واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اندک فرصتهای باقیمانده برای حمایت از موسیقی ایرانی را از دست ندهید
مگر غير از اين است كه شالوده مفهومى اين موسيقى را كلام بزرگ مردانى از لسان الغيب حافظ شيرازى، سعدى شيرين سخن، مولانا، عطار نيشابورى، نظامى، فردوسىِ حكيم، خيام نيشابورى، فخرالدين عراقى گرفته تا نيما يوشيج، سهراب سپهرى، اخوان ثالث، فريدون مشيرى، هوشنگ ابتهاج تشكيل داده اند و در كدام يك از آثار اين بزرگان پيامى جز مهر، دوستى، انسانيت و اخلاق مى توان يافت؟
کد خبر: ۵۹۰۰۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰ - 17 May 2016
علیرضا قربانی خواننده برجسته ایران در یادداشتی نسبت به آنچه با لغو مکرر کنسرت اساتید برجسته موسیقی سنتی کشورمان در حال وقوع است و دورنمایی خطرناکی که با چنین برخوردهایی برای موسیقی اصیل و ریشه دار ایران قابل تصور است، هشدار داد.
به گزارش «تابناک»؛ پس از تکرار مجدد لغو کنسرتها و این بار لغو کنسرتهای کیهان کلهر و شهرام و حافظ ناظری در نیشابور شهر ادبیات و موسیقی، علیرضا قربانی نسبت به شرایط پیش روی موسیقی ایران و عدم تدبیر برای جلوگیری از تکرار این اتفاقات، ابراز نگرانی کرد و نسبت به سرنوشت موسیقی اصیل ایران که در کشورمان با چنین مصائبی مواجه است، هشدا داد.
در یادداشت این خواننده برجسته موسیقی سنتی کشورمان آمده است: «شنیدن خبر لغو کنسرت هنرمند شايسته و دوست نازنینم کیهان کلهر و همینطور استاد گرانقدر موسیقی ایرانی شهرام ناظری عمیقا باعث تاسف اینجانب به عنوان عضو کوچکی از این خانواده هنری شد.
بیش از همه باعث تاسف است که این اتفاق در دیار مردمان نيك سرشتى میافتد که همیشه به هنردوستی و کرامت در جهان شهره بوده اند. سرزمینی که از بزرگانی چون خیام و عطار گرفته تا پرویز مشکاتیان-این سرو آزاد موسیقی ایرانی- را در دامان خود پرورش داده است. نه چنین مردمانی سزاوار آنند که بار چنین رفتار نابخردانه ای را به دوش بکشند و نه چنین هنرمندانی که در همه دنیا سفیر هنر و فرهنگ و صلح و دوستی ایران عزیزمان هستند.
برای بار دیگر با صدای بلند دادخواهی میکنم، از همه آنهایی که مسوولیتی به دوش دارند و هنوز اندکی دلشان برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم میتپد. باصدای بلند میگویم، هرچند که هیچگاه صدای هنرمندان موسیقی اجازه بلند شدن نداشته است.
با صدای بلند میگویم که این اندک فرصتهای باقیمانده برای حمایت از موسیقی ایرانی را از دست ندهید. چندان دور نیست که با این گونه رفتارهای قهری همین پت پت رنجور موسیقی ایرانی رو به افول برود و جای آن را موسیقیهایی پر کند که هیچ ریشهای در فرهنگ و آیین ما ندارد. جای آن را اعوجاجهایی بگیرد که با هیچکدام از هنجارهای جامعه ایرانی-اسلامی ما سازگاری ندارد.
همانطور که در این سالهای تلخی که گذشت محدود کردن موسیقی ایرانی با ضرب چماق خودسرها و لغو گاه و بیگاه آن به بهانههای واهی و از صحنه دور نگه داشتن بزرگانی چون استاد شجریان هیچ نتیجه ای جز جایگزین شدن موسیقیهای ناهنجار غربی نداشته است.
مگر غير از اين است كه شالوده مفهومى اين موسيقى را كلام بزرگ مردانى از لسان الغيب حافظ شيرازى، سعدى شيرين سخن، مولانا، عطار نيشابورى، نظامى، فردوسىِ حكيم، خيام نيشابورى، فخرالدين عراقى گرفته تا نيما يوشيج، سهراب سپهرى، اخوان ثالث، فريدون مشيرى، هوشنگ ابتهاج تشكيل داده اند و در كدام يك از آثار اين بزرگان پيامى جز مهر، دوستى، انسانيت و اخلاق مى توان يافت؟
امروز چه عنصرى برتر و اثرگذارتر و فراگيرتر از موسيقى براى بيان اين مفاهيم فاخر و انسانى-اخلاقى در جامعه و ترويج آن موجود است؟ امروز اگر هنر اصیل این خاک را که حاصل قرنها تلاش و خون خوردن نیاکان ما تا امروز بوده است، قربانی تسویه حسابهای سیاسی کنیم، باید منتظر باشیم تا دشمنان ما از همین راه نفوذ، ریشههای فرهنگی ما را بخشکانند.
امروز اگر موسیقی اصیل ایرانی را که در طول تاریخ همیشه در خدمتهای ارزشهای دینی و ملی این مردم بوده است، در کشاکش دعواهای سلیقهای و شخصی تضعیفش کنیم، باید منتظر روزگار تلخی باشیم که فرزندان ما بصورت كاملاً خاموش چیزی را جایگزین آن کنند كه با تمام ارزشهای فرهنگی ما تقابل دارد.
علیرضا قربانی
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵
پاریس»
مطالب مرتبط
سفر مردم خراسان رضوی برای شنیدن موسیقی به بجنورد!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]