واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: کارگاه دو روزه با عنوان اخلاق سازمانی و تعهد کاری در امورعملیاتی پزشکی استانها > لرستان - کارگاه آموزشی اخلاق سازمانی و تعهد کاری در امور پزشکی با حضور رؤسای مراکز تابعه، کارشناسان ستاد ی و تعدادی از کادر پرستاری استان برگزار شد
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین لرستان ،با هدف آشنایی هرچه بیشتر و درک صحیح از اخلاق حرفه ای عملیاتی در امور پزشکی ،با حضور آقای مصطفی جانقلی عضوپژوهشکده اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران برگزار شد. در این کارگاه ٢ روزه حاضرین با اخلاق حرفه ای، و عملیاتی نمودن آنها در امور پزشکی آشنا شدند و مهمترین مباحث مطرح شده عبارت بودند ازاینکه ،
یک پزشک یا یک پرستار به عنوان اشخاص حقیقی مسئولیت اخلاقی دارند. مسئولیت های اخلاقی آنها برخاسته از شغلی است که بر دوش گرفته اند به گونه ای که اگر شغل دیگری می پذیرفتند، مسئولیت های اخلاقی ایشان تغییر می کرد. هر شغلی به اقتضای حرفه ای، مسئولیت های اخلاقی خاصی می آفریند. افراد در شغل های مختلف با مسائل گوناگون اخلاقی مواجه هستند. اخلاقیات کارگران پتروشیمی با اخلاقیات کارمندان بیمارستان یکسان نیست. مشاغل در بخش خدمات، اخلاقیات خاصی دارد و در بخش صنعت اخلاقیات دیگری می یابد. در بخش خدمات بر حسب اینکه موضوع خدمات چه چیزی است، اخلاقیات خاصی باید رعایت گردد. در یک کارخانه، اخلاقیات سرپرست با مدیر در بخش صنعت تفاوت دارد و این تفاوت به تنوع شغلی و کار آن ها بر می گردد.
تنوع پذیری تخصص گرایی یکی از مهم ترین تفاوت های اخلاقی فردی و اخلاق شغلی است. اخلاق در این مفهوم به «شغل وابسته» است. بر حسب تنوع مشاغل، محتاج اخلاقیات خاص هستیم: اخلاق پزشکان، اخلاق معلمان، اخلاق مدیران، اخلاق سرپرستان، اخلاق وکلا، اخلاق و آداب قاضی، اخلاق خبرنگاران، اخلاق تُجار و .... البته شغل وابسته بودن به معنای نسبی بودن اخلاق نیست.
اخلاق مشاغل نزد دانشمندان مسلمان در قرن های پیشین مورد توجه فراوان بوده است و آثار زیادی در بیان باید ها و نباید های اخلاقی مربوط به طالب علم ها، سیاستمداران، اهل جنگ و مرزداران، پیشه وران و بازرگانان و ... نوشته شده است. اخلاق پیشه وران و اربابان صنعت و مناصب لشکری و کشوری و آداب قضا، آداب متعلمان، آداب اهل جدل از مباحث رایج در سده های چهارم هجری به بعد است.
اخلاق حرفه ای در مفهوم سازی های اولیه به معنای اخلاق کار و اخلاق مشاغل به کار می رفت و امروزه نیز برخی از نویسندگان اخلاق حرفه ای را به معنای نخستین آن تعریف می کنند. نمونه هایی از این قسم تعاریف اخلاق حرفه ای قابل تأمل اند: عده ای در تعریف اخلاق پزشکی گفته اند:
"علمی است که موضوع آن بررسی مجموعه آداب و شیوه های رفتاری و پسندیده ای است که صاحبان مشاغل گروه پزشکی می باید رعایت کنند و مجموعه صفات و اعمال نکوهیده ای که لازم است از آن اجتناب کنند."
تعریف های دیگر از اخلاق حرفه ای:
- شیوه های رفتاری متداول در میان اهل یک حرفه است.
- مدیریت رفتار و کردار آدمی هنگام انجام کارهای حرفه ای است.
- رشته ای از دانش اخلاق است که روابط شغلی را مورد مطالعه قرار می دهد.
در همه تعاریف نگرش اصالت فرد یا فردگرایی وجود دارد و اخلاق حرفه ای به مسئولیت ها و الزامات اخلاقی فرد در شغل، محدود شده است. به همین دلیل تعریف اخلاق حرفه ای به اخلاق کار یا مشاغل، نوعی تحویلی نگری و تقلیل دادن اخلاق حرفه ای است زیرا هویت جمعی و سازمانی در نهاده های شاغل در کسب و کار بسی فراتر و پیچیده تر از شغل فردی اشخاص است. و لذا اخلاق حرفه ای را میتوان و بلکه باید در مفهومی وسیع تر از اخلاق کار تعریف کرد. آداب و ویژگی های افراد حرفه ای نیست، بلکه اخلاق حرفه ای شاخه های اخلاق کاربردی در قلمرو حرفه است.
کلید واژه ها: استان لرستان -
چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 - 19:09:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]