واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مبارزه با دخانیات با مانور رفع تکلیف!
از روز گذشته مانوري با همكاري دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، ايران، شهيد بهشتي و اتاق اصناف تهران...
نویسنده : محمدرضا هاديلو
از روز گذشته مانوري با همكاري دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، ايران، شهيد بهشتي و اتاق اصناف تهران براي بازرسي از مراكز عرضه مواد دخاني به وسيله ماشينهاي پژو و سمند سفيد رنگ با لوگوي سامانه بهداشت 190 برگزار شده كه هدف اصلي اين طرح اطلاعرساني و آموزش به عموم مردم، كسبه و اصناف است. در اين مانور اتاق اصناف تهران، دادسراي ناحيه 19 و واحد اماكن نيروي انتظامي با معاونت اداره سلامت محيط و كار وزارت بهداشت همراه هستند.
به گفته برگزاركنندگان اين مانور، طي اين بازرسيها به مراكز عرضهكننده مواد دخاني اعلام ميشود هر نوع تبليغ مواد دخاني ممنوع است. همچنين ادوات مصرف دخانيات مثل پيپ، قليان و. . . بايد طوري فروخته شوند كه در معرض نمايش قرار نگيرند و منجر به تبليغ نشوند.
اين تمام تلاش مسئولان براي هفته مبارزه با دخانيات است. گويي آنها در دنياي ديگري بودهاند و حالا بدون اطلاع از وضع مواد مخدر در جامعه ايران قرار است براي خالي نبودن عريضه مانوري هم در اين هفته برگزار كنند.
امروز ديگر نميتوان از دخانيات حرف زد، در جايي كه مواد مخدر آنقدر در بين اقشار مختلف جامعه نفوذ كرده كه هر روز مطالب جديدتر و نگرانكنندهتري به گوش ميرسد.
آخرين آمار تعداد معتادان كشور كه مورد تأييد ستاد مبارزه با مواد مخدر هم قرار گرفته بين ۲ ميليون تا 2 ميليون و 200 هزار نفر است كه مصرف روزانه مواد مخدر دارند.
اين در شرايطي است كه چندي پيش وزير كشور اعلام كرده بود ۴۴ درصد زندانيهاي كشور در ارتباط با بحث مواد مخدر است.
در همين راستا نتايج يك تحقيق نشان ميدهد كه ميانگين سني مصرف مواد صنعتي در بين جوانان كاهش يافته است. همچنين امروزه جوانان در آغاز مصرف، از كراك و شيشه استفاده ميكنند و زمان تغيير الگوي مصرف نيز از 15 سالگي آغاز و در 18 سالگي به اوج ميرسد. البته ارزاني، تقليد از سايرين، تنوعطلبي و مصرف اين مواد در مهمانيها از جمله مهمترين عوامل تغيير الگوي مصرف در بين جوانان محسوب ميشود.
با اين تفاسير اگر هر روز شاهد افزايش سفرهخانههاي سنتي با منوهاي خاص و متنوع قليان هستيم نبايد برايمان زياد تعجببرانگيز باشد زيرا ميتوان اينطور برداشت كرد كه خانوادهها ترجيح ميدهند به جاي اينكه فرزندانشان به سمت شيشه، كراك، ترياك و هروئين بروند، همان بهتر كه در كنار خودشان و محافل خودماني قليان بكشند؛ قلياني كه به نوبه خود هزاران عوارض جبرانناپذير دارد.
از وضع وخيم اعتياد در ايران همين بس كه بعد از آنكه در هفته گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به مصرف ترياكهاي حاوي سرب هشدار داد و از معتادان درخواست كرد تا به جاي خريد ترياك از قاچاقچيان، شربت ترياك را از مراكز درمان اعتياد تهيه كنند، گزارشها نشان ميدهد كه برخلاف هماهنگيهاي انجام شده، هنوز شربت ترياك به مقدار لازم در بازار وجود ندارد. اين در حالي است كه مطابق صحبتهاي پرويز افشار، سخنگوي ستاد مبارزه با مواد مخدر، در جلسه با مقامات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مقرر شده است سهميه شربت ترياك مراكز ترك اعتياد افزايش يابد تا معتادان بتوانند با مراجعه به حدود 6 هزار مركز ترك اعتياد، شربت را تهيه كنند و تحت درمان قرار گيرند.
بنابراين بجا بود مسئولان محترم در ردههاي مختلف بهداشت و سلامت و دانشگاهي و اصناف و انتظامي و... به جاي تمركز روي نوع خودرو و رنگ آن، براي يك مانور هزينهزا و بيثمر، حداقل كمي در مطالب نشريات و رسانهها در مورد وضعيت اعتياد و مواد مخدر موجود در جامعه تفرق ميكردند تا مانورشان از روي رفع تكليف نبوده و با تمسخر روبهرو نشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]