تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد ميهمانش را گرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827382931




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرارِ تامین اجتماعی از اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فرارِ تامین اجتماعی از اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی!
هنوز معلوم نیست که چرا سازمان تامین اجتماعی با این حجم درآمد سالانه ازتحت پوشش بیمه ای قراردادن کارگران ساختمانی استنکاف می کند.

فرارِ تامین اجتماعی از اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی!
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دستان پینه بسته، پیشانی چروکیده و چهره آفتاب سوخته او درگرماگرم تلاش برای تامین معاش خانواده در پای ساختمان در حال ساخت، هنوز هم بوی غیرت و طعم قرصی نان تازه را در سرپناهی محقر در ذهن تداعی می‌کند.
 
این برش کوچکی از زندگی سراسر سخت کارگری ساده است که بدون داشتن بیمه تامین اجتماعی، تن به کاری سخت سپرده و مصالح به دوش، پله‌های ساختمان نیمه کاره را چهار تا یکی بالا و پایین می‌کند، لااقل، برای دریافت دستمزدی هر چند اندک.
 
با اینهمه، به جز داشتن آمال کار دائم ، یک آرزوی دیگر را نیز می‌توان در فهرست آرزوهای دست نیافتنی کارگران ساختمانی بیش از دیگر آرزوها، کند و کاو کرد و آن چیزی نیست جز داشتن بیمه تامین اجتماعی که در بزنگاه پیشامد حوادث سخت ناشی از کار، پشت نحیف او از تامین هزینه‌های سنگین درمانی نلرزد. آمارها روایت می‌کنند که بیش از 47 درصد حوادث ناشی از کار مربوط به بخش ساختمان است.
 
هرچند که از دو سال قبل و با ابلاغ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی مکلف شده با دریافت 7 درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و 15 درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه‌ای تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.
 
اما به نظرمی‌رسد، بیمه کارگران ساختمانی، اکنون، کوچکترین خدمتی است که بزرگترین و ثروتمندترین نهاد عمومی غیردولتی کشور از انجام آن برای کارگران ساختمانی به راحتی شانه خالی می کند. کانون کارگران ساختمانی استان تهران ، چندی پیش گزارش داد که سازمان تأمین اجتماعی از بیمه کردن کارگران ساختمانی امتناع می‌کند و از یک میلیون و 400 هزار کارگر ساختمانی موجود در کشور، یک میلیون نفر آنها فاقد بیمه تامین اجتماعی هستند که در ظاهر، قرار شده تا پایان سال جاری بیمه 200 هزار کارگر ساختمانی به مرحله اجرا برسد.
 
از قرار معلوم، با پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما، این برای نخستین بار از دو سال قبل بدین سو است که تجمیع منافع  کارگر و کارفرما در بیمه کردن کارگران ساختمانی به دغدغه ای همساز برای هردو طیف تبدیل شده است.
 
حال، گمان می رود که این قانون بخش مهمی از دغدغه کارگران ساختمانی را رفع می‌کند اما آیا درشرایط واقعی هم این معضل دست از سر کارگران ساختمانی کشیده است.؟
 
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان استان تهران گفت تامین اجتماعی هیچ امکاناتی را در این زمینه ارائه نمی‌کند و از اینکه به دلیل نا‌آگاهی مالک و سازنده، لیست بیمه کارگران به طور معمول رد نمی‌شود و تامین اجتماعی هم از این فرصت استفاده کامل را می‌بر، ابراز تأسف کرد.
 
به گفته"محمد رضا یاسایی ضمیر" تامین اجتماعی از این نا آگاهی بهره برده ، پول را گرفته و خدمتی هم ارائه نمی‌کند در حالیکه باید همانند بیمه اجباری، در قبال پرداخت حق بیمه، تمامی کارگران شاغل بیمه شوند؛ چه کارگران کوتاه مدت و چه بلند مدت.
 
بنا است در صورت درخواست متقاضی، سازمان تامین اجتماعی حق بیمه کارگران ساختمانی را بر مبنای حق بیمه سهم کارفرما در زمان صدور پروانه ساختمانی تا مدت 3 سال و بدون دریافت سود تقسیط کند، از این رو ترتیب پرداخت حق بیمه از طریق دارنده پروانه به منزله رسید پرداخت حق بیمه و اخذ پروانه محسوب می‌شود. "یاسایی ضمیر" تعریف می کند که برای او بارها  اتفاق  افتاده که تامین اجتماعی از او درخواست لیست  کارگران ساختمانی را کرده اما اعمال جریمه و وجود دست اندازهای زیاد، فرایند بیمه کردن کارگران ساختمانی را به شدت دشوار کرده است. بر اساس قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، صدور پایان کار منوط به ارائه مفاصا حساب بوده بنابراین تاخیر در پرداخت اقساط حق بیمه مشمول جریمه مانند تاخیر پرداخت سایر حق بیمه می‌شود. او، نارضایتی خود را به وضوح از عدم ارایه خدمات بیمه ای ازسوی توسط تامین اجتماعی ابراز می دارد.
 
آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در سال گذشته  فقط در پایتخت 4900 پروانه ساخت معادل 3 میلیون و 600 هزار مترمربع زیربنا صادر شده که اگر سازمان تامین اجتماعی از هریک از پروانه ها و یا مجوز ساخت فقط یک میلیون تومان دریافت کند ، خود گویای درآمدی هنگفت از محل حق بیمه در جواز ساختمانی  است.
 
با این حال، محمدحسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفته که  برای ادامه پوشش 800 هزار نفری که هم اکنون تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند به اعتبار 1600 میلیارد تومانی نیاز است و اگر بنا باشد متقاضیان جدیدی هم افزوده شوند و تحت پوشش قرار گیرند اعتباری در همین حدود باید تزریق شود.
 
فعالان صنعت ساختمان به شدت از اجحافی که اکنون سازمان تامین اجتماعی در حق آنها و کارگران ساختمانی روا می دارد گلایه دارند.
 
هنوز معلوم نیست که چرا سازمان تامین اجتماعی با این حجم درآمد سالانه ازتحت پوشش بیمه ای قراردادن کارگران ساختمانی استنکاف می کند.
 
رئیس انجمن صنفی پیمانکاران ساختمانی تهران گفت  چابک نبودن و اداره سازمان تامین اجتماعی با تفکر دولتی از جمله مواردی است که به این سازمان لطمه وارد آورده و در عین حال افزوده که اگر حق بیمه از سوی کارفرما پرداخت شده و کارگر هم بیمه نمی شود، این امر معنی جز باج دادن ندارد.
 
به گفته حمیدرضا سیفی، چنانچه حق بیمه کارگر و کارفرما به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود اما انجام فرایند بیمه ای صورت نمی‌گیرد، بنابراین پرداخت حق بیمه فاقد توجیه است. سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی بوده که درسالیان اخیر با چالش‌های فراوانی مواجه بوده است.
 
گمان می رود این چالش ها با فعالیت تعدادی از بنگاه‌های تحت پوشش این سازمان که فاقد صرفه و صلاح اقتصادی هم بوده در ارتباطی مستقیم است  که به گفته" سیفی" سرانه امروز تامین اجتماعی در نقطه سر به سر قرار دارد.
 
فارغ از حلاجی کردن وضعیت کنونی این سازمان، اما شانه خالی کردن تامین اجتماعی از بیمه کردن کارگران ساختمانی را به واقع، باید نشانه ضعف عملکردی "تقی نوربخش" ، سکاندار کنونی این سازمان و تیم همراه تلقی کرد که از زمان استقرار، هنوز نتوانسته اند پرونده بیمه تامین اجتماعی یک میلیون کارگررا مختومه سازد.
 
به طور قطع آینده ، با فرار این سازمان از اجرایی کردن بیمه اجتماعی کارگران ، باید سکاندار آن منتظر انتقادات تندتر درآینده ای نزدیک باشد که با وجود سرازیر شدن درآمد های هنگفت به خزانه آن، سازمان تحت امر "نور بخش"  همچنان نسبت به انجام این مهم در قبال کارگران اراز ناتوانی می کند.
 
منبع: نسیم آنلاین
 



۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن