واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بزرگترین شهر خاورمیانه چشم در چشم بحران بی آبی/اینجا دشتها در حسرت آب میمیرند
بحران کم آبی،یکی از دغدغه های جدی زیست محیطی محسوب می شود که در طول سالیان اخیر در بسیاری از نقاط کشور به چالشی مبدل شده است،معضلی که در شهر طبس به عنوان بزرگترین شهر خاورمیانه نیز سایه تهدید خود را بر سر 41 هزار نفر گسترانیده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در شرایطی که بارندگی ها و دامنه نزولات آسمانی در بسیاری از نقاط کشور،طراوت خاصی را بر طبیعت حاکم کرده،کم آبی یا بهتر بگوییم بی آبی در شهری همچون طبس به عنوان بزرگترین شهر خاورمیانه به موضوعی چالش برانگیز برای 41 هزار نفر از ساکنان آن تبدیل شده،چالشی که در قالب بحران کم آبی معنا و مفهوم پیدا می کند.
مسئولان طبس از مدتی پیش،هشدارهایی را در خصوص کاهش فشار آب از خرداد ماه مطرح کرده بودند و حالا به نظر می رسد با فرارسیدن آخرین ماه بهاری،دغدغه و مشکلات آبی این خطه از کشور بیش از گذشته، نقصان ها و کاستی های مرتبط به خود را،به رخ مردم این منطقه می کشد.
* وقتی سد نهرین تشنه است
سد نهرین از نمونه تاسیسات زیرساختی در این منطقه است که تا حدودی بار تامین منابع آبی این شهرستان کویری را بر دوش می کشد،بر اساس آنچه کارشناسان و متولیان ذیربط حوزه آبی در شهرستان طبس عنوان داشته اند،قریب به 32 درصد از نیاز آبی این خطه بواسطه منابع آبی تجمیع شده در سد طبس تامین می شده،لذا در حال حاضر این سد با بحران کم آبی دست و پنجه نرم می کند.
علیرضا محمد زاده،مدیر شرکت آبفای شهری طبس می گوید:تمام امکانات و ظرفیت های موجود برای رفع مشکل و مدیریت این نارسایی و کاستی جدی به کار بسته شده،اما با منابع آبی موجود نمی توان جوابگوی نیاز آب شهری بود.
طبق اظهارات وی،قریب به 75 درصد از آب مصرفی طبس در بخش خانگی استفاده شده که بخش عمده ای از این آب در فصل گرما توسط وسایل سرمایشی و آبیاری فضای سبز هدر می رود.
*کاهش نزولات جوی،سفره های زیرزمینی آب را به مخاطره انداخته است
محمد حسن اخوان صفار،رئیس شورای اسلامی شهر طبس،در گفتگویی با رسانه ها،وضعیت آبی این شهرستان را بغرنج اعلام کرده و به اعتقاد وی سد نهرین که تامین کننده 20 درصد از نیاز آبی این شهرستان است با مشکل کم آبی مواجه است،معضلی که ریشه اصلی آن را باید در کاهش بارندگی ها در طول یکسال گذشته در این خطه از کشور جستجو کرد.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه بحران آب که با حضور مسئولان این شهرستان هر دو هفته یکبار تشکیل جلسه می دهد،در گفتگویی با رسانه ها عنوان می کند:مدیریت مصرف آب و اکتشاف منابع آبی جدید از نمونه راهکارهای کوتاه مدتی است که در کنار تدابیر و تمهیداتی همچون مطالعه و برنامه ریزی برای احداث شبکه فاضلاب طبس و به عنوان طرحی میان مدت،مد نظر مسئولان قرار دارد.
صفار در خاتمه با اشاره به پروژه انتقال آب از دریای خزر یا خلیج فارس،می گوید:مردم این خطه به اجرا و تحقق چنین پروژه ای امیدوارند و انتظار دارند مسئولان طرح مورد اشاره را به عنوان پروژه ای بلند مدت مد نظر قرار دهند.
البته نباید از نظر دور داشت که مسئولان این شهرستان با اجرای طرح هایی همچون حفر چاه،بازسازی شبکه های فرسوده،بازبینی و تعویض و تجهیزِ منابع تولید آب و اطلاع رسانی های مکرر به مردم در صدد مدیریت صحیح این معضل هستند،اما رسیدن به راهکاری مطمئن،اصولی و بنیادی با اجرای پروژه های ملی وکلانی همچون طرح انتقال آب از خزر یا خلیج فارس و یا تامین آب از رودخانه کارون برای این شهرستان محقق خواهد شد،در غیر اینصورت با توجه به فرار رسیدن فصل گرما، مشکل مذکور همچنان دامنگیر طبس نشینان خواهد بود.
۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]