واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كاهش ارزش قاچاق گازوئيل به يك ميليارد دلار در سال ۹۴
مديركل مبارزه با قاچاق سوخت از كاهش ارزش قاچاق گازوئيل در سال ۹۴ به يك ميليارد دلار خبر داد و گفت: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ادامه حيات سامانه هوشمند سوخت را ضروري ميداند.
قاسم خورشيدي اظهارداشت: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز عقيده دارد كه سامانه هوشمند سوخت در بخش بنزين حتماً بايد به حيات خود ادامه دهد.
وي با بيان اينكه در تركيه بنزين به قيمت 1/4 دلار در هر ليتر عرضه ميشود، گفت: قيمت جهاني اين فرآورده وابسته به كيفيت آن بين 30 تا 35 سنت است.
سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ادامه داد: در عراق كه يكي از بزرگترين توليدكنندگان نفت است، بنزين به قيمت 2 هزار و 600 تا 2 هزار و 800 تومان در هر ليتر و در اقليم كردستان بنزين به قيمت هزار و 600 تا هزار و 700 تومان در هر ليتر عرضه ميشود و در پاكستان نيز قيمت بنزين بالاي 3 هزار تومان و گازوئيل بالاي 2 هزار و 600 تومان در هر ليتر و در افغانستان هم قيمت سوخت در همين حدود است.
متوسط قيمت گازوئيل در كشورهاي همسايه بالاي 2 هزار و 300 تومان در هر ليتر
وي با تأكيد بر اينكه در گازوئيل فاصله قيمت ايران با كشورهاي همسايه بسيار زياد است، گفت: گازوئيل در كشور ما 300 تومان در هر ليتر عرضه ميشود كه نزديكترين قيمت به قيمت كشور ما تركمنستان است كه گازوئيل را 750 تومان در هر ليتر عرضه ميكند.
وي ادامه داد: در عراق، گازوئيل هم قيمت بنزين يا گرانتر از آن ارائه ميشود و با توجه به قيمت همسايگان، قاچاق اين فرآورده بهرغم كاهش قيمتهاي جهاني نفت موضوعيت دارد. علاوه بر اينكه قيمت 40 دلار در هر بشكه براي كشوري مانند ما مطلوب نيست و تلاش ميكنيم قيمت نفت افزايش يابد. براساس بعضي پيشبينيها احتمالاً تا ديماه قيمت نفت تا 50 دلار در هر بشكه برسد و اگر قيمت نفت به 100 دلار برسد قاچاق بنزين دوباره به صورت جدي موضوعيت پيدا خواهد كرد.
خورشيدي تأكيد كرد: سامانهاي كه همه هزينههاي مادي و معنوي آن را داريم نبايد به راحتي حذف شود كمااينكه الان شرايط خوب است اما حاكميت نبايد فقط امروز را ببيند و بايد براي آينده هم برنامهريزي كند.
سامانه هوشمند سوخت در دنيا بيبديل است
وي در ادامه اظهارداشت: ساز و كار سامانه هوشمند سوخت در دنيا بيبديل است و در اين بحران آماري ايران ميتواند آمارهاي دقيق به ما ارائه كند.
سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز به شدت موافق حفظ سامانه هوشمند سوخت بوده و است و مطمئنيم دولت حتي بدون مصوبه مجلس بر پايه استدلالهاي ستاد به حفظ سامانه رأي ميداد.
كاهش ارزش قاچاق گازوئيل به يك ميليارد دلار
وي در ادامه اظهارداشت: بالاترين ماليات بر ارزش افزوده را بنزين دارد كه 20 درصد است، 10 درصد هم عوارض شهرداري است كه براساس قانون دولت بايد از مصرف كننده دريافت كند و در كنار آنها 1/5 درصد عوارض آلايندگي و 3 يا 4 درصد هم عوارض نوسازي است كه در قيمت هزار توماني بنزين پنهان ميشود.
خورشيدي تصريح كرد: در سال 92 برآورد حداقلي ما درباره قاچاق گازوئيل حدود 20 ميليون ليتر در روز بود كه با قيمتهاي آن روز كه 80 سنت در ليتر بود ارزش حداقلي قاچاق گازوئيل به 7 ميليارد دلار بالغ ميشد.
وي اضافه كرد: در سال 94 به واسطه همه اقدامات انجام شده برآورد حداكثري ما قاچاق 8 ميليون ليتر در روز بوده كه اين آمار هم در حال كاهش است و در دو ماهه نخست سال جاري برآورد ما كاهش قاچاق بوده است.
وي ادامه داد: بر اين اساس ارزش قاچاق سال گذشته با توجه به كاهش ارزش گازوئيل زير 30 سنت در هر ليتر، كمتر از يك ميليارد دلار بوده است.
تأثير تحويل سوخت به مرزنشينان بر كاهش قاچاق
سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در ادامه گفت: در سيستان و بلوچستان تأمين بازار كشورهاي همسايه از طريق صادرات رسمي چند صددرصد رشد داشته است و در فروردين ماه امسال روزانه يك ميليون ليتر سوخت به پاكستان و افغانستان از همين طريق صادر شده كه در كاهش قاچاق مؤثر بوده است.
وي افزود: گازوئيل به قيمت 800 تومان در ليتر به مرزنشينان داده ميشود كه آنها آن را صادر ميكنند و در معيشت آنها مؤثر است.
خورشيدي ادامه داد: در خراسان رضوي صادرات سوخت از طريق تعاوني مرزنشينان انجام ميشود و تاكنون سه مرتبه از طريق اين تعاوني واريز نقدي به حساب سرپرستان خانوار از محل صادرات سوخت انجام شده است.
وي اضافه كرد: در جنوب سيستان و بلوچستان ساز و كار متفاوت است و سوخت مستقيماً به سرپرستان خانوار تحويل ميشود و آنها آن را قانوني به پاكستان ميفروشند كه هم به نفع دولت و هم به نفع مرزنشينان است.
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]