تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852900571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابلاغ مصوبه الگوی جدید قراردادهای نفتی


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ابلاغ مصوبه الگوی جدید قراردادهای نفتی
ابلاغ مصوبه الگوی جدید قراردادهای نفتی مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه الگوی جدید قراردادهای نفتی از سوی دولت ابلاغ شده است گفت:پیش‌نویس قراردادها توسط کارگروه جدیدی بررسی می‌شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، رکن‌الدین جوادی در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره آخرین وضعیت اصلاح الگوی جدید قراردادهای نفتی اظهارداشت: IPC دو بخش دارد که یک بخش چارچوب‌هایی است که دولت به پیشنهاد وزارت نفت تصویب کرده و مبنای برگزاری مناقصات و انتخاب پیمانکاران خواهد بود.
 
وی افزود: چارچوب مصوب هیأت دولت با مدیریت وزیر نفت در حال اصلاح و تغییر است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: همزمان کارگروهی پیش‌نویس انگلیسی قراردادها در 3 نسخه تهیه کردند که این پیش‌نویس توسط کار گروه دومی در شرکت ملی نفت در حال بررسی، اصلاح و نهایی شدن است و باید در هیأت مدیره شرکت ملی نفت به تصویب برسد.
 
وی ادامه داد: امیدواریم ظرف خرداد و تیرماه این پیش‌نویس تکمیل شده و در تیرماه اولین دور مناقصات را برای توسعه میادین نفت و گاز برگزار کنیم.
 
* گاز میدان مورد مناقشه کرسنت در عسلویه شیرین می‌شود
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت در ادامه اظهارداشت: در ابتدا قرار بود گاز سلمان به امارات صادر شود اما به دلیل مشکلات ایجاد شده درباره صادرات گاز به امارات و نهایی نشدن آن تلاش کردیم گازی که در میدان مشترک است و 10 سال معطل مانده بود را به تولید برسانیم که در این راستا خط لوله 300 کیلومتری آماده شد و هفته پیش گاز این میدان وارد فازهای عسلویه شد.
 
وی افزود: در حال حاضر روزانه 120 میلیون متر مکعب گاز ترش میدان سلمان در عسلویه شیرین‌سازی می‌شود و امیدواریم به زودی به رقم 300 میلیون فوت مکعب پیش‌بینی شده در طراحی میدان برسیم.
 
* صادرات نفت به 2.1 میلیون بشکه و میعانات گازی به 400 هزار بشکه رسید
 
جوادی در ادامه اظهار داشت: نفت تولیدی ایران در 2 بخش مصرف می‌شود که یک بخش آن مصرف پالایشگاه داخلی است که روزانه حداکثر به 1.8 میلیون بشکه بالغ می‌شود و مابقی باید صادر شود.
 
وی افزود: صادرات ما در دوران تحریم حدود یک میلیون بشکه در روز بود و برنامه وزارت نفت و شرکت ملی نفت بازگشت به صادرات 2.3 میلیون بشکه‌ای نفت خام در پایان سال جاری و 2 میلیون بشکه‌ای ظرف 6 ماه پس از اجرای برجام بود و در گزارشی که به مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری ارائه شد همین هدف‌گذاری مطرح شد.
 
وی تصریح کرد: در ماه آوریل متوسط صادرات از 2 میلیون بشکه در روز گذشت و به مرز 2.1 میلیون بشکه در روز رسید به گونه‌ای که امروز تولید نفت کشور بیش از 3.7 میلیون بشکه در روز است که امیدواریم به زودی به 3.8 میلیون بشکه در روز برسد که به معنی افزایش 100 درصدی صادرات نفت بعد از لغو تحریم‌ها است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: در بخش میعانات گازی صادرات ما در دوران تحریم 250 هزار بشکه در روز بود که امروز از مرز 400 هزار بشکه در روز گذشتیم و امیدواریم با ورود فازهای عسلویه صادرات میعانات ما افزایش بیابد تا در نهایت واحدهای مصرف کننده میعانات گازی مانند ستاره خلیج فارس وارد مدار شود.
 
وی با بیان اینکه برای استفاده حداکثری از پتانسیل توسعه صنعت نفت فرصت ها را هم به روی شرکت‌های غربی و هم به روی شرکت‌های شرقی باز گذاشته‌ایم گفت: در دوران تحریم بازار نفت اروپا به روی ما بسته شد اما امروزه بخش زیادی از قراردادهای جدید صادرات را با اروپا منعقد کرده‌ایم و یادداشت‌های تفاهمی هم که امضا شده 3 غربی و 2 شرقی است.
 
* لیست شرکت‌های معتبر ایرانی برای وصل شدن به شرکت‌های خارجی تا اول تیر آماده می‌شود
 
جوادی در ادامه درباره تهیه لیست شرکت‌های E&P مورد تائید شرکت ملی نفت تا آخر اردیبهشت فرمت آن را تهیه می‌کنیم و تا آخر خرداد امیدواریم ارزیابی آنها به پایان برسد و لیست این شرکت‌ها را تا اول تیر ارائه می‌کنیم.
 
وی تصریح کرد: در قراردادهای IPC حضور یک شرکت ایرانی همراه یک شرکت خارجی الزامی است اما میزان سرمایه وابسته به توانمندی شرکت ایرانی است؛ البته اگر خارجی‌ها شرکت دیگری را معرفی کنند آن را هم بررسی می‌کنیم.
 
* فاز دوم "یادآوران" را با چینی‌ها ادامه می‌دهیم
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: در میدان یادآوران مذاکره با طرف چینی که فاز اول میدان را توسعه داده رو به اتمام است و احتمالاً اقدامات قانونی برای انعقاد قرارداد فاز دوم به زودی آغاز می‌شود.
 
وی افزود: توسعه فاز دوم نیاز به ارزیابی فاز اول دارد و به همین دلیل در انعقاد قرارداد فاز دوم تا حدودی تاخیر شده است اگر چه امیدواریم به صورت بیع متقابل در همان چارچوب فاز اول، فاز دوم را هم البته در صورت پذیرش چینی‌ها منعقد کنیم که چینی‌ها بخش زیادی از شرایط را هم پذیرفته‌اند.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: درباره فاز اول میدان آزادگان جنوبی به دلیل عقب‌ماندگی پیمانکار چینی مجبور شدیم کار با این پیمانکار را خاتمه بدهیم و خودمان توسعه را بر عهده بگیریم.
 
وی افزود: 2 سال پیش در چنین زمانی تنها 2 دکل در میدان فعال بود و 5 چاه حفاری شده بود اما امروز 18 دکل فعال است و 80 چاه حفاری شده است.
 
وی تصریح کرد: بعضی چاه‌ها تولید نفت را آغاز کرده‌اند چنانکه 3 چاه تکمیل و تولید را شروع کرده و امیدواریم تا پایان مهر 80 هزار بشکه نفت جدید به صورت روزانه از این میدان برداشت کنیم.
 
وی ادامه داد: فاز دوم آزادگان در قالب قراردادهای جدید IPC توسعه خواهد یافت و یکی دو شرکت خواستار مطالعه این میدان شده‌اند که آن را هم در تیرماه وارد مناقصه خواهیم کرد.
 
* دلیل حضور نیافتن غول‌های نفتی در نمایشگاه نفت امسال
 
جوادی در پاسخ به پرسشی درباره علت حضور نیافتن شرکت‌های بزرگ نفتی علیرغم مذاکرات آنها برای توسعه میادین نفت و گاز در نمایشگاه نفت امسال گفت: اینکه چرا شرکت‌های بزرگ در نمایشگاه نیامدند را خودشان باید جواب بدهند اما یکی از آنها گفت ما دچار تاخیر تغییر سیاست و روال اداری مربوط به آن شده‌ایم و عذرخواهی کرد.
 
وی افزود: چون از برجام 3 ماه می‌گذرد و بخشی از آن با ابهاماتی از داخل و خارج از ایران روبروست شاید بتوان دلیل حضور نیافتن را به این مسئله هم مربوط دانست. اگر چه شرکت‌های گروه‌های شناور کارشناسی ارشد خود را برای حضور در نمایشگاه فرستاده‌اند.
 
وی در پاسخ به پرسشی درباره بعضی ابهامات IPC اظهارداشت: درباره طولانی بودن قراردادهای بالادست نقطه نظرهای متفاوتی وجود دارد اما برداشت من این است که این قراردادها مشابه بیع متقابل هستند با دو فرق اساسی که یکی از این تفاوت ها این است که پیمانکار به جای گرفتن سود از سرمایه‌گذاری، پاداش خود را در دوره تولید دریافت خواهد کرد و شما اگر بخواهید بازپرداخت را به تولید پیوند بزنید ناچار هستید زمان را در نظر بگیرید.
 
* تصمیمی برای خلع ید کنسرسیوم فاز 14 نگرفته‌ایم
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت در ادامه گفت: فاز 14 به یک کنسرسیوم 8 شرکتی حدود 5 سال پیش واگذار شده و هنوز تصمیم نگرفته‌ایم که کار را از کنسرسیوم بگیریم چرا که برخی از تاخیر و عقب‌ماندگی این فاز بخاطر تحریم و مشکلات مربوط به تامین مالی در دوران تحریم بوده و بخشی نیز به دلیل عملکرد کنسرسیوم و الان که بعد از تحریم گشایش مالی ایجاد شده است تصور می‌کنیم کار با سرعت بیشتری جلو برود.
 
وی افزود: اگر این کنسرسیوم با شرکت‌های کره‌ای وارد مذاکره برای تسریع در اجرای این فاز شده باشند از نظر ما ایرادی ندارد اگر چه ما در جریان چنین مذاکراتی نیستیم.
 
* به مشتریان نفت بعد از تحریم تخفیف نداده‌ایم/ رقبا به مشتریان ما تخفیف پیشنهاد می‌کنند
 
معاون وزیر نفت در ادامه اظهارداشت: در مصاحبه‌های وزیر نفت می‌بینیم که ما به محض بازیافت کردن هم گذشته از بازار نفت آماده تعامل با اوپک و غیر اوپک برای مدیریت بازار نفت هستیم.
 
وی افزود: تخفیف به مشتریان بعد از برداشته شدن تحریم‌ها را تائید نمی‌کنم و روال ما مانند روال قبلی فروش در دوره تحریم است.
 
جوادی اضافه کرد: با این حال با مشکلات دیگری مواجه شده‌ایم از جمله اینکه رقبای منطقه‌ای ما به هرکسی که برای فروش نفت با او مذاکره می‌کنیم با او مذاکره می‌کنند و تخفیف ارائه می‌کنند که البته ما تسلیم جوسازی آنها نشده‌ایم.
 
وی در ادامه اظهارداشت: رقابت در نفت هم اقتصادی است و هم سیاسی چنانکه رقابت اقتصادی بازگرداندن مشتریان و پایبند کردن آنها به یک منبع قابل اعتماد است.
 
وی افزود: در بخش سیاسی هزینه‌های رقبای منطقه‌ای برای ایجاد محدودیت برای ما موضوع رقابت است که یکی از این هزینه‌ها تماس آنها با شرکت‌های حمل و نقل نفت برای محدود کردن حمل و نقل نفت ما است که خوشبختانه برای محدود کردن ما موفق نشده‌اند اگر چه اشکالاتی ایجاد کرده‌اند.
 
* نفتی روی آب نداریم
 
جوادی با تاکید بر اینکه ما اگر مشتری نداشته باشیم نفت تولید نمی‌کنیم چون نفتی روی آب نداریم، گفت: بعضی خریداران نفت ایران اروپایی، تعداد بیشتری از آسیا و جنوب شرق آسیا و یکی از مشتریان هم از آفریفا است.
 
* از طولانی شدن IPC گله‌مند هستیم/ وزارت نفت بعضی از انتقادات را پذیرفته است
 
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسشی اظهارداشت: ما هم از طولانی شدن روند انعقاد قراردادها براساس IPC گله‌مند هستیم چرا که فرصت‌ها مانند ابر بهار است و به سرعت می‌گذرد.
 
وی ادامه داد: همه تصمیمات نیاز به اجماع دارند؛ تصمیمات جدید نیز ریسک خودش را دارد و کسی نمی‌تواند بگوید بدون اشکال است اما باید اجازه بدهیم جلو برود و به تدریج آن را اصلاح کنیم.
 
وی تصریح کرد: بخشی از انتقادات را وزارت نفت پذیرفته و بعضی از توضیحات را نیز منتقدان پذیرفته‌اند.
 
* قراردادهای فروش نفت به اروپا بلند مدت است
 
جوادی در پاسخ به پرسشی اظهارداشت: قراردادهای دراز مدت ما در فروش نفت از 50 سال پیش یک ساله بوده و هر سال تمدید شده است.
 
وی افزود: قرارداد فروش 160 تا 180 هزار بشکه‌ای نفت ایران به توتال فرانسه نیز برای یک سال منعقد شده و از جمله همین قراردادهاست.
 
* در فاز دوم "شاه‌دنیز" سهم 10 درصدی ایران حفظ می‌شود
 
جوادی در پاسخ به پرسش دیگری گفت: در میدان شاه‌دنیز قرار نبود سرمایه‌گذاری دیگری انجام دهیم و فقط پذیرفتیم در فاز دوم سهم 10 درصدی خودمان را حفظ کنیم.
 
وی افزود: در دریای شمال هم سهم ما به قوت خود باقیست چنانکه در اواخر قبل از برجام تولید از آن میدان گازی شروع شد و در حال مذاکره با BP هستیم.
 
* توسعه لاوان را بدون اینکه بدانند چه می‌خواهند، گردن شرکت نفت گذاشتند
 
جوادی در پاسخ به پرسشی درباره توسعه منطقه ویژه اقتصادی لاوان توسط شرکت ملی نفت گفت: توسعه لاوان را گردن شرکت ملی نفت گذاشتند بدون اینکه بدانند چه می‌خواهند بکنند.
 
وی افزود: سرمایه‌گذاری در جزایر مشکلات خودش را دارد و نیاز به هزینه سنگینی دارد و ما براساس مطالعاتی که مشاورمان انجام داده تا به این لحظه به این نتیجه نرسیده‌ایم که توسعه لاوان به این صورت مقرون به صرفه است.
 
* کنفرانس معرفی IPC در لندن برگزار نمی‌شود
 
جوادی در پاسخ به پرسش دیگری با بیان اینکه کنفرانس معرفی IPC در لندن احتمالاً به طور کلی منتفی خواهد بود، گفت: هدف ما مراجعه شرکت‌ها بود که بعد از مراجعه آنها به ایران نیازی به این کار نبود و احساس کردیم اینکه ابتدا اسناد مناقصه را توزیع کنیم و بعد از آن یک جلسه رفع ابهام برگزار کنیم مفیدتر خواهد بود و باعث صرفه‌جویی در زمان خواهد شد.
 
* برای فاز دوم آزادگان شمالی هنوز با چینی‌ها به جمع‌بندی نرسیده‌ایم
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه راه‌اندازی تولید میدان آزادگان شمالی شروع شده، گفت: در همین لحظه این میدان 35 هزار بشکه در روز نفت تولید می‌کند و ظرف 2 تا 3 هفته آینده تولید آن به 75 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
 
وی افزود: برای فاز دوم با چینی‌ها مذاکره کرده‌ایم اما هنوز نتوانسته‌ایم به جمع بندی برسیم و شاید در آینده نتوانیم برای فاز دوم با آنها ادامه بدهیم.
 
وی در پاسخ به پرسشی درباره سپردن قطعی فاز دوم آزادگان جنوبی به توتال گفت: توتال شرکت صاحب قابلیت و قدرتمندی است اما در این مورد هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
 
* دلیل تغییر ساختار شرکت ملی نفت
 
جوادی در ادامه گفت: مدیرعامل شرکت ملی نفت از 34 مدیر و سازمان به صورت مستقیم گزارش دریافت می‌کند که اگر ارتباطات هم عرض با وزارتخانه و بیرون از آن را اضافه کنیم مدیرعامل باید با 80-70 جا به صورت مستقیم تعامل کند که باعث افت راندمان و کیفیت کار می‌شود.
 
وی تصریح کرد: ایجاد 4 معاونت پشتیبانی، بین‌الملل، توسعه و تولید باعث می‌شود خط ارتباط با مدیرعامل به 8 تا 10 خط از 80 خط کاهش یابد.
 
* برای استفاده از خط لوله مصر برای انتقال نفت به خاورمیانه به توافق رسیدیم
 
جوادی در ادامه در پاسخ به پرسشی اظهارداشت: نفتی که ما به مدیترانه و اروپا می‌بریم باید از کانال سوئز عبور کند؛ این عبور یا با استفاده از کشتی‌های کوچک‌تر از طریق کانال و یا با استفاده از کشتی‌های بزرگتر و تخلیه آنها در بنادر مصر و انتقال آنها با خط لوله خواهد بود که برای استفاده از خط لوله به توافق رسیدیم.
 
جوادی در ادامه با اشاره به لغو سهمیه‌بندی اوپک در سال گذشته گفت: مادامی که سهمیه وجود ندارد حداکثر توان خود را برای گرفتن سهم از بازار به کار خواهیم بست اما اگر روزی اعضای اوپک به جایی برسند که سهمیه‌بندی احیا شود قطعاً ما هم همکاری کرده و به آن پایبند خواهیم بود.
 
وی تصریح کرد: ظرف همین یکی دو ماه به سقف تولید قبل از تحریم خود می‌رسیم.
 
وی ادامه داد: اتفاقات اخیر اجلاس قطر بازیگران بازار نفت را هوشیارتر کرد که با نگاه استراتژیک به بازار بازگردند و به همین دلیل تصور می‌کنم این جلسه اوپک به مراتب بهتر از جلسات قبل خواهد بود.
 
وی در پایان گفت: هدف‌گذاری تولید نفت از میادین غرب کارون 760 هزار بشکه تا پایان برنامه ششم است و تا پایان دولت یازدهم به تولید 280 هزار بشکه در روز از این میادین خواهیم رسید.
 
 


منبع: فارس


95/2/16 - 21:32 - 2016-5-5 21:32:51





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن