تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826966559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برنامه ششم به سرنوشت قانون‌هايي براي اجرا نشدن دچار نشود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برنامه ششم به سرنوشت قانون‌هايي براي اجرا نشدن دچار نشود
بازخواني ميزان پيشرفت در برنامه‌هاي پنج‌ساله توسعه كشور، به طور مستمر و در فواصل زماني متناوب مي‌تواند به روند اجراي اين برنامه‌ها كمك كند. با اين حال و اگرچه اين بازخواني مستمر در كشور ما چندان مرسوم نيست اما ارزيابي ميزان تحقق اهداف برنامه و برآورد دستاوردهاي آن همواره در پايان عمر هر برنامه انجام مي‌شود.
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 
بازخواني ميزان پيشرفت در برنامه‌هاي پنج‌ساله توسعه كشور، به طور مستمر و در فواصل زماني متناوب مي‌تواند به روند اجراي اين برنامه‌ها كمك كند. با اين حال و اگرچه اين بازخواني مستمر در كشور ما چندان مرسوم نيست اما ارزيابي ميزان تحقق اهداف برنامه و برآورد دستاوردهاي آن همواره در پايان عمر هر برنامه انجام مي‌شود. در مورد برنامه پنجم توسعه نيز اين اتفاق تكرار شده است. به اين صورت كه در ماه‌هاي منتهي به سررسيد مهلت قانوني آن براي اجرا و پايان عمرش، برخي كارشناسان از اجراي كمتر از نيمي از مفاد آن خبر مي‌دهند. گروه ديگري از كارشناسان نيز اين مسئله را گريبانگير تمام 10 برنامه توسعه كشور مي‌دانند و در مجموع كمتر از 50 درصد آن را اجرايي شده قلمداد مي‌كنند. آخرين اظهار‌نظر در اين باره به رئيس سازمان تعزيرات حكومتي اختصاص دارد كه روز گذشته در رسانه‌ها منتشر شد. از نظر اين مقام مسئول بزرگ‌ترين چالش در مسير اجراي برنامه‌هاي توسعه‌اي ساختار اشاره شده در قانون برنامه و بودجه مصوب سال 51 است در عين حال كه دوره رياست جمهوري چهار ساله و برنامه‌هاي توسعه پنج ساله هستند به همين دليل اين عدم هماهنگي از بزرگ‌ترين چالش‌هاي كشور است. چراكه رئيس‌جمهور با شعارهايي از قبيل محروميت‌زدايي و توسعه آزادي‌ها سر كار مي‌آيد اما پس از آمدن بر سر كار موظف است برنامه‌هاي قبلي را اجرا كند، بنابراين بايد به يكسري برنامه‌هاي از پيش تعيين شده عمل كند و بودجه‌ها را بر اساس آن مشخص كند.
نكته قابل توجه در مورد اين اظهارنظرات در انتهاي برنامه پنجم و در آستانه تصويب برنامه ششم، ميزان تأثيرپذيري صاحبنظران از گفته‌هاي اعضاي كابينه يازدهم در مورد برنامه ششم توسعه است.
در جایی به نقل  از تعدادي از اين افراد  آمده بود و حتي از رئيس كابينه تدبير و اميد نقل شده بود عمر اينگونه برنامه‌نويسي‌ها در دنيا سرآمده و برنامه‌نويسي توسعه به شکل مرسوم در کشور، در دنیا منسوخ شده است.
هرچند هيچ دولتي نمي‌خواهد حذف برنامه‌نويسي را به نام خود بزند و تمام دولت‌ها سعي مي‌كنند جنبه تشريفاتي تدوين آن را از دست ندهند.
نتيجه اخلاقي اين است كه چنانچه دولت‌هاي پيشين در دوره‌هاي مختلف با اعتقاد به اين شكل برنامه‌نويسي توسعه اقدام به تهيه برنامه و ابلاغ آن مي‌كردند و در نهايت كمتر از 50 درصد آن اجرايي مي‌شد، حال در دولتي كه اعتقادي به اين روش سياستگذاري براي توسعه كشور ندارد، چند درصد برنامه ششم به اجرا نزديك مي‌شود جاي تأمل دارد.
در اين بين توجه به دو مسئله نيز ضروري به نظر مي‌رسد. اول اينكه چرا بازده برنامه‌هاي پنج‌ساله توسعه كشور با ديد بازنگري و تحول در آنها بررسي نمي‌شوند و نوشتن برنامه به اين صورت ادامه دارد و ديگر اينكه چرا براي برنامه‌هايي كه مي‌دانيم نه كاملاً اجرا مي‌شوند و نه عزمي براي اجراي حداكثري مفاد آنها وجود دارد همچنان از بيت‌المال هزينه مي‌كنيم و وقت و توان مالي دولت‌ها و ظرفيت كارشناسي كشور را معطل تدوين اين برنامه‌ها مي‌كنيم و بخش قابل‌توجهي از وقت نمايندگان مجلس را براي بررسي كارشناسي و تصويب برنامه مي‌گيريم و با اين كار به سرمايه ملي و بيت‌المال ضرر مي‌رسانيم.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن