تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799195863




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیرات مثبت سکوت روی مغز و اعصاب


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
65695

سکوت چه تاثیرات مفیدی روی مغز میگذارد قرار گرفتن در محیط آرام و بی سر و صدا چه فوایدی برای اعصاب و آرامش مغز ما دارد  با وجود سروصدا و شلوغی زیاد در دنیای امروز، ممکن است دنبال جایی برای سکوت و عقب کشیدن از این فضای پرهیاهو باشید. مطالعات علمی نشان می دهد این گرایش، حرکتی هوشمندانه است، زیرا سکوت و آرامش خیلی بیشتر از آن چه فکرش را بکنید، برای مغزتان اهمیت دارد. سکوت باعث می شود مغزتان بیشتر سلول های جدید تولید کند در مطالعه ای از انواع صداها و نویزها و سکوت برای موش ها استفاده شد و تاثیر صدا و سکوت روی مغزشان بررسی گردید. نتایج شگفت انگیز بودند؛ وقتی موش ها روزانه دو ساعت در معرض سکوت قرار گرفتند، در هیپوکامپ مغزشان سلول های جدید تولید شد. هیپوکامپ، بخشی از مغز است که به حافظه، هیجانات و یادگیری مربوط می شود. رشد سلول های جدید در مغز، لزوما به معنی افزایش سلامتی نیست، اما در این مورد، محققان می گویند این سلول ها تبدیل به نورون (سلول عصبی) می شوند. در این پژوهش دیده شد که سکوت، به سلول های تازه تولیدشده کمک می کند تا تبدیل به نورون شده و وارد سیستم عصبی شوند. پس در این مورد، سکوت می تواند باعث رشد مغزتان شود. در هنگام سکوت، مغز اطلاعات را ارزیابی می کند مغز در زمان استراحت و آرامش در حالت “دیفالت” قرار گرفته و با وجود اینکه در حال ” استراحت ” است، پیوسته اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و ثبت می نماید.
مطالعات نشان داده اند بچه هایی که در محیط های پرسروصدا مثلا نزدیک فرودگاه، راه آهن یا اتوبان زندگی می کنند، نمرات کمتری در خواندن و مهارت های زبانی و شناختی کسب می کنند. وقتی مغز استراحت می کند، می تواند در زمان بیداری و هوشیاری، اطلاعات داخلی و خارجی را سازماندهی کند. زمانی که سروصدا حواس تان را پرت نمی کند و روی هدف خاصی تمرکز دارید، یعنی مغزتان به ضمیر خودآگاه تان اجازه می دهد اطلاعات را پردازش نماید. در سکوت و آرامش، مغز آزادی لازم برای کشف جایگاهش در دنیای داخلی و خارجی تان را دارد. سکوت، اضطراب و تنش را تسکین می دهد سروصدا می تواند عوارض منفی برای مغز داشته و باعث شود میزان هورمون استرس افزایش پیدا کند. امواج صدا، به عنوان سیگنال های الکتریکی از طریق گوش به مغز می رسند. بدن نسبت به این سیگنال ها واکنش نشان می دهد؛ حتی زمانی که در خواب هستیم. آمیگدال که در لُب گیجگاهی مغز واقع شده و مربوط به تشکیل حافظه و هیجان می شود، در محیط پر سر و صدا فعال شده و موجب رها شدن هورمون استرس می گردد. اگر همیشه در فضای پر سروصدا و شلوغ زندگی کنید، در معرض افزایش مزمن هورمون استرس هستید. اما تاثیر سکوت روی مغز، کاملا برعکس تاثیر سروصدا می باشد. سروصدای مزاحم باعث استرس و تنش می شود، در حالی که سکوت، بدن و مغز را از تنش رها می کند. دلیل این تاثیر، دخالت در فشار خون و گردش خون در مغز است. سکوت، منابع ادراکی ما را بازسازی می کند تاثیری که آلودگی صوتی می تواند روی عملکرد ادراک و شناخت ما داشته باشد، بصورت گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و معلوم شده سروصدا در محیط کار و مدرسه به عملکرد ادراکی آسیب می زند و همچنین موجب کاهش انگیزه و افزایش اشتباه می شود. عملکردهای ادراکی که بیشتر از همه تحت تاثیر آلودگی صوتی هستند شامل تمرکز در خواندن، حافظه و حل مسئله می باشند. مطالعات نشان داده اند بچه هایی که در محیط های پرسروصدا مثلا نزدیک فرودگاه، راه آهن یا اتوبان زندگی می کنند، نمرات کمتری در خواندن و مهارت های زبانی و شناختی کسب می کنند. اما خوشبختانه این امکان برای مغز وجود دارد که منابع محدود ادراکی اش را بازیابی نماید. وقتی شما در شرایطی هستید که ورودی های حسی کمتری دریافت می کنید، مغز می تواند بعضی از توانایی های ادراکی اش را بازیابی کند. مغز در سکوت می تواند به محافظ حسی اش اجازه استراحت دهد و برخی از چیزهایی را که به خاطر آلودگی صوتی از دست داده است، مجددا احیا نماید.
تبیان

29 اردیبهشت 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن