واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بعید است بانکهای اروپایی برقراری رابطه با ایران را بپذیرند
نشریه فایننشال تایمز با اشاره به جلسه امروز وزرای خارجه آمریکا و انگلیس با نمایندگان بانکهای انگلیسی، نوشته است که بعید است گوش شنوایی برای اظهارات کری و هاموند وجود داشته باشد.
کد خبر: ۵۸۸۵۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰ - 12 May 2016
نشریه فایننشال تایمز با اشاره به جلسه امروز وزرای خارجه آمریکا و انگلیس با نمایندگان بانکهای انگلیسی، نوشته است که بعید است گوش شنوایی برای اظهارات کری و هاموند وجود داشته باشد.
به گزارش فارس، نشریه فایننشال تایمز روز پنجشنبه از بیمیلی بانکهای اروپایی برای از سرگیری روابط مالی با ایران خبر داد و نوشت بعید است که جلسه امروز (پنجشنبه) «جان کری» و «فیلیپ هاموند»، وزرای خارجه آمریکا و انگلیس، با نمایندگان بانکهای اروپایی اثربخش باشد.
به نوشته فایننشال تایمز، با وجود رفع تحریمهای هستهای ایران پس از توافق با گروه 1+5، بانکهای اروپایی همچنان به واسطه باقی ماندن تحریمهای یکجانبه آمریکا، از برقراری رابطه با ایران هراسان هستند.
قرار است کری و هاموند در جلسه امروز خود با نمایندگان بانکها و موسساتی چون «استاندارد چارترد»، «اچاسبیسی»، «بارکلیز»، «دویچه بانک»، «بیانپی پاریبا»، «سانتاندر»، «لیوید» و بانک سلطنتی اسکاتلند آنها را به تلاش بیشتر برای برقراری رابطه با ایران و تأمین مالی شرکتهای انگلیسی که به دنبال فعالیت در ایران هستند، ترغیب کنند.
هاموند در این رابطه به فایننشال تایمز گفته است: «ما خواستار آن هستیم که بانکهایمان بتوانند از شرکتهای بریتانیایی فعال در ایران حمایت کنند.»
وی افزود: «حمایت از تجارت مشروع با ایران، هم در راستای منافع اقتصادی ما است و هم ایران. بعد از این همه سال رابطه محدود، هنوز چالشهایی باقی مانده، اما داریم همراه با شرکای بینالمللی خود، ایران و جامعه بانکی، برای حل آنها تلاش میکنیم.»
با این حال فایننشال تایمز نوشته است: «به نظر میرسد که بانکداران دعوتشده به جلسه، گوش شنوایی برای درخواستهای وی نداشته باشند.»
بانک استاندارد چارترد که دو سال قبل به دلیل مراوده اقتصادی با ایران چند میلیارد دلار از سوی آمریکا جریمه شد، با از سرگیری رابطه با ایران مخالفت کرده است. این بانک به فایننشال تایمز گفته است: «خوشحال میشویم که ملاحظات عملی و حقوقی موضعمان در قبال ایران را اعلام کنیم. ما هیچ مشتری جدیدی را که در ایران مستقر باشد، یا شرکتهایی را که در تملک یا کنترل افرادی در آنجا هستند نپذیرفته و هیچ تراکنشی را که ایران یا طرفی در ایران در آن دخیل باشد، انجام نمیدهیم.»
بنا بر این گزارش، بانکداران غربی بعید میدانند که اظهارات کری تأثیر چندانی بر رویکردشان داشته باشد. آنها میگویند حتی اگر وزارت خزانهداری آمریکا هم به آنها اطمینان دهد، ممکن است که دادستانها یا مراجع غیردولتی آمریکایی به دلیل رابطه با ایران علیه آنها دست به اقدام بزنند.
این بانکداران گفتهاند علاوه بر تهدید تحریمهای آمریکا، چالشهای دیگری از جمله احتمال درگیر شدن در «پولشویی» یا فعالیتهای منطقهای ایران آنها را از رابطه با تهران بازداشته، چراکه ایران برای مدتهای طولانی از اغلب سامانههای نظارتی جدا بوده است.
یکی از بانکداران هم گفته است که با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا، حرفهای کری ممکن است بیدوام باشد، چراکه دونالد ترامپ نامزد اصلی جمهوریخواهان که ممکن است به ریاستجمهوری هم برسد، دیدگاهی به مراتب منفیتر نسبت به توافق دارد.
فایننشال تایمز با بیان اینکه دولت حسن روحانی از سوی منتقدانش که میگویند توافق هستهای نتایج اقتصادی نداشته تحت فشار است، به نقل از تجار ایرانی نوشته است که انجام مبادلات مالی خارجی، در برخی موارد حتی از زمان پیش از تحریم هم دشوارتر شده است.
«ساجد جاوید» وزیر تچارت انگلستان هم که قرار بود اخیرا به ایران سفر کند، در پی بروز بحران در صنعت فولاد انگلیس، سفرش به تهران را به تعویق انداخته است. وی قرار است در جلسه امروز با بانکداران شرکت کند.
هاموند در به فایننشال تایمز گفته است: «ما نباید این حقیقت را از یاد ببریم که ما به ان دلیلی اینجا هستیم که توانستیم به توافقی تاریخی برسیم که به ما از عدم توان ایران برای ساخت سلح هستهای اطمینان داد. این توافق در ازای کاهش مرحلهای تحریمها، شرایط سختگیرانهای را بر ایران تحمیل کرده است. اکنون ما موظف هستیم که از اثربخش بودن کاهش تحریمها اطمینان یابیم.»
در جلسه امروز، لرد لامونت نماینده نخستوزیر انگلیس در هیئت تجاری اعزامی به ایران و همچنین «آنتونی برون» رئیس انجمن بانکداران بریتانیا هم شرکت میکنند.
قرار است هفته آینده مقامات آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه برای بحث در مورد روابط تجاری با ایران، در واشنگتن دیدار کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]