واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بهترین فیلم از نگاه رئیس هیات داوران کن
شصتونهمین جشنواره فیلم کن از 11 می (22 اردیبهشت) با نمایش فیلم «کافه سوسایتی» جدیدترین اثر «وودی آلن» آغاز به کار کرد و تا 22 می (دوم خرداد) ادامه خواهد داشت.
«جورج میلر» رئیس هیات داوران جشنواره فیلم «کن» در مصاحبهای از تجربه حضور در میان اعضای هیات داوران، معیار ساده و شخصیاش برای انتخاب بهترین فیلم گفت.
به گزارش ایسنا، «جورج میلر» سال گذشته سری فیلمهای «مکس دیوانه» را دوباره احیاء کرد و امسال با بازگشت به کن، ریاست هیات داوران بخش رقابتی این رویداد مهم سینمایی را برعهده دارد.
این کارگردان استرالیایی در طول 45 سال فعالیت در صنعت سینما تمرکز خود را روی کشف و کاوش در امکانات متنوع سینما قرار داده است و فیلمهای او شامل ژانرهای متنوع کمدی فانتزی «جادوگران ایستویک»، انیمیشن برنده اسکار «خوش قدم» در سال 2007 و همچنین مجموعه فیلمهای اکشن و آخرالزمانی «مکس دیوانه» میشود که دنباله آن نیز به زودی اکران میشود.
«میلر» در مصاحبه «جروج میلر» با سایت رسمی جشنواره فیلم کن در پاسخ به این سوال که کارگردانی عوامل فیلم دشوار است یا ریاست هیات داوران، گفت: تیم تولید فیلم شامل افراد بسیاری است، ریاست هیات داوران مثل این است که پدر و مادر فرزندانشان را به یک تعطیلات سینمایی ببرند. این یک هیأت داوران دوست داشتنی، با دانش و با انتخابهای روشن است. دوست دارم زمان بیشتری را با آنها صرف کنم چون میتوانیم بینهایت درباره فیلم گفتگو کنیم.
وی درباره انتظاراتش به عنوان رئیس هیئت داوران کن نیز مطرح کرد: دیدن فیلمهای فوقالعاده! ما در نیمه راه جشنواره هستیم و هر فیلم متفاوت بوده است. این فوقالعاده است که به ظرفیتهای سینما پی میبرید و از خودتان میپرسید که معیارهای یک فیلم خوب چیست؟ چگونه درباره بهترین فیلمها تصمیم میگیرید؟ هر کس نظر و عقیده خود را درباره انواع فیلم دارد که این یک تجربه بسیار بزرگ و فوقالعاده را ایجاد میکند. سادهترین پاسخ من به این پرسش این است که فیلم خوب، فیلمی است که مدت زیادی پس از تماشای آن همچنان در ذهن شما باقی میماند.
این کارگردان استرالیایی درباره اینکه معمولا تماشای کدام فیلمها را ترجیح میدهید نیز اظهار کرد: آنقدر که دوست دارم، نمیتوانم فیلم ببینم، چون مشغول انجام کارهای دیگر هستم، زمانی که کارم را آغاز کردم همچون همه سینماگران چیزهای فراوانی را با نشستن در سینما آموختم. در زمینه کاریام خیلی گزیدهکار هستم و فیلمهای مستند و درام و .. نگاه میکنم و معمولا تمایلی به تماشای فیلمهای معروف ندارم مگر این که ساخته کارگردان بزرگی باشد. از آن دسته افرادی نیستم که میتوانند تمام روز را در سینما سپری کنند اما اینجا در کن استثناست و خیلی لذت بخش است چون کار دیگری غیر از تماشای فیلم نداریم. کار ما تماشای فیلمهایی است که هیچ چیز از آنها نمیدانیم و پس درباره آنها فکر میکنیم.
ساخت دنبالههای سینمایی کار پرخطری است، بویژه زمانی قسمت اول آن موفق بوده است. «جورج میلر» که ساخت دنبالههای سینمایی موفقی را در مجموعههای «مکس دیوانه»، «عزیز» و «خوش قدم» در کارنامه سینمایی دارد درباره راز موفقیت خود عنوان کرد: فرآیند ساخت فیلم همچون دیگر تجارب ما را در برمیگیرد و معمولا این فرآیند بسیار فشرده است. بنابراین شخصیتها و دنیای غیرواقعی همچون دوستان خیالی در ذهن ما زندگی میکنند. هیچ وقت قصد نداشتم قسمتهای دیگری از «مکس دیوانه» را بسازم اما چهار فیلم در این مجموعه ساختم. فیلمها با استفاده از تمثیل میتوانند بسیار جامع و جهانی باشند. مردم چیزهایی را در «مکس دیوانه: جاده خشم» میبینند که من دوست دارم آنها ببینند. رفتارهایی را میبینیم که بازتابی از تاریخ و زندگی است و پیش از این در بسیاری از اعصار و فرهنگها نیز دیده شده است، استفاده کالایی از افراد بسیار رایج بود و حتی امروز نیز این چنین است. افراد در جستجوی انسانیت در دنیای بسیار خشن و دشوار هستند و سعی میکنند تصویر بهتری از خود در آن جهان پیدا کنند، اتفاقی که هماکنون که در حال صحبت کردن هستم نیز در حال روی دادن است.
رئیس هیئت داوران بخش رقابتی شصتونهمین جشنواره فیلم کن درباره علاقهاش به پیشرفت در مباحث فنی سینما نیز اظهار کرد: این چیزی است که خیلی از آن لذت میبرم اما داستان با فاصله زیاد مهمترین چیز است که میتوان گفت یک تمرین و چالش فنی است.
«جورج میلر» پیش از این دو بار نیز در جمع اعضای هیئت داوران جشنواره کن حضور داشته که بار اول در سال 1988 به ریاست «اتوره اسکولا» جایزه نخل طلا به «پله فاتح» ساخته «بیل آگست» رسید و در سال 1999 که جایزه بهترین فیلم جشنواره با ریاست «دیوید کراننبرگ» به «روزتا» ساخته برادران «داردن» اعطا شد.
شصتونهمین جشنواره فیلم کن از 11 می (22 اردیبهشت) با نمایش فیلم «کافه سوسایتی» جدیدترین اثر «وودی آلن» آغاز به کار کرد و تا 22 می (دوم خرداد) ادامه خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 18 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]