واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سبقت پسران در سن ازدواج از دختران
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال گفت: هماکنون تعداد پسران در سن ازدواج بیشتر است و خطر تجرد قطعی برای آنها وجود دارد، برای رسیدن به تعادل باید اختلاف سن در ازدواج به کمتر از ۵ سال برسد.
کد خبر: ۵۹۰۸۲۶
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۶ - 20 May 2016
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال گفت: هماکنون تعداد پسران در سن ازدواج بیشتر است و خطر تجرد قطعی برای آنها وجود دارد، برای رسیدن به تعادل باید اختلاف سن در ازدواج به کمتر از ۵ سال برسد.
علیاکبر محزون در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که آیا تعادل جمعیتی در سن ازدواج به هم خورده است، اظهار داشت: تعادل جمعیتی در سن ازدواج موضوعی است که از الگوی سن ازدواج کشور حاصل میشود و بحث مهمی است، بهعنوان مثال اختلاف سن 5 سال برای ازدواج در نگاه اول بسیار ساده به نظر میرسد.
وی افزود: در 12.1 درصد ازدواجها زوجین همسن هستند، 77.5 درصد مرد بزرگتر از زن و در 10.4 درصد ازدواجها زن بزرگتر از مرد است. اتفاقی که هماکنون باید رُخ دهد تغییر مدل ازدواج است، هماکنون آقایان 20 تا 34 ساله و خانمهای 15 تا 29 ساله بیشتر ازدواج میکنند و هرم سنی در هر سن کاملاً متقارن است اما اختلاف سنی 5 سال برای ازدواج تقارن را به هم میریزد.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال گفت: قبل از سال 1390 تعداد دختران در سن ازدواج بیشتر از پسران بود اما با تغییر هرم سنی، پس از سال 1390 ذوزنقه سن ازدواج وارونه میشود و این بار آقایان در سن ازدواج بیشتر از خانمها هستند.
محزون ادامه داد: در سالهای قبل از 1390 دختران در سن ازدواج بیشتر از پسران بود و این تجرد قطعی دختران را بالا برده بود اما از سال 1390 به بعد تعداد پسران در سن ازدواج بیشتر شده است و خطر تجرد قطعی در پسران وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به تعادل جمعیتی باید اختلاف سن برای ازدواج کمتر از 5 سال باشد، گفت: اختلاف سن یک یا دو سال برای ازدواج کافی است و این موضوع هرم سنی را تعدیل کرده و به تعادل نزدیک میشویم.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال بیان کرد: بالاترین سن ازدواج برای آقایان در تهران، البرز و کرمانشاه و برای خانمها تهران، البرز و ایلام است. کمترین سن ازدواج برای آقایان در خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد و برای خانمها سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و خراسان جنوبی است.
وی ادامه داد: بالاترین میانگین سن ازدواج برای آقایان در تهران 30.1، البرز 29، کرمانشاه 28.6 و برای خانمها تهران 26، البرز 25.3 و ایلام 24.3 است و کمترین سن ازدواج برای آقایان در خراسان شمالی 25.3، سیستان و بلوچستان 25.4، یزد 26.3 و کمترین سن ازدواج برای خانمها در سیستان و بلوچستان با 20.8، خراسان شمالی 20.9 و خراسان جنوبی 21.4 سال است.
محزون در پاسخ به این پرسش که علت افزایش میانگین سن ازدواج در هر سال چیست، افزود: این تحلیلها را به جامعه شناسان و جمعیت شناسان میسپاریم تا ارزیابی کنند "شاخصهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در بالارفتن سن ازدواج چهتأثیری داشته است و مشخص شود علت این تغییر و تحولات چیست؟" البته این موضوع نیاز به تحلیل بسیاری دارد.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال در پاسخ به این پرسش که شاخصهای فرهنگی در بالارفتن سن ازدواج بیشتر تأثیرگذار است یا شاخصهای اقتصادی، بیان کرد: معتقدیم جاهایی بوده که حتی اگر شرایط اقتصادی نیز فراهم باشد در تمایل به ازدواج رسمی بیرغبتی وجود دارد و الگوی غرب یعنی زندگی مشترک با یکدیگر بدون ازدواج رواج دارد، البته این نام ازدواج سفید را برای این معضل نمیپذیریم چون یک واژه فریبنده است و عبارت همخانگی برای آن به کار میرود.
وی افزود: در برخی مناطق با وجود سطح رفاه بالا شاهدیم که ازدواج در اولویت قرار نگرفته است بنابراین عوامل اقتصادی در بالا رفتن سن ازدواج تأثیرگذار است اما نباید بگوییم که سایر عوامل بیتأثیر هستند بلکه سبک زندگی و عوامل فرهنگی نیز در ازدواج تأثیرگذار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]