واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
چرا شیعیان عراقی نظرات متفاوتی درباره نقش ایران در عراق دارند؟
روز نو : سایت "المانیتور" با اشاره به احساسات ضد ایرانی در میان طیفی از نیروهای سنی در عراق می نویسد:"آنان بنابر ملاحظات فرقه ای در منطقه ضد ایران هستند. آنان اکثرا ناسیونالیست های عرب هستند و نسبت به ناسیونالیسم فارسی حسی منفی و پر از نفرت دارند.ریشه دیدگاه های انان به زمان حکومت صدام حسین باز می گردد. اکنون اما آن چه قابل توجه است وجود نوعی دو دودستگی در میان شیعیان است. انتقاد از مواضع ایران در قبال عراق از سوی برخی از رهبران سیاسی و مذهبی شیعه عراقی مطرح می شود. در مارس سال 2015 میلادی "علی یونسی" مشاور روحانی در امور قومی و اقلیت های مذهبی اظهار کرد که عراق بخشی از تمدن بزرگ ایران است. در پاسخ به این اظهارات سخنگوی ایت الله سیستانی در عراق اظهار کرد که ما افتخار می کنیم که کشورمان هویت و استقلال و حاکمیت خود را دارد. او اظهار کرد که در حالی که عراق از کمک دوستانش در مبارزه علیه تروریسم استقبال می کند اما این به معنای نادیده گرفتن استقلال و هویت آن کشور نیست. در مصاحبه ای با روزنامه "الحیات" در دسامبر سال 2013 میلادی نیز مقتدی صدر نسبت به ایران انتقاداتی را مطرح کرد. "صلاح العبیدی" سخنگوی او در فوریه گذشته در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی عراقی اظهار کرد که مقتدی صدر از جانب ایران سخن نمی گوید بلکه او نماینده شیعیان عراقی است".
به گزارش خرداد، این سایت در ادامه اشاره می کند که علاوه بر انتقادات این چنینی برخی از احزاب شیعه از مسائل مرتبط با فساد و مدیریت ناکارآمد دولت های مالکی و عبادی نیز انتقاد کرده اند.
در این راستا، برخی دیگر از شیعیان عراق باور دارند که ایران کمک های قابل توجهی در جنگ علیه داعش و تروریسم به دولت عراق ارائه کرده است. این سایت می نویسد:"این طیف "هادی العامری" از روسای سازمان بدر را شامل می شوند. او از ایران کمک های مالی برای مبارزه علیه تروریست ها دریافت کرده است. در فوریه سال 2014 میلادی المانیتور از قصد عراق برای معامله ای تسلیحاتی با ایران خبر داد. در دسامبر سال 2014 میلادی، عراق یک توافق نامه امنیتی با ایران شامل قراردادهای تسلیخالتی را امضا کرد. یک منبع در اداره کل تجهیزات در وزارت دفاع عراق به المانیتور به شرط ناشناس ماندن گفته بود که عراق مبلغ لازم برای خرید تسلیحات از ایران را پرداخت کرده است و این بخشی از قراردادهای تجاری نیز بوده است. برخی از این تسلیحات در ایران ساخته شده اند و بسیاری از آن ها نسخه برداری شده از سلاح های روسی بوده اند".
این سایت اما در پایان اذعان می کند که شیعیان عراق درک کرده اند که عمق استراتژیک برای محافظت از آنان در قبال تهدیدات فرقه ای ناشی از حکومت های عرب سنی در منطقه امری مثبت است. با این حال، نیروهای شیعه عراقی به این درک نیز رسیده اند که ایران می تواند از آنان به عنوان ابزاری در منازعه خود با ترکیه و عربستان سعودی و رقبای بین المللی از جمله امریکا استفاده کند و شاید انتقاد اصلی آنان در این مورد است.
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]