تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834925945
سیمای رؤسای صدا و سیما
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سیمای رؤسای صدا و سیما
صداوسیمای ٣٧ساله تاكنون پنج رئیس و سه سرپرست به خود دیده است. به جز رئیس نخست و رئیس فعلی كه زمزمههای رفتنش قوت گرفته است، همینطور سرپرستها كه یكی، دو سال بیشتر نمادند، سه رئیس قبلی، هریك دو دوره كامل پنجساله ریاست كردند؛٣٠ سال.
روزنامه شرق - مهسا جزینی: صداوسیمای ٣٧ساله تاكنون پنج رئیس و سه سرپرست به خود دیده است. به جز رئیس نخست و رئیس فعلی كه زمزمههای رفتنش قوت گرفته است، همینطور سرپرستها كه یكی، دو سال بیشتر نمادند، سه رئیس قبلی، هریك دو دوره كامل پنجساله ریاست كردند؛٣٠ سال.
٢٣ تیر ١٣٥٨ قرار شد برای صداوسیمای برآمده از انقلاب اسلامی، شورای سرپرستی تشكیل شود. «سید محمد موسویخوئینیها، سیدمحمد خاتمی، صادق قطبزاده، عبدالرحیم گواهی و ابراهیم پیراینده» صادق قطبزاده مدیر هم مدیرعامل شد. کمی بعد «بهزاد نبوی، علی لاریجانی، حسن روحانی و سیدرضا زوارهای» هم به عضویت این شورا درآمدند و با رأی همین شورای سرپرستی در سال ١٣٥٨، صادق قطبزاده بهعنوان اولین رئیس صداوسیما آغازبهکار کرد.
قطبزاده از ٥٨ تا ٥٩
در مورد نحوه کارکرد قطبزاده در صداوسیما حرف و حدیثهای فراوانی وجود دارد. برایند این اظهارنظرها نشان میدهد عملکرد او نه رضایتخاطر انقلابیون را فراهم کرد و نه غیرانقلابیون. از یک طرف، انقلابیون بودند که او را به روابط نزدیک با ملیگراها و رعایتنکردن شئونات اسلامی متهم میکردند. نیروهای ضدانقلاب هم او را سانسورچی معرفی میکردند و در بسیاری از مقالات خود که در روزنامهها و نشریات به چاپ میرسید، از این موضوع انتقاد میکردند.
در زمان مدیریت او بر صداوسیما امام خمینی(ره) که از پخش برنامههای خلاف اسلام ناراحت شده بود، نامهای غیرمستقیم خطاب به قطبزاده نوشت: بخشی از این نامه چنین بود: «... به آقای قطبزاده بگویید مگر شما الزام به مسائل اسلامی ندارید؟ مگر شما متعهد به قرآن نیستید. انقلاب ما انقلاب اسلامی است. چرا باید برنامههای خلاف اسلام از صداوسیما پخش شود». نیروهای ملی و مذهبی هم از او دل خوشی نداشتند. به اعتقاد برخی از آنان رادیو و تلویزیون در زمان ریاست قطبزاده در چند ماه آخر دوره خدمت دولت موقت تبدیل به بلندگوی ضددولت و نخستوزیر شده بود.
شاید آخرینباری كه تصویر قطبزاده قبل از دستگیری بر قاب تلویزیون نقش بست، ١٥ آبان ٥٩ بود. آن زمان قطبزاده دیگر رئیس صداوسیما نبود بلكه قرار بود در یك مناظره درباره عملكرد تلویزیون شركت كند. در این برنامه که بیش از ۸۰ دقیقه به طول انجامید، صادق قطبزاده و مبلغی اسلامی، قائممقام وقت سازمان، مسائل متفاوتی را درباره رادیو و تلویزیون و امور جاری کشور برشمردند. روزنامه کیهان در گزارشی از این برنامه نوشت: «قطبزاده ضمن برشمردن نارساییهای موجود سازمان در زمان تصدی خود و نیز درحالحاضر گفت: اعمال نظرهای شخصی و گروهی مانع اجرای برنامه خوب و مردمی از صداوسیمای جمهوری اسلامی شده است.
این وضع باعث شده است اخبار صحیح به گوش مردم نرسد و هر روز به تعداد کسانی که گوش به رادیوهای بیگانه برای کسب خبر صحیح میدهند، افزوده شود». قطبزاده افزود: «آنچه در رادیو و تلویزیون میگذرد، وضع آشفتهای که بر این سازمان حاکم است، شبیه وضعی است که در دیگر سازمانها و نهادهای کشور حاکم است». دکتر مبلغی اسلامی هم گفت: «بر کار این سازمان هیچ ضابطه و اصولی حکم نمیکند. هرچه هست گروهگرایی است».
مبلغی اسلامی ابراز عقیده كرد: «کسانی که بر مسند کار هستند و پستهای مهم را اشغال کردهاند، نه تخصص دارند و نه کارایی و تقوا». ۱۶ آبان ۱۳۵۹ یعنی یك روز بعد از این مناظره، قطبزاده از سوی دادستانی بازداشت و راهی زندان اوین شد. روزنامه کیهان فردای آن روز نوشت: «به دنبال پخش برنامه میزگرد شب جمعه در شبکه دوم، آقایان صادق قطبزاده و مبلغی اسلامی به علت طرح مسائل اختلافانگیز و ایجاد جو تشویش و بدبینی، تحت تعقیب قرار گرفتند».
هرچند بازداشت قطبزاده در آبان ۵۹ به دنبال اعتراضاتی که شد، در نهایت به آزادی او انجامید اما این پایان کار نبود. در فروردینماه ۱۳۶۱ انتشار خبر دستگیری قطبزاده به اتهام کودتا علیه جمهوری اسلامی و تلاش برای ترور امام خمینی، موجی از حیرت را در محافل داخلی و خارجی پدید آورد. آنچنان که گفته شد کودتاگران با دفن مقدار زیادی مواد منفجره در اطراف منزل امام در جماران، قصد داشتند ایشان را ترور کنند. محمدیریشهری، رئیس وقت دادگاه انقلاب ارتش، در کتاب خاطرات خود مینویسد: «آقای قطبزاده در تاریخ ١٧/١/١٣٦١ به اتهام توطئه نظامی برای براندازی جمهوری اسلامی بازداشت شد. قطبزاده البته مدعی بود اینجانب هرگز نخواستم نظام جمهوری اسلامی را براندازم.
اصلا مسئله براندازی نظام جمهوری اسلامی مطرح نبوده بلکه به نظر من به عکس بوده. قطبزاده برای کودتا یکسالونیم فعالیت کرده بود و پس از دستگیری اعلام کرد که آمادهام حرفهایم را در مصاحبه تلویزیونی بگویم اما به شرط اینکه مرا فورا یا اعدام کنید یا عفوم کنید». سرانجام دادگاه او در مرداد ۶۱ تشکیل شد و بعد از ۲۰ روز محاکمه، از سوی محمدیریشهری به اعدام محکوم و در سحرگاه روز بیستوچهارم شهریور ۱۳۶۱ - پس از مصاحبه تلویزیونی- حکمش به اجرا درآمد.
نوری، محتشمی، خوئینیها ٥٩ تا ٦٣
عبدالله نوری و علیاكبر محتشمیپور به ترتیب از سال ٥٩ تا ٦١ و محمد موسویخوئینیها تا سال ٦٣، هرسه سرپرست سازمان صداوسیما بودند. تجربه قطبزاده باعث شده بود حاكمیت در انتخاب رئیس رسانه ملی كمی محتاطتر عمل كند. هر سه آنها كاملا به جریان چپ تعلق داشتند. محتشمیپور و عبدالله نوری عضو جامعه روحانیون بودند و خوئینیها هم که پدر معنوی چپهای جوان و تسخیركنندگان سفارت آمریكا بود. عبدالله نوری بعد از صداوسیما به وزارت خارجه و بعد هم به سپاه رفت. در دولت اول هاشمی، وزیر كشور شد.
دو دوره در مجلس دوم و پنجم نماینده بود. در دولت اصلاحات، وزیر كشور شد اما از سوی اصولگرایان در مجلس استیضاح شد. در انتخابات شورای شهر شركت كرد و نفر اول شورای شهر شد اما بعدا بهدنبال شكایت از روزنامه خرداد كه مدیرمسئولش بود، در دادگاه ویژه روحانیت محاكمه و روانه زندان شد. نوری بعد از آزادی از زندان هیچ پست و سمت دولتیای نداشته است. علیاكبر محتشمپور هم بعد از خروج از صداوسیما سمتهای مختلفی از وزارت و سفارت را تجربه كرد. دو دوره در مجالس سوم و ششم نماینده بود و بعد از آن او هم دیگر سمت دولتی نداشته است.
موسویخوئینیها هم بعد از رفتن از صداوسیما، دادستان كل كشور شد. در سال ۱۳۶۸ مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را تأسیس کرد در سال ۱۳۶۹ درحالیکه نماینده دوره اول مجلس خبرگان رهبری بود، بههمراه تعداد زیادی از دیگر اعضای مجمع روحانیون مبارز برای نمایندگی در دوره دوم مجلس خبرگان رهبری ردصلاحیت شد. در سال ۱۳۷۰ برای شرکت در انتخابات مجلس چهارم تأیید صلاحیت شد ولی در اعتراض به ردصلاحیت چندنفر از کاندیداهای جناح چپ، از کاندیداتوری انصراف داد. فعالیت مهم او در این دوران تأسیس روزنامه سلام بود. انتشار «سلام» آخرین فعالیت رسمی او در حوزه سیاست بود.
محمد هاشمی از٦٣ تا ٧٣
او دومین رئیس سازمان بود، مشخص بود كه نظام قصد دارد سازمان را از فضای جناحی دور نگه دارد كه این سمت را به برادر رئیس وقت مجلس را سپرد. انتصاب محمد هاشمی كه فردی میانه و بدون گرایش تند سیاسی محسوب میشد، البته به اعتماد و رابطه حسنه رهبر انقلاب و هاشمیرفسنجانی هم بازمیگشت. به نظر میرسد كه صداوسیما در دوره محمد هاشمی كمترین انتقادات و حاشیهها را در مقایسه با مدیریتهای سالهای قبل و بعد در این دوره داشته است. محمد هاشمی بعد از ریاست بر صداوسیما مدتی در وزارت امور خارجه ایران مسئولیت داشت. او از سال ۱۳۷۵ تا دوره ششم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. محمد هاشمی در سالهای بعد، از منتقدان عملكرد صداوسیما بوده است.
لاریجانی از ٧٣ تا ٨٣
علی لاریجانی جوان كه سابقه وزارت ارشاد را در كارنامه خود داشت، از دولت به صداوسیما آمد. آن زمان مواضع لاریجانی به اندازه سالهای بعد غلظت سیاسی نداشت. او نخستین رئیس صداوسیما بود كه حكم انتصابش را مقام معظم رهبری امضا میكرد. دوران ریاست لاریجانی بر صداوسیما بهویژه با آمدن دولت اصلاحطلبان بسیار پرفرازونشیب بود. انتقاد از نگاه جناحی در رسانه ملی از همان زمان از سوی جریانهای سیاسی بهویژه اصلاحطلبان آغاز شد و هماكنون هم ادامه دارد. كنفرانس برلین، برنامه «هویت» و «چراغ» در این دوره از صداوسیما پخش شد. لاریجانی بعد از پایان دو دوره ریاستش بر صداوسیما به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد. او در سال ٨٤ شانس خود را برای ریاستجمهوری امتحان كرد كه ناكام شد و در دولت احمدینژاد به دبیری شورایعالی امنیت ملی رسید. بعد از اختلاف با احمدینژاد و كناررفتن از دبیری شورایعالی امنیت ملی وارد رقابت انتخاباتی مجلس شد و از آن زمان تاكنون ریاست مجلس را برعهده دارد.
عزتالله ضرغامی از ٨٣ تا ٩٣
روند انتقادات به عملكرد رسانه ملی در دوران ضرغامی هم ادامه یافت. ضرغامی هم متهم به خطیعملكردن بود. تنها تفاوت این دوران این بود كه انتقادات و اعتراضات تنها به بیرون از سازمان و جریانهای سیاسی محدود نبود، آش آنقدر شور شده بود كه صدای درون سازمان هم درآمد. این سروصداها بهویژه بعد از رفتن ضرغامی و آمدن سرافراز شدت گرفت. هرروز یكی از مدیران سازمان علیه دوران گذشته افشاگری میكرد. حجیمشدن بدنه، هزینههای گزاف، راهاندازی شبكههای متعدد برونمرزی و بحران مخاطب در دوران ضرغامی اوج گرفت و بارها گفته شد كه این سازمان تا حد ورشكستگی هم پیش رفته است.
ضرغامی مدتی بعد از پایان ریاستش بر صداوسیما در حاشیه یك مراسم و در پاسخ به اعتراضات نسبت به عملكرد جناحی این سازمان به خبرنگار ایلنا گفت: «آن مسئله در چارچوب اهداف صداوسیما بود». اگرچه بعدا حرف خود را تكذیب كرد و همانند قبل كه بارها گفته بود باز هم گفت كه رویكرد جناحی در رسانه ملی جایی ندارد. عماد افروغ، اصولگرای منتقد، اما تأیید كرده كه ضرغامی رسالت جناحی خود را بهخوبی ایفا كرده است. ضرغامی در روزهای بعد از ریاست، فراغبال یافته تا كانال تلگرامی خود به نام خمیازه را با موضوع طنز و گپوگفت غیررسمی و شاد و دانستنیهای عمومی راهاندازی كند. حالا او كنایههای طنزآمیز خود علیه دولت و جریان مقابل را شخصا در كانال تلگرامیاش هدایت میكند. او بعد از رفتن از صداوسیما به عضویت در شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی فضای مجازی منصوب شد. پس از او محمد سرافراز در آبانماه ١٣٩٣ با حکم مقام معظم رهبری به ریاست سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
اعلام اطلاعیههای ستاد انتخابات کشور از طریق صدا و سیمای کشور معتبر است
اعلام اطلاعیههای ستاد انتخابات کشور از طریق صدا و سیمای کشور معتبر است اطلاعیههای ستاد انتخابات کشور که از طریق صدا و سیمای کشور اعلام میشود معتبر است به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران در اطلاعیه شماره 111 ستاد انتخابات کشور آمده است به اطلابر صدا و سیمای سرافراز چه گذشت؟
در مصاحبه با یکی از مدیران صدا و سیما بر صدا و سیمای سرافراز چه گذشت سازمان صدا و سیما در مقطع هجده ماهه ریاست سرافراز شاهد خلا مدیریتی در سطوح بالا عدم تعامل با دیگر سازمان ها و نهادها و همچنین حاشیه های متعددی بوده است گروه سیاسی فرهنگ نیوز سرانجام و پس از کش و قوس های فرامدیران سابق صداوسیمای خراسان احضار شدند نه بازداشت
مدیران سابق صداوسیمای خراسان احضار شدند نه بازداشت مدیر روابط عمومی اداره کل دادگستری استان خراسان شمالی گفت مدیران سابق صداوسیمای این استان برای پرونده تضییع حقوق بیت المال دستگیر نشدهاند احسان نظامدوست در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انتشار خبری مبنی بر اینکه دو نفر از مدادعای صدا و سیما درباره افزایش مخاطبان شبکههای مختلف تلویزیون
ادعای صدا و سیما درباره افزایش مخاطبان شبکههای مختلف تلویزیون کیهان نوشت بر اساس آخرین آمار منتشرشده از سوی مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما میزان بینندگان تلویزیونی در سراسر کشور دو درصد و در تهران حدود پنج درصد افزایش داشته است به گزارش نامهنیوز با توجه به آمار ارائه شدهانتقاد از رفتار صدا و سیما نسبت به انتخابات
انتقاد از رفتار صدا و سیما نسبت به انتخابات معاون سياسي استاندار و رئيس ستاد انتخابات استان تهران گفت اعتقاد دارم شبكه استاني تهران در تشويق مردم براي حضور گسترده در مرحله دوم انتخابات مجلس شوراي اسلامي عملكرد مطلوب و قابل قبولي نداشته است خبرگزاری ایرنا معاون سياسي استاندارمدیرکل صدا و سیمای مرکز گیلان خبر داد راهاندازی رادیو 24 ساعته «کنگره شهدا» در گیلان
مدیرکل صدا و سیمای مرکز گیلان خبر دادراهاندازی رادیو 24 ساعته کنگره شهدا در گیلان مدیرکل صدا و سیمای مرکز گیلان از راهاندازی رادیو کنگره شهدا به صورت 24 ساعته در راستای برگزاری نخستین کنگره ملی 8 هزار شهید گیلان در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از رشت علی طلوعی شامکسب رتبه دوم واحد خبر صدا و سیمای مرکز لرستان در کشور
مدیرکل صدا و سیمای مرکز لرستان خبر داد کسب رتبه دوم واحد خبر صدا و سیمای مرکز لرستان در کشور شناسهٔ خبر 3619343 - یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱ ۴۳ استانها > لرستان خرم آباد - مدیرکل صدا و سیمای مرکز لرستان از کسب رتبه دوم واحد خبر این مرکز در کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری ماستانداری: شبکه تهران صداوسیما مردم را به انتخابات تشویق نمی کند
استانداری شبکه تهران صداوسیما مردم را به انتخابات تشویق نمی کند معاون سياسي استاندار و رئيس ستاد انتخابات استان تهران گفت اعتقاد دارم شبكه استاني تهران در تشويق مردم براي حضور گسترده در مرحله دوم انتخابات مجلس شوراي اسلامي عملكرد مطلوب و قابل قبولي نداشته است سيدمطهری: گروه گرایی در صدا و سیما پایان یابد
مطهری گروه گرایی در صدا و سیما پایان یابد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی رئیس جدید سازمان صدا و سیما را فردی مومن دانست و گفت انتظار داریم که وی گروه گرایی و تعصب گروهی که در صدا و سیما حاکم شده بود را پایان دهد کد خبر ۵۸۸۳۷۰ تاریخ انتشار ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰ ۳۲ - 11عبدالعلی علیعسگری به ریاست صدا و سیما منصوب شد
با حکم رهبر معظم انقلاب عبدالعلی علیعسگری به ریاست صدا و سیما منصوب شد حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی با پذیرش استعفای آقای محمد سرافراز و تشکر از تلاشهای انقلابی و ارزشیِ ایشان دکتر عبدالعلی علیعسگری را به ریاست سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران-
سیاسی
پربازدیدترینها