واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ارتش لیبی «ابوقرین» را از دست «داعش» آزاد کرد
نیروهای ارتش لیبی وابسته به دولت آشتی ملی این کشور توانستند منطقه «ابوقرین» را که هفته پیش، داعش اشغال کرده بود، آزاد کنند.
خبرگزاری فارس: نیروهای ارتش لیبی وابسته به دولت آشتی ملی این کشور توانستند چندین منطقه را از دست داعش آزاد کنند.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «روسیا الیوم»، ارتش لیبی طی عملیات خود که از سهشنبه (دیروز) آغاز شده بود، توانستند ساعات پایانی شب گذشته، منطقه استراتژیک ابوقرین را در شمال این کشور آزاد کنند.
در این عملیات، 7 تن از نیروهای ارتش لیبی کشته شده و 15 نفر دیگر زخمی شدهاند.
اتاق عملیات ویژه مبارزه با داعش در صفحه فیس بوک خود اعلام کرد که نیروهای ارتش لیبی شهرک راهبردی «ابوقرین» واقع در شرق طرابلس پایتخت لیبی را بعد از درگیریهای شدید به طور کامل آزاد کند.
به گفته منابع وابسته به ارتش لیبی، نیروهای ارتش بعد از آزادسازی این شهرک اقدام به پاکسازی و خنثیسازی مینها و بمبهای به جا مانده از داعش در این شهرک کردهاند.
هفته گذشته داعش با حمله به منطقه ابوقرین، توانسته بود این منطقه را که غرب لیبی را به شرق این کشور وصل میکرد، اشغال کند(جزئیات بیشتر).
از سوی دیگر، سایت خبری «اخبار لیبیا» امروز اعلام کرد که اتاق عملیات مشترک آزادسازی مصراته و سرت آزادسازی مناطق ابوقرین، «الوشکه»، «ابونجیم» و «زمز» را تایید کرد.
اخبار لیبیا همچنین از سرنگونی یک فروند جنگنده «میگ 21» در پایگاه هوایی «جمال عبدالناصر» در شهر «طبرق» خبر داد.
در این حادثه، سرهنگ «محمد مصطفی ربیع» خلبان این جنگنده کشته و سرتیپ «عبدالقادر علی محمد» کمک خلبان آن نجات یافته است.
دولت آشتی ملی لیبی به ریاست «فایز سراج»سال گذشته در مغرب و با حمایت غرب تشکیل شد و سازمان ملل و کشورهای غرب بر خلاف دولت موازی، آن را به رسمیت میشناسند.
غرب و در رأس آن آمریکا که با حمله به لیبی سرهنگ «معمر القذافی» دیکتاتور سابق لیبی را سرنگون کرد، با ظهور داعش در این کشور و اشغال چندین منطقه از جمله شهر ساحلی سرت احساس بیم آن دارند که گروههای تروریستی داعش و بوکوحرام بر شمال آفریقا سیطره پیدا کنند و از آنجا به قاره سبز نفوذ کنند.
تداوم قدرتگیری داعش در لیبی که در سایه نبود دولت مرکزی قوی و ادامه درگیریها بین احزاب این کشور صورت میگیرد، «باراک اوباما» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را بر آن داشت تا اعتراف کند که بزرگترین اشتباهش در دوران ریاست جمهوری، حمله به لیبی و سرنگونی دولت آن بود.
با توجه به این مسئله و ترس غرب از اینکه دخالت نظامی دیگر در لیبی، ولو با هدف مبارزه با داعش باشد، اوضاع را بیش از پیش بدتر کند، کشورهای غرب ترجیح میدهند با حمایت از دولت آشتی ملی و اعزام نیروهای مستشار به این کشور، خود را از تبعات این حمله دور نگه دارند.
دیروز نیز، وزیران خارجه آمریکا، فرانسه و شرکت کنندگان در نشست وین، از لغو تحریمهای فروش تسلیحات به ارتش لیبی وابسته به دولت آشتی خبر داد.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا دیروز در دیداری که با فایز سراج در حاشیه نشست وین داشت، اعلام کرد که تحریمهای تسلیحاتی از ارتش لیبی برداشته میشود.
فایز سراج در جریان نشست ماه قبل شورای همکاری کشورهای اسلامی در استانبولو نشست اخیر اتحادیه عرب، مبارزه با داعش و اخراج این گروه تروریستی را از لیبی منوط به دریافت کمکهای تسلیحاتی دانسته و خواستار رفع تحریمها شده بود.
با این حال، مخالفت نیروها و احزاب داخلی لیبی با دخالت نظامی غرب در این کشور، ریاست دولت آشتی ملی را مجبور کرده تا اعلام کند مبارزه با تروریسم در این کشور بدون درخواست کمک نظامی از غرب صورت خواهد گرفت.
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]