واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زنگنه: مديريت در قراردادهاي جديد نفتي با شركتهاي خارجي و اجرا با داخليهاست
وزير نفت گفت: در مـدل جـديد قراردادهاي نفتي ايران مديريت با شركتهاي خارجي است و اجرا به شركتهاي توانمند داخلي سپرده ميشود.
روز گذشته در مراسم افتتاحيه بيست و يكمين نمايشگاه بينالمللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي كه با دو روز تأخير در سومين روز برگزاري نمايشگاه برگزار شد، وزير نفت به همراه معاون اول رئيسجمهور حضور داشت. بيژن نامدار زنگنه در جمع خبرنگاران از مديريت قراردادهاي نفتي توسط خارجيها خبر داد و اسحاق جهانگيري نيز از دستاندركاران صنعت نفت خواست كه از تجهيزات داخلي استفاده كنند. زنگنه مهمترين دستاورد دولت پس از برجام را افزايش صادرات نفت دانست و گفت: اكنون صادرات نفت ما بدون احتساب ميعانات گازي در ماه جاري به 2ميليون بشكه در روز خواهد رسيد و اميد داريم با اضافه شدن ميعانات اين رقم به 2 ميليون و 400 هزار بشكه در روز برسد. وزير نفت افزود: اجراي قراردادهاي جديد نفتي بيش از صدها شغل در كشور ايجاد ميكند و اجراي مدل جديد قراردادهاي نفتي ايران به صورتي انجام ميگيرد كه مديريت با شركتهاي خارجي و اجرا به شركتهاي توانمند داخلي داده خواهد شد.
وي تصريح كرد: قراردادهايمان در غرب كارون و پارس جنوبي در حال نهايي شدن است و توسعه صنعت پتروشيمي را نيز براي تنوع در توليد و ايجاد اشتغال و تكميل زنجيره ارزش مورد توجه قرار دادهايم. زنگنه خاطرنشان كرد: ميزان توليد گاز از پارس جنوبي از 240 ميليون مترمكعب در سال 91 به 360 ميليون مترمكعب در سال 94 افزايش يافت و ما با توسعه گازرساني به افزايش صادرات فرآوردههاي نفتي اقدام كردهايم و پيشبيني ميكنيم در سال جاري بيش از 20 ميليون ليتر در روز صادرات نفتگاز داشته باشيم. وي افزود: سال گذشته 8 هزار ميليارد تومان در توسعه گازرساني هزينه كردهايم و امسال نيز به همين ميزان در اين بخش هزينه خواهد شد.
جهانگيري: نياز باشد قراردادهاي نفتي را اصلاح ميكنيم
معاون اول رئيسجمهورتأكيد كرد: دستاندركاران صنعت نفت بايد تلاش كنند كه حتماً از تجهيزات داخلي استفاده كنند و اين شجاعت را داشته باشند كه از امكانات و ظرفيتهاي داخلي كشور بهرهبرداري كنند.
اسحاق جهانگيري اظهار داشت: اصول قراردادهاي جديد نفتي چندي پيش در دولت تصويب شد، البته بعد از اينكه برخي از صاحبنظران نقدي بر اين قراردادهاي جديد داشتند، ما در دولت از صاحبنظراني كه در اين عرصه پيشنهادات و نظراتي دارند خواستهایم حضور پيدا كنند تا نظرات آنها را بشنويم كه يكسري از افراد از داخل و خارج از كشور آمدند و مطالبي گفتند. وي افزود: همچنين آقاي زنگنه و مديران وزارت نفت با برخي از صاحبنظران كه نظراتي را در اين باره داشتند جلسه گذاشتند و صحبتهايشان را شنيدند، امروز با قاطعيت ميشود گفت اصول حاكم بر قراردادها اصول دقيق و متكي بر تجربيات گذشته وزارت نفت و متكي بر دستاوردهاي مختلف جهاني بوده و حتي متكي بر اين بوده تا جذابيت را براي سرمايهگذار فراهم كند. معاون اول رئيسجمهور تأكيد كرد: اگر اين قراردادها نياز به اصلاح داشته باشد حتماً در دولت و به زودي ظرف يكي دو هفته آينده انجام خواهيم داد ولي فكر ميكنم خيلي تغيير زيادي پيدا نخواهد كرد.
انتقاد توليدكننده ايراني از واردات چيني در حضور جهانگيري
در حاشيه سومين روز برگزاري نمايشگاه نفت ايران با حضور معاون اول رئيسجمهوري و وزير نفت، نشستي با سازندگان داخلي تجهيزات نفتي كه در زمينه ساخت 10 كالاي راهبري صنعت نفت فعاليت دارند برگزار شد.
در اين نشست كه سازندگان يك به يك به ارائه گزارش از فعاليتهاي خود مشغول بودند، يكي از توليدكنندگان تجهيزات صنعت نفت ميكروفن را در دست گرفت و رو به معاون اول رئيسجمهور و وزير نفت گفت: «چرا با وجود اينكه كالايي در درون كشور توليد ميشود، مشابه آن براي استفاده در پروژههاي نفتي از چين وارد ميشود. ما توليدكنندگان كالا از واردات چيني گلايه داريم آقاي وزير.»
وزير نفت كه متوجه شد اين توليدكننده در جمع فعالان ساخت 10 گروه كالاهاي راهبردي حضور ندارد و بدون نوبت ميكروفن را در دست گرفته، حرف اين توليدكننده را قطع كرد و گفت: «اين نقد شما بماند بعداً صحبت ميكنيم.» اين جمله وزير نفت با انتقاد توأم با عصبانيت اين توليدكننده مواجه شد كه اكنون ديگر ميكروفن در دست نداشت. اين توليدكننده كه تلاش ميكرد صدايش رسا باشد، خطاب به وزير نفت گفت: «چرا اجازه نميدهيد صحبت كنم، منِ توليدكننده كجا گلايه خودم را به گوش شما برسانم؟» زنگنه در پاسخ گفت: «اينجا و اين جلسه براي مواردي ديگر تشكيل شده، من بعداً به شما وقت ميدهم كه بياييد و انتقاد خود را مطرح كنيد.» با هدايت محافظان نهاد رياست جمهوري، اين توليدكننده با احترام از جمع حضار خارج شد به اميد اينكه بعداً وقت ملاقات با وزير نفت را خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]