تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در حقيقت خداوند جهاد را واجب گردانيد و آن را بزرگداشت و مايه پيروزى و ياور خود قرارش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826227642




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محیط زیست مخالف محصولات تراریخته است


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
محیط زیست مخالف محصولات تراریخته است
محیط زیست مخالف محصولات تراریخته است مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه زمانی می‌توانیم از محصولات تراریخته استفاده کنیم که احتمال خطرش به حداقل برسد، گفت: محیط زیست به خاطر تهدیدات احتمالی این محصولات کماکان مخالف آن است.


به گزارش فرهنگ نیوز محمدجواد سروش  درباره عوارض کشت و مصرف محصولات دستکاری شده ژنتیکی بر انسان و محیط زیست اظهار داشت: بحث محصولات تراریخته یک مضوع بسیار پیچیده‌ است و دنیای امروز با توان علمی که یافته یکی از مسیرهایی که برای رسیدن به تولید مفید و تولید غذای مورد نیاز جامعه مدنظر داشته، روشهای به‌زراعی و به‌نژادی بوده است.

وی ادامه داد: امروزه بحث تراریخته بسیار مهم و دارای اهمیت است؛ نه می‌توان بلافاصله این را بپذیریم و نه اینکه باید آن را رد کنیم؛ ما باید در قالب پروتکل‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی که به آن متحد هستیم، با موضوع تراریخته برخورد کنیم.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در دنیا بسیاری از محصولات که صادر یا وارد می‌شوند، مرتبط با موضوع تراریخته هستند به‌خصوص در زمینه دانه‌های روغنی بحث تراریخته یکی از موارد اصلی این مواد را تشکیل می‌دهند.

سروش افزود: آن چیزی که مهم است داشتن توان ژنتیکی قوی ما است؛ از نظر تولید محصولات کشاورزی، زیست بوم بسیاری از محصولات زراعی جهان هستیم و می‌توانیم به‌عنوان یک بانک ژن بسیار قوی در جهان خود را مطرح کنیم و با استفاده از دانش و تکنولوژی استعداهای ژنتیکی که در کشورمان وجود دارد را به ظهور و ثبوت برسانیم.

وی یادآور شد: بنابراین بحث تراریخته می‌تواند هم یک تهدید باشد و هم اینکه اگر خوب با آن برخورد شود از این فرصت به خوبی استفاده کنیم و تبدیل به یک فرص ت ارزنده شود.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همه چیز را نباید به صورت صفر یا صد ببینیم؛ هر تکنولوژی بستگی به این قضیه پیدا می‌کند که نحوه استفاده شما و بکارگیری آن چگونه است.

سروش خاطرنشان کرد: در بسیاری از نقاط جهان، بحث ژنتیک درجه‌بندی دارد و محصولات خاص در آن مطرح است و ما باید روی این قضایا بیشتر بحث کنیم؛ دانشمندان باید این حوزه را بررسی کنند که ما تا چه اندازه و تا چه درجه‌ای از تراریخته یا  ترانس ژنتیک می‌توانیم در محصولات غذایی‌مان استفاده کنیم همچنین باید بدانیم در چه محصولاتی این موضوع تراریخته مهم است.

سروش ادامه داد: گاهی اصرار بر اینکه این بحث تراریخته تهدید محسوب می‌شود، شرایطی ایجاد می‌کند که ما را از داشتن یک علم تخصصی که می‌تواند کمک کارمان باشد دور می‌کند؛ ما باید در این رشته هم تحقیقات خود را ادامه دهیم ولی طبیعتا تعمیم دادن به کل جامعه برای استفاده از این محصولات، می‌تواند مشکلاتی بوجود می‌آورد؛ ما باید خیلی با زیرکی و تمهیدات خاص این موضوع را بررسی کنیم و نمی‌توان بی‌گدار به آب زد ولی نمی‌توان از کنار آن هم به  سادگی عبور کرد.

وی با بیان اینکه نباید موضوع محصولات تراریخته را صد‌در‌صد پذیرفت یا صد‌در‌صد رد کرد، گفت: ما باید با آن کار کنیم و مسائلش را مورد بررسی قرار دهیم و شرایط آن را به طور کامل بررسی کنیم.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: باید در زمینه محصولات تراریخته محصولات و میزان تولید آن را  بررسی کرد؛ انتقال ژن و ترانس ژنیک یک درجه‌بندی دارد مثلا می‌گویند زیر 10  درصد نیاز نیست روی لیبل درج شود یعنی زیر 10 درصد مخاطرات چندانی ندارد؛ پس باید ببینیم تا چه اندازه ریسک این محصولات کم است.

سروش تصریح کرد: ما نمی‌توانیم از موضوع محصولات تراریخته جدا شویم؛ صرف کنار گذاشتن  یا اینکه این یک تهدید است ما را از داشتن یک علم موثر محروم خواهد کرد ولی بی‌گدار هم نباید به آب زد؛ باید به این توجه شود که محصولات تا چه درجه‌بندی ژنی باشد.

وی اظهار داشت: اگر از لحاظ علمی این  محصولات سنجیده نشود، احتمال آلودگی زیست محیطی دارد؛ تا زمانی که این احتمال برای ما وجود دارد، نمی‌توانیم استفاده کنیم و زمانی می‌توانیم بگوییم که از محصولات تراریخته استفاده خواهیم کرد که این اطمینان در ما به‌وجود آید که احتمال خطرش به حداقل برسد.

سروش در پایان تاکید کرد: محیط زیست به این قضیه  به خاطر همان تهدیدات احتمالی، مادامی که این احتمال وجود دارد، کماکان مخالف این قضیه است.

منبع: تسنیم


95/3/4 - 08:35 - 2016-5-24 08:35:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن