واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پدیدآورندگان کتاب «اینجا شهیدآباد است» در گفتوگو با فارس:حضور شهدا را در ظاهر و باطن حس کردیم/ شهدا به کمک آمدند تا متوقف نشویم
پدیدآورندگان کتاب عکس «اینجا شهیدآباد است» میگویند: در ثبت این اثر، حضور شهدا را در ظاهر و باطن حس کردیم، گویی آنها به کمک ما آمده بودند تا متوقف نشویم.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، در هفته هنر انقلاب اسلامی یادبود شهید اهل قلم سیدمرتضی آوینی، برنامههای مختلفی از سوی حوزه هنری مازندران با حضور هنرمندان و اساتید هنری این استان تدارک دیده شد. حضور پرسنل حوزه هنری و هنرمندان بر مزار شهدای گمنام ساری، شرکت در نماز جمعه، حضور در بیت آیتالله کوهستانی، نمایشنامهخوانی، کرسی آزاداندیشی با عنوان سینمای انقلاب اسلامی و چالشهای پیش رو، رونمایی از کتاب بلوغ پشت خاکریز، برگزاری نمایشگاه آثار هنری بانوان و در پایان نیز شرکت جمعی از هنرمندان و پرسنل حوزه هنری مازندران در ویژهبرنامه «روایت خاطره» همراه با رونمایی از کتاب عکس «اینجا شهیدآباد است» در روستای شهیدآباد بهشهر، برنامههای مهم حوزه هنری مازندران در هفته هنر انقلاب اسلامی هستند. کتاب روایت خاطره، کار مشترکی از مدیر و سرپرست معاونت فرهنگی هنری حوزه هنری مازندران است که زمان زیادی را نیز برای تحقیق و پژوهش و ثبت عکسها صرف کردند.
شب گذشته با حضور پرسنل حوزه هنری و هنرمندان مازندران، جمع قابل توجهی از مسئولان محلی، خانوادههای شهدا، اهالی جبهه و جنگ و مردم روستای شهیدآباد، کتاب مذکور در همین روستا رونمایی شد. مدیر حوزه هنری مازندران در این زمینه گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: شهیدآباد دارای 52 شهید است، این روستا نسبت به میزان جمعیتی که در دوران دفاع مقدس داشته، دارای بیشترین شهید در بین روستاهای مازندران بوده و از این لحاظ نیز یکی از روستاهای شاخص در کشور است، لذا تصمیم گرفتیم تا به واکاوی این موضوع و نشست با خانواده شهدا بپردازیم. سینا دلشادی با بیان اینکه برای پدیدآوردن این کتاب، یکسال زمان صرف شده است، اظهار کرد: گاهی هر هفته در شهیدآباد بودیم و در کوچهپسکوچهها و منازل آن حاضر میشدیم تا مجموعه کاملی را با رویکرد مستند اجتماعی و مردمنگاری به ثبت برسانیم. وی ادامه داد: بهخوبی احساس میکردیم که زندگی بهواسطه شهدا جریان دارد و رونق زندگی مردم بیش از گذشته است، هر بار که به شهیدآباد میآمدیم برای من و همکارانم سرشار از خاطرات بدیع، صفا، صمیمیت و زیباییهای جدیدی بود که از آن بهرهمند میشدیم. مدیر حوزه هنری مازندران در پاسخ به اینکه در جریان ثبت آثار، به چه مواردی دست یافتید که بیشتر توجه شما را جلب میکرد، گفت: در تمام مدت ثبت و ضبط آثار، حضور شهدا و زنده بودن آنها را در ظاهر و باطن حس میکردیم، گویی شهدا جهت را مشخص میکردند تا به حرکت خود ادامه دهیم. دلشادی با بیان اینکه وقتی به منزل خانوادههای شهید وارد میشدیم، با جمعی مواجه نبودیم که یک نفر را از دست دادهاند، تصریح کرد: آنها از حیات و زندگی فرزند، همسر یا برادر خود میگفتند، از اینکه حضور شهید را بهوضوح حس میکنند.
سرپرست معاونت فرهنگی و هنری حوزه هنری مازندران در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درباره مشخصات کتاب «اینجا شهیدآباد است» گفت: این کتاب با 63 قطعه عکس، 72 صفحه و خشتی تمامرنگی در شاخه مستند اجتماعی با موضوع قومنگاری و مردمنگاری، مربوط به روستای شهیدآباد است. مهدی معصومیگرجی با بیان اینکه کتاب مذکور با محوریت خانوادههای شهدا، نوع زندگی و شرایط امروز روستای شهیدآباد است، اظهار کرد: سعی شد تا رویکردی همهجانبه لحاظ شود و به نظر میرسد تا حد زیادی موفق بودهایم و انشاالله توفیق حاصل شود که جلد دیگری را نیز به چاپ برسانیم. وی با اشاره به شور، عشق و زندگی نهفته در جمع خانوادههای شهدا، افزود: کتاب روایت خاطره، ترکیبی از غم و شادی است که بهخوبی میتوان آن را در تصاویر حس کرد. این هنرمند عکاس درباره بهترین خاطرهای که در جریان یکسال فعالیت برای پدیدآوردن کتاب«اینجا شهیدآباد است» داشته است، بیان کرد: در خانه یکی از شهدا، اثری از عکس شهید نبود، علت را جویا شدیم و دانستیم که پدر و مادر شهید تنها زندگی میکنند و طاقت دیدن عکس فرزند شهید خود را ندارند. معصومیگرجی ادامه داد: نیاز به عکس و یادگاریهای شهید داشتیم، لذا با درخواست تیم هنری، تصاویر شهید بههمراه کمربند و لباس را از پشتبام آوردند، وقتی پدر و مادر شهید عکس فرزند خود را دیدند، مدام عکسها را نوازش میکردند و به زبان محلی با فرزند خود حرف میزدند. سرپرست معاونت فرهنگی هنری حوزه هنری مازندران با بیان اینکه از گریه پدر و مادر شهید، گروه هنری نیز متأثر شده و به گریه افتادیم، گفت: کار را تعطیل کردیم و آنقدر کنار پدر و مادر شهید نشستیم تا زمانی که آنها و گروه هنری به آرامش رسید. وی بیان کرد: پدر و مادر شهید، رفتن فرزند خود را باور نداشته، او را زنده و حاضر میدانند، لذا تحمل دیدن عکسهای او که نشان از شهادت دارد، برای آنها بسیار سخت است. معصومی در پایان گفت: احساس حضور شهدا، تمام سختیهای کار را آسان میکرد، بهخوبی متوجه بودیم که این حرکت از برکت وجود شهداست و آنها به کمک آمدهاند تا متوقف نشویم.
به گزارش فارس، طرح انتخاب روستای شاخص در کشور، هر ساله از سوی سازمان تبلیغات اسلامی انجام میشود و چاپ یک جلد کتاب عکس همچنین چند کتاب که به معرفی آن روستا بپردازد، در دستور کار قرار میگیرد، لذا از این رهگذر، کتاب عکس با عنوان «اینجا شهیدآباد است» از سوی حوزه هنری مازندران به مرحله چاپ رسید و شب گذشته نیز در روستای شهیدآباد رونمایی شد. انتهای پیام/86001/ب40
95/01/27 :: 16:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]