واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
با چه برنامه غذایی می توانیم عارضه پارکینسون را برطرف کنیم پیشنهادات مختلف تغذیه ای متخصصین د این زمینه چیست متاسفانه این بیماری روز به روز مبتلایان بیشتری به خود اختصاص میدهد
متخصص مغز و اعصاب با بیان این که از هر 100 نفر، یک نفر به پارکینسون مبتلا می شود، گفت : این بیماری اغلب در افراد سالمند ایجاد می شود اما احتمال دارد در جوانان نیز دیده می شود .
دکتر پیمان پترام فر متخصص مغز و اعصاب روز پنجشنبه در حاشیه بیست و سومین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران گفت:آمار دقیق تعداد بیماران مبتلا به پارکینسون در کشور وجود ندارد اما در مطالعاتی که انجام شده است شیوع بیماری پارکینسون در جهان و ایران یکسان است و تفاوتی وجود ندارد.
وی اظهار کرد: درایران نیز به واسطه اقلیم های متنوعی که از نظر آب و هوایی وجود دارد، تفاوتی در زمینه شیوع بیماری وجود ندارد.
به گفته این متخصص مغز و اعصاب، پارکینسون بیماری است که در اثر کاهش یک ماده در مغز به نام دوپامین و بروز علائم خاص ایجاد می شود.
پترام فر توضیح داد: مشخصه پارکینسون سفتی عضلانی پیشرونده تدریجی، لرزش و از دست رفتن مهارتهای حرکتی است.
وی اظهار کرد :یکی از شاخص ترین علائم بیماری پارکینسون کند شدن حرکات و فعالیت های فرد است که همراه با کند شدن لرزش در بدن و دست نیز ایجاد می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در ابتدای بیماری لرزش ها با برداشتن وسیله ای مانند لیوان ، قلم و … از بین می رود اما با پیشرفت بیماری، این لرزش ها همراه فعالیت و برداشتن وسایل نیز افزایش می یابد.
وی درباره سایر علائم این بیماری گفت: نوع سخن گفتن، تغییرات صدا، از بین رفتن حالت طبیعی چهره، اختلال در جویدن و بلع، آبریزش دهان، افسردگی، عصبی بودن، از دیگر علایم بیماری است.
این نورولوژیست با تاکید بر اینکه این بیماری بیشتر در سالمندان دیده می شود، اظهار کرد: این بیماری در مواردی امکان دارد در جوانان نیز دیده شود که علت ابتلا در جوانان معمولا به صورت ارثی است.
وی همچنین یادآور شد: پارکینسون بیماری پیش رونده است که بسیاری از مردم با آن آشنایی نداشته و علائم این بیماری را به حساب افزایش سن و پیری می گذارند در حالی که لرزش دست از علائم پیری در افراد نیست.
به گفته پترام فر، تشخیص بیماری به طور معمول مبتنی بر معاینه فیزیکی است، اما بررسیهای طبی و اسکن مغز نیز برای اطمینان از نبود بیماریهای دیگر و رد سایر اختلالات انجام میشود. **تاثیر تغذیه و عوامل محیطی بر بیماری پارکینسون
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه تغذیه، تحرک کافی و ورزش و نیز عوامل محیطی مانند آلودگی هوا در این بیماری نقش دارند، اظهار کرد: در عرصه موارد غذایی، مشخص شده که مصرف برخی از اقلام غذایی در پیشگیری از بیماری دخیل هستند که زردچوبه از جمله این مواد غذایی است.
وی ادامه داد: فلفل قرمز، فلفل سیاه، زعفران، میوه و سبزی نیز در پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون نقش موثری دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: در م
24 اردیبهشت 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]