسانی، تأکید دوباره اردوغان بر مواضع خود در قبال سوریه، کمک مالی آمریکا به نیروهای پیشمرگه کرد عراق، تأکید نخست وزیر جدید ترکیه بر توسعه روابط با ایران و واکنش آمریکا به توافق ایران و هند بر سر بندر چابهار، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، عراق و سوریه، امروز هم در محور اخبار و گزارش های مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار دارند. همزمان با بالا گرفتن بحث ها درباره احتمال آزادسازی رقه سوریه از اشغال داعش، شبکه خبری «اسکای نیوز» از آغاز عملیات گروه های تحت حمایت آمریکا در حومه رقه خبر داده است. بر اساس این گزارش، گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» که از پشتیبانی آمریکا برخوردار است، عملیاتی را در حومه شمالی شهر رقه، مرکز اصلی داعش در شمال سوریه آغاز کرده است. این نیروها که مورد حمایت آمریکا هستند، اعلام کردند که هدف از آغاز این عملیات، آزادسازی شهر «الرقه» از اشغال داعش است. حمله نیروهای دموکراتیک سوریه، صبح سهشنبه از مناطق کوبانی، تل ابیض و الجزیره به سمت حومه شمالی رقه آغاز شده است. نیروهای ائتلاف دموکراتیک سوریه یک ائتلاف متشکل از شبه نظامیان کرد، عرب و سریانی، ارمنی و ترکمانی است.
*****
در همین حال، خبرگزاری فرانسه گزارش داده که داعش برای جلوگیری از پیشروی نیروهای ارتش بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به سمت رقه، از ساکنان غیرنظامی منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می کند. یک فعال سوریه گفته گروه تروریستی داعش در برابر حملات هوایی از مردم به عنوان سپر انسانی استفاده می کند و همین امر عملیات نظامی برای عقب راندن این گروه از رقه را با مشکل مواجه می کند. عبدالعزیز الحمزه، یکی از دست اندرکاران کمپین «رقه در سکوت سربریده می شود»، می افزاید: «تروریست های داعش در کنار مردم غیرنظامی در ساختمان های مسکونی سنگر می گیرند و ممکن است، در هر ساختمان چند طبقه، دو یا چند واحد به محل استقرار این تروریست ها تبدیل شده باشد». به گفته وی، مردم غیرنظامی درمیان دو طرف درگیری به دام افتاده اند؛ زیرا داعش به آن ها اجازه خروج از شهر را نمی دهد.
*****
همزمان با انتشار این تحولات، رئیس جمهور ترکیه با انتشار مطلبی در روزنامه انگلیسی «گاردین» بر مواضع همیشگی خود در قبال سوریه تأکید کرده است. رجب طیب اردوغان در این مطلب بشار اسد را با داعش مقایسه کرده و بدون ارائه نظری در خصوص گروه های تروریستی متعدد مانند احرارالشام و جبههالنصره نوشته: «جامعه جهانی نباید استدلال بشار اسد مبنی بر اینکه "خلع من از قدرت، شرایط را بدتر می کند" را قبول کند. برای کمک به رشد دموکراسی در سوریه باید هم بشار اسد و هم داعش را شکست داد؛ نه اینکه بد را رها کرد و با بدتر جنگید». وی همچنین با طرح دوباره پیشنهاد ایجاد مناطق امن در سوریه نوشته: «رنج مردم سوریه تا زمانی که جامعه جهانی تلاشی جدی برای پایان دادن به بحران، جلوگیری از حمله به غیرنظامیان و ایجاد منطقه امن عاری از ترور به کار نبندد، ادامه خواهد داشت. شورای امنیت باید در این مسیر، جلودار باشد».
*****
در میان مطالب مربوط به عراق، شبکه خبری «سومریه نیوز» از کمک مالی آمریکا به نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان عراق و همچنین همکاری های اقتصادی این اقلیم با ایران پرداخته است. بر اساس گزارش سومریه نیوز، حکومت منطقه کردستان عراق اعلام کرده تا پایان سال جاری میلادی، کمکهای مالی آمریکا به نیروهای پیشمرگه را دریافت خواهد کرد. سفین دزیی، سخنگوی حکومت منطقه کردستان عراق در کنفرانسی مطبوعاتی در جمع خبرنگاران گفت: «قرار است تا پایان سال جاری، کمکهای مالی آمریکا به نیروهای پیشمرگه تحویل شود و بین آمریکا و وزارتخانه پیشمرگه، در مورد نحوه ارسال این مبالغ گفتوگوها همچنان ادامه دارد». وی همچنین به توافق همکاری منطقه کردستان عراق با ایران در زمینه انرژی اشاره کرد و افزود: «بین ایران و حکومت منطقه کردستان درباره امضای تفاهم نامه دو طرفه در خصوص انرژی، گفتوگوهایی صورت میگیرد، ولی نیاز به وقت بیشتری داریم».
*****
تأکید نخست وزیر جدید ترکیه بر توسعه همکاری ها با ایران و همچنین بهبود روابط با روسیه، موضوعی است که خبرگزاری «اسپوتنیک» به آن پرداخته است. بن علی ییلدریم، نخست وزیر جدید ترکیه، روز گذشته در پارلمان این کشور اعلام کرد، دولتش خواهان گسترش روابط در زمینههای تجاری، گردشگری، انرژی و حملو نقل با ایران است. وی گفت، دولتش برنامه ها و همکاری ها با ایران را پیگیری و برای تقویت روابط با ایران تلاش خواهد کرد. وی افزود، گسترش روابط در زمینههای تجاری، گردشگری، انرژی، و حملونقل با ایران یکی از برنامه های دولتش خواهد بود. ییلدریم همچنین گفت که دولتش برای بهبود روابط با روسیه از طریق مذاکره نیز تلاش خواهد کرد. به گفته وی، دولت جدید ترکیه تلاش خواهد کرد، شمار دوستان خود را افزایش و شمار دشمنانش را کاهش دهد. مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه سابق ترکیه، در کابینه جدید نیز سمتش را حفظ کرده است.
*****
در نهایت، در میان دیگر موضوعات، خبرگزاری «رویترز» واکنش آمریکا به توافق ایران و هند برای توسعه بندر چابهار را مورد توجه قرار داده است. به نوشته این خبرگزاری، نمایندگان سنای آمریکا، روز سهشنبه درباره اینکه آیا برنامه هند برای توسعه بندری در جنوب ایران برای دسترسی تجاری، موجب نقض تحریمهای بینالمللی میشود یا خیر، بحث کردند. در این جلسه، یک نماینده وزارت خارجه آمریکا وعده داد دولت آمریکا به دقت این پروژه را زیر نظر خواهد گرفت. نیشا دسائی بیسوال، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور جنوب آسیا و آسیای مرکزی، اظهار داشت: «ما با صراحت با طرف هندی درباره تداوم محدودیتها علیه فعالیتهای مربوط به ایران صحبت کردهایم». وی در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: «ما باید جزئیات توافق چابهار را بررسی کنیم تا ببینیم آیا شامل این مسأله میشود یا خیر».
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]