واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تلاش براي راهاندازي ديپلماسي قرآني در خارج از كشور
حسن ربيعي، سخنگوي سازمان اوقاف و امور خيريه از راهاندازي بحث ديپلماسي قرآني در خارج از كشور به منظور تعميق ارتباط ميان مسلمانان خبر داد.
نویسنده : بهنام صدقي
به گزارش «جوان»، در حالي كه تنها یک روز به اختتاميه سي و سومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم امسال باقي مانده است، محل مسابقات و نمایشگاه جنبی آن با استقبال خوب و بينظير مردم و بازديدكنندگان روبهرو شده است. از آنجا كه حوزه قرآن يكي از حوزههاي پر مخاطب در كشور است، مسابقات بينالمللي قرآن كريم نيز كه هر ساله از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار ميشود، بزرگترين نماد اين حوزه محسوب ميشود.
نكته حائز اهميت اين است كه آنچه در مسابقات قرآن امسال به آن توجه خوبي شده است، فضاي خانوادگي آن است. بحث خانواده از ديرباز تاكنون در اسلام و قرآن مورد توجه و سفارش بوده و همچنين در آيات و روايات رسيده از ائمه و معصومين بارها مورد تأكيد قرار گرفته است.
امروزه پيوند بين اعضاي خانواده به دليل مدرن شدن زندگي، كم و دورهميهاي خانوادگي كمرنگ شده است. يكي از اموري كه ميتواند اين پيوند را برقرار و براي دقايقي اعضاي خانواده را كنار هم جمع كند، قرآن خواندن دستهجمعي و بحث درباره آيات آن است. پس چه فضايي بهتر از جو صميمي خانواده كه اين امر را در فرزندان نهادينه ميكند؛ امري مهم كه در سي و سومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم نيز به صراحت ديده شده و مسابقات قرآن با همين هدف به فعاليت خود ادامه ميدهد.
حسن ربيعي، سخنگوي سازمان اوقاف و امور خيريه در گفتوگو با «جوان» درباره حال و هواي اين دوره از مسابقات بينالمللي قرآن كريم ميگويد: سي و سومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن با حضور نمايندگان بيش از 75 كشور جهان در دو رشته حفظ و قرائت قرآن كريم برگزار شده و در ايام برگزاري مسابقات 130 نفر از حافظان و قاريان جهان اسلام شامل 57 حافظ كل، 57 قاري و 16 حافظ روشندل تاكنون در اين مسابقات به رقابت پرداختهاند و از اين پس نيز به رقابت خواهند پرداخت.
شركتكنندگان جهاني
ربيعي در ادامه ميگويد: در مسابقات امسال از قاره آفريقا 32 كشور، قاره آسيا 23 كشور، قاره اروپا 20 كشور، قاره امريكا دو كشور و قاره اقيانوسيه يك كشور حضور دارند. مسابقات اين دوره از مسابقات نيز از تاريخ 22 ارديبهشت ماه شروع شده و تا 28 ارديبهشت هم ادامه دارد. افتتاحيه اين مسابقات نيز با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي، آقاي علي لاريجاني انجام شده و اختتاميه آن روز سه شنبه 28 ارديبهشت ماه است. سي و سومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن براي اولين بار در طول سي و دو سال گذشته در مصلي برگزار شد. دليل برگزاري مسابقات در مصلي نيز اين بود كه فضا و محيط مصلي معنوي است، هنرمندانه است، معماري جذابي دارد و ظرفيت بالاي پذيرش جمعيت را دارا است. به طوري كه در مصلاي تهران امكان تردد و جابهجايي براي حدود 70 هزار نفر فراهم شده است.
مدير كل حوزه رياست و روابط عمومي در ادامه اظهار ميكند: امسال كه براي اولين بار سي و سومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن در مصلاي تهران برگزار ميشود اين استقبال، مردمي واقعاً بينظير بوده و جاي تعجب دارد. اين در حالي است كه ما حتي تصور اين را هم نداشتيم كه اين دوره را با اين كيفيت و اين سطح و با استقبال با شكوه مردم برگزار كنيم. اصلاً تصور نميكرديم كه با چنين استقبال وصفناپذيري از سوي اقشار مختلف مردم روبهرو شويم.
راه انداختن بحث ديپلماسي قرآني در خارج از كشور
وي در بخش ديگري از سخنان خود تصريح ميكند: استقبال مردم از سي و سومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن روزانه حدود 3 تا 4 هزار نفر بوده و مسابقات در سه مرحله مقدماتي (شرط ورود به مسابقات)، نيمه نهايي و نهايي برگزار ميشود. البته امسال مرحله مقدماتي از دور مراحل حذف شده و جاي خود را به مرحله شرط ورود به مسابقات داده است. بدين گونه كه شركتكنندگان با انجام دادن قرائتي ارزيابي شده و نتايج ورود يا عدم ورود آنها به دور بعدي مسابقات به آنان اعلام ميشود. همه اين مراحل نيز با هدف بالا بردن سطح و كيفيت مسابقات اين دوره از مسابقات بينالمللي قرآن انجام گرفته و تحقق يافته است.
وي با بيان اينكه طي سالهاي گذشته در ديداري كه با رهبر معظم انقلاب داشتيم، ايشان بر ارتقاي كيفي و كمي مسابقات تأكيد داشتهاند، گفت: هدف ما نيز در درجه اول، نشر فرهنگ و معارف قرآني در كشور است و تلاش داريم در خارج از كشور بحث ديپلماسي قرآني را راه بيندازيم؛ چراكه ارتباط با آنها از طريق قرآن راحتتر است.
حسن ربيعي، مسئول كميته تبليغات و اطلاعرساني ادامه ميدهد: ما علاوه بر مسابقات برنامههاي جانبي نيز مد نظر قرار دادهايم؛ برنامههايي مثل برگزاري مسابقات بزرگ قرآن كريم. در واقع مجموعهاي از نهادهاي قرآني و مؤسسات فرهنگي و همچنين توليدات قرآني عرضه شده اعم از كتاب و سيدي و... است.
محوريت مسابقات پيگيري حقوقي فاجعه منا است
ربيعي با طرح اين پرسش كه چرا برنامههاي قرآني جذابيت و هيجان ندارند، ميگويد: ما اين سؤال را از رسانهها داريم و رسانهها هم اين سؤال را از ما دارند كه چه كاري انجام دهيم تا عنصر هيجان را در دل مسابقات قرآن ايجاد كنيم؟ وي در پاسخ به اين سؤال كه محوريت مسابقات قرآن چيست، ميگويد: جداي از بحث هيجان و نشاط توأم با آيات قرآن در كل محوريت اين مسابقات، معرفي شهداي منا (شهداي قاري) به عنوان شهداي شاخص و پيگيري حقوقي فاجعه دردناك منا و كشته شدن پنج تن از شهداي قرآني است. به نوعي يادآوري فاجعه منا به منظور پيگيري حقوقي اين رخداد جانسوز است.
سخنگوي سازمان اوقاف و امور خيريه در خاتمه تأكيد ميكند: مسابقات بينالمللي قرآن جمهوري اسلامي ايران، بزرگترين رويداد قرآني جهان اسلام است. اين مسابقات در واقع ويترين قرآني كشور است كه سالي يك بار برگزار ميشود. بخش ديگر برنامههاي جانبي، همايش بينالمللي بانوان فعال قرآني است كه صبح امروز نيز شمار زيادي از بانوان به رقابت پرداختند و نفرات برتر آنها مشخص شدند و مورد تقدير و تجليل قرار گرفتند. بخش ديگر نيز بخش رسانهها است.
اين در حالي است كه بيش از 30 رسانه روزانه به تبادل اخبار، رويدادها، سخنرانيها، اطلاعات و ديگر مطالب مربوط به سيوسومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم ميپردازند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]