تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836257383




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به مصوبه آموزش زبان‌های خارجی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نگاهی به مصوبه آموزش زبان‌های خارجی




درحالی‌که روز گذشته رسانه‌ها از زبان معاون شورای عالی آموزش‌وپرورش از آموزش پنج زبان آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی و روسی در مدارس خبر داده بودند، وی در گفت‌وگو با «شرق» اعلام کرد، طبق مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش این امکان در مدارس ایران از ١٤ سال پیش وجود داشته است.





روزنامه شرق: درحالی‌که روز گذشته رسانه‌ها از زبان معاون شورای عالی آموزش‌وپرورش از آموزش پنج زبان آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی و روسی در مدارس خبر داده بودند، وی در گفت‌وگو با «شرق» اعلام کرد، طبق مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش این امکان در مدارس ایران از ١٤ سال پیش وجود داشته است.

پس از سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر آموزش زبان‌های دیگر در کنار زبان انگلیسی، به نظر می‌رسد آموزش‌وپرورش نیز به تکاپو افتاده است. در هفته‌ای که گذشت، رهبری در دیدار با معلمان اظهار کردند: «زبان علم نباید فقط انگلیسی باشد. اگر علم فقط به زبان انگلیسی باشد، در آن‌ صورت به زبان‌های دیگر ضربه وارد می‌شود. زبان‌‌های دیگر مانند اسپانیولی، فرانسه، آلمانی و کشورهای شرقی هم زبان علم‌‌اند. کشورهای دیگر جلوی نفوذ زبان بیگانه را می‌گیرند.

نمی‌گویم از فردا آموزش انگلیسی را تعطیل کنیم، اما باید بدانیم چه می‌کنیم. هویت مستقل اولین چیزی است که باید در جوان پرورش دهیم، بعد از آن نوبت اقتصاد مقاومتی است. من بارها به مسئولان تذکر داده‌ام، اما الگوی مصرفی اصلاح نشده است. جامعه‌ معلم کشور کار دشواری را با درآمد اندک برعهده گرفته‌اند. تربیت نوجوان کار کوچکی نیست. بخشی از انگیزه‌ معلمان، عشق و محبت و احساس مسئولیت است. از جامعه‌ معلم کشور سپاس‌گزاری می‌کنم. مسئولان از مشکلات مادی معلمان غافل نمانند».

روز گذشته نیز، احمد عابدینی، معاون شورای عالی آموزش‌وپرورش اعلام کرد درحال‌حاضر مدارس کشور آماده آموزش پنج زبان آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، ایتالیایی و اسپانیایی هستند. عابدینی گفت: «طبق مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش حداقل تعداد دانش‌آموزان برای تشکیل هریک از کلاس‌های زبان خارجی در هر مدرسه، ۱۵ نفر است و کمتر از این تعداد، کلاس تشکیل نخواهد شد».

محمدتقی فلاحی، کارشناس آموزشی در گفت‌وگو با «شرق» با اشاره به اینکه آموزش این زبان‌ها در مدارس ما تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد، تأکید کرد: «فکر می‌کنم اگر کسی به سیستم آموزش‌وپرورش کشور آشنایی داشته باشد، می‌داند که چنین اتفاقی تقریبا غیرممکن است. بگذارید شما را به زبان‌های عربی و انگلیسی که در کشور آموزش می‌دهند و جزء دروس اصلی هم محسوب می‌شوند، ارجاع دهم. متأسفانه باید بگویم ما به‌هیچ‌وجه در مدارس و آموزش‌وپرورش در آموزش زبان موفق نبوده‌ایم. اینکه با عدد و رقم بگوییم ما این‌قدر زبان آموزش می‌دهیم که فایده ندارد. دانش‌آموزان ما بعد از فارغ‌التحصیلی یک کلمه عربی بلد نیستند و اگر زبانشان هم خوب است، باید ممنون کلاس‌های آموزش آزاد زبان باشند نه آموزش‌وپرورش!» این کارشناس آموزشی با تأکید بر اینکه آموزش این زبان‌ها برنامه‌ریزی طولانی‌مدت می‌طلبد، تأکید کرد: «چنین مسئله‌ای مقدمات می‌خواهد، نیروی انسانی و مواد آموزشی می‌خواهد و به نظر من عملی‌کردن چنین ایده بزرگی با مشکلات اجرائی زیادی مواجه خواهد شد.

مسئولان محترم آموزش‌وپرورش در ابتدا باید ببینند در هر منطقه و هر مدرسه، متقاضی آموزش چه زبان‌هایی وجود دارد و تعداد متقاضی هر زبان را پیدا کنند تا برای آن نیرو در نظر بگیرند. از طرفی آیا آنها نیروی مسلط به این زبان‌ها را در اختیار دارند؟ آیا برآورد کرده‌‌اند چند درصد دانش‌آموزان مثلا علاقه‌مند به یادگیری زبان آلمانی هستند و چند درصد دیگر می‌خواهند روسی یاد بگیرند؟»

اما احمد میرعابدینی، معاون شورای عالی آموزش‌وپرورش، در گفت‌وگو با «شرق» و در پاسخ به این سؤال که آیا تأکید بر آموزش زبان خارجی پس از منویات مقام معظم رهبری در نظر گرفته شده، تصریح کرد: «این طرح یک سابقه ١٤ساله دارد و متأسفانه خبرگزاری‌ها در ذکر تاریخ بی‌دقتی کرده‌اند. در سال ١٣٧٢ مصوبه‌ای برای آموزش دو زبان خارجی تصویب شد و در سال ٨١ نیز مصوبه آموزش پنج زبان خارجی نیز به تصویب رسید. این زبان‌ها، همین پنج زبان ذکرشده در خبرها هستند. یعنی آموزش‌وپرورش تا پیش از این هم منعی برای آموزش زبان‌ها نداشته است. اما پس از تأکیدات رهبری، به نظر رسید باید اطلاع‌رسانی بیشتری برای این ماجرا داشته باشیم».

عابدینی در پاسخ به این سؤال که در صورتی که این مصوبه وجود داشته، چرا مدارس تا به حال به دانش‌آموزان درباره‌اش اطلاعی نداده‌‌اند، گفت:«این ماجرا با وجود قدمت ١٤ساله‌اش متأسفانه اطلاع‌رسانی دقیقی نداشته است و چون دروس ارائه‌شده جزء دروس اختیاری محسوب می‌شوند، باید از سوی دانش‌آموزان درخواستی وجود داشته باشد تا مسئولان مدرسه‌ها نسبت به درخواست ارائه‌شده به آموزش‌وپرورش مراجعه کنند و از چنین مصوبه‌ای باخبر شوند».

وی همچنین در پاسخ به‌ این سؤال که دروس اختیاری باید از سوی مدارس ارائه شوند تا دانش‌آموزان نسبت به انتخاب آنها تشویق شوند و چرا تابه‌حال این زبان‌ها در مدارس ارائه نشده‌اند، افزود: «ضعف اطلاع‌رسانی را قبول داریم و پس از تأکیدات رهبری معتقدیم باید اطلاع‌رسانی شفاف‌تری نسبت به این امر داشته باشیم. بر فرض مثال زیرشاخه‌های رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای و کار و دانش حدود ٢٥٠ رشته هستند و ممکن است شما نام بسیاری از آنها را نشنیده باشید. باید از سوی متقاضی برای گذراندن این رشته‌ها رغبتی وجود داشته باشد تا مدیر مدرسه نسبت به برگزاری کلاس‌های آن اقدام کند».

عابدینی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا آموزش‌وپرورش نیرو برای آموزش این زبان‌ها دارد نیز افزود: «آموزش‌وپرورش موظف است شرایط آموزش این زبان‌ها را به هر نحوی فراهم کند. البته مدارس خاصی برای آموزش زبان‌های خارجی درنظر گرفته نشده است، آموزش‌وپرورش موظف شده است شرایط تدریس و آموزش برای متقاضیان فراگیر زبان‌های خارجی به غیر از زبان انگلیسی را در هر مدرسه فراهم کند.

اگر مدرسه‌ای یک متقاضی زبان روسی، یک متقاضی زبان فرانسوی و پنج متقاضی زبان ایتالیایی داشته باشد، امکان تشکیل کلاس در آن مدرسه برای آموزش‌وپرورش وجود ندارد». وی تصریح کرد: «کارگروه‌هایی در آموزش‌وپرورش برای فرهنگ‌سازی آموزش زبان‌های خارجی در بین دانش‌آموزان و ایجاد تقاضای اجتماعی تشکیل شده است چراکه اگر در جامعه تقاضایی برای یادگیری این زبان‌ها وجود نداشته باشد، دانش‌آموزان نیز تمایلی به فراگیری آن نخواهند داشت».







تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن