تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853137948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درمان کم خونی با برخی مواد غذایی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: درمان کم خونی با برخی مواد غذایی
اگر تصور می کنید دچار کم خونی و علائم آن مانند خستگی، رنگ پریدگی، بی حالی و غیره هستید بهتر است به سراغ مواد غذایی حاوی آهن زیاد بروید تا میزان هموگلوبین خونتان افزایش پیدا کند.
تبیان: زمانی که بدن آهن کافی برای انتقال اکسیژن از طریق خون را نداشته باشد احتمال بروز کم خونی بالا می رود که علائم واضحی دارد. اگر شما هم تصور می کنید دچار کم خونی و علائم آن مانند خستگی، رنگ پریدگی، بی حالی و غیره هستید بهتر است به سراغ مواد غذایی حاوی آهن زیاد بروید تا میزان هموگلوبین خونتان افزایش پیدا کند و از خستگی مزمن نجات پیدا کنید. با ما باشید تا بیشتر در خصوص روش های افزایش هموگلوبین صحبت کنیم.

هموگلوبین چیست؟

هموگلوبین پروتئینی است که مسئولیت حمل اکسیژن از ریه ها به تمام ارگان ها و مناطق بدن را بر عهده دارد. این پروتئین از اسیدآمینه ها و هِم تشکیل شده است که به خودی خود از آهن ساخته شده است. بدن ما آهن را از مواد غذایی مصرفی استخراج کرده و سپس تولید هِم می کند. اگر به میزان کافی آهن مصرف نکنیم در معرض کم خونی قرار می گیریم.

این مشکل در بین خانم های باردار و یا افرادی که مدت طولانی تحت استرس زیاد بوده اند بیشتر دیده می شود. افرادی که دچار سرطان کولون یا زخم ها (مانند زخم معده) هستند نیز در معرض کم خونی قرار دارند. علاوه بر این افرادی که گیاهخوار یا خام خوار هستند نیز اگر تغذیه درستی نداشته باشند بیشتر در معرض کم خونی قرار می گیرند.

برای سنجش میزان هموگلوبین خون کافی است که آزمایش خون بدهید. اگر احساس خستگی زیاد و مزمن دارید و با علائمی مانند سرگیجه، احساس سرما، تحریک پذیری، کمبود انرژی یا مشکلات خواب مواجه هستید بهتر است آزمایش خون بدهید. بعد از آزمایش پزشک برحسب وضعیت اقدامات لازم را انجام می دهد. در صورت کافی نبودن میزان هموگلوبین لازم است که مواد غذایی سرشار از آهن مانند ماهی، تخم مرغ، گوشت گاو، لوبیاها، بروکلی و اسفناج میل کنید. یادتان باشد که ترکیب برخی مواد غذایی باعث کاهش جذب آهن می شود. به عنوان مثال مصرف محصولات لبنی باعث کاهش قدرت بدن در جذب درست آهن می شود. بنابراین توصیه می شود که شیر یا پنیر را یک ساعت قبل از مصرف مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنید.

شکلات سیاه، نوشابه های گازدار و قهوه نیز آهن موجود در مواد غذایی را خنثی می کنند. بنابراین توصیه می شود که در وعده ی ناهار یا شام از این مواد غذایی استفاده نکنید. مهم ترین نکته این است که مواد غذایی حاوی ویتامین C جذب این ماده ی معدنی را افزایش می دهد.

با چه روشی می توان میزان هموگلوبین را افزایش داد؟

در گام اول لازم است که از مواد غذایی متنوعی در برنامه  ی غذایی تان استفاده کنید تا میزان هموگلوبین و آهن بدنتان افزایش پیدا کند. بعد از یک هفته از مصرف مواد غذایی مناسب و جذب بیشتر آهن خستگی مزمن از بین می برود و انرژی خوبی کسب می کنید.

گوشت قرمز و گوشت سفید
گوشت های حیوانی سرشار از آهن بوده و به سادگی جذب بدن می شوند. مصرف این ماده  ی غذایی روشی سریع برای مقابله با کم خونی است. جگر، گوشت گاو، میگو و غیره جزو غنی ترین منابع آهن هستند.

سبزیجات
افراد گیاهخوار که گوشت مصرف نمی کنند باید از طرق دیگر به فکر جذب آهن مورد نیازشان باشند. این افراد می توانند با وارد کردن سبزیجات آهنین مانند اسفناج و سبزیجات سبز دیگری مانند بروکلی و غیره میزان دریافتی آهن بدنشان را بالا ببرند. سیب زمینی با پوست، چغندر، گوجه فرنگی و کدوحلوایی از دیگر منابع گیاهی آهن محسوب می شوند.
 

حبوبات
انواع لوبیاها، نخود، عدس و لپه حاوی بیشترین میزان آهن هستند و برای همه ی افراد به خصوص افراد گیاهخوار توصیه می شود.

میوه ها
موزها و انگور در صدر لیست میوه های حاوی آهن قرار دارند. البته انجیر نیز در رتبه های بعدی است و میزان زیادی آهن به بدن می رساند. مصرف این سه میوه  ی خوشمزه باعث افزایش میزان آهن و هموگلوبین بدن می شود.

دیگر مواد غذایی حاوی آهن
توفو، جو، بذر کتان، شیر و آب نیز حاوی آهن هستند.
درمان های غذایی برای افزایش هموگلوبین

درمان کم خونی با کاهو
کاهو یکی از درمان های طبیعی برای برطرف کردن کم خونی است. چون این ماده ی غذایی حاوی میزان قابل توجهی آهن است. کاهو یک ماده ی غذایی تقویت کننده است که برای بهبود جذب آهن توسط بدن قابل استفاده است. در هر وعده سالاد کاهو میل کنید. می توانید با افزودن یک عدد تخم مرغ پخته شده به آن سالادتان را غنی سازی کنید.

درمان کم خونی با اسفناج
همان طور که گفته شد اسفناج یکی از سبزیجات حاوی آهن است که برای ساخت هموگلوبین و گلبول های قرمز موثر عمل می کند. بنابراین بهتر است برای پیشگیری از کم خونی و درمان آن به سراغ اسفناج بروید.

درمان کم خونی با بادام
بادام و دیگر مغزها حاوی مس هستند که به همراه آهن و ویتامین ها نقش مهمی در سنتز هموگلوبین دارند. توصیه می کنیم 7 عدد بادام خام را به مدت دو ساعت در آب خیس کرده و پوست آن ها را بکنید سپس بکوبید. این خمیر را به صورت ناشتا میل کنید.

درمان کم خونی با کنجد
دانه های کنجد سرشار از آهن هستند. یک قاشق کنجد را در یک فنجان آب گرم بریزید و کمی صبر کنید. سپس دانه را له کرده و آبکش کنید. دانه های له شده را با لیوان شیر مخلوط کنید و به طور روزانه بنوشید.

درمان کم خونی با آب هویج، پرتقال و چغندر
این سه ترکیب برای افزایش میزان هموگلوبین بدن فوق العاده اند و نقش مهمی در درمان کم خونی دارند. کافی است دو عدد چغندر و دو عدد هویج را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. سپس آن ها را با آب هویج داخل میکسر بریزید. مواد را میکس کنید و نوشیدنی حاصل را به صورت ناشتا میل کنید. این نوشیدنی را به مدت 9 تا 10 روز پشت سر هم مصرف کنید. سپس یک ماه صبر کرده و در صورت لزوم دوباره شروع کنید.

درمان کم خونی با عسل
عسل خواص بی شماری دارد و تاثیر آن در سرعت بخشیدن به ساخت هموگلوبین فوق العاده است. عسل علاوه بر آهن حاوی ترکیبات مفید دیگری مانند منگنز و مس نیز می باشد. بنابراین تاثیر زیادی در تقویت دستگاه ایمنی و رفع کم خونی نیز دارد.





تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن