واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: استاد و پژوهشگر صنعت روغن: محدودیت تولید محصولات تراریخته در اروپا ناشی از رقابت با آمریکا است یک استاد و پژوهشگر صنعت روغن با اعلام این که 85 درصد سویای تولیدی و 100 درصد سویای مبادله شده در بازارهای بین المللی تراریخته هستندندارد و محصولات کشاورزی تراریخته و فرآورده های آن از جمله روغنهای خوراکی سالهاست که با اطمینان کامل در اروپا، آمریکا و سایر کشورها مصرف می شوند تاکید کرد اساسا در مورد برخی محصولات نمونه غیرتراریخته وجود ندارد.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ساعت 12:10
به گزارش خبرگزاری پانا منوچهر بهمنی با اشاره به مصرف گسترده روغن تراریخته در کشورهای مختلف دنیا درباره علت برخی مخالفتها و محدودیت ها در زمینه محصولات تراریخته در برخی کشورهای اروپایی گفت: علت این مخالفتها صرفا رقابتهای اقتصادی و توان پایین تولید محصولات کشاورزی در اروپا در مقایسه با آمریکا و دیگر کشورهای آمریکایی مثل آرژانتین و برزیل است. از آنجا که کشورهای اروپایی قادر به رقابت با کشاورزی عظیم کشورهایی مثل امریکا و برزیل نیستند سعی دارند با تبلیغات منفی علیه محصولات تراریخته جلو سیل واردات محصولات کشاورزی به اروپا و تضعیف بیشتر اقتصاد کشاورزی خود را بگیرند .
بهمنی تصریح کرد: قیمت تمام شده محصولات تراریخته با وجود فناوری بالا به دلیل توان رقابت پذیری بیشتر این محصولات پایین تر از نمونه های غیرتراریخته است. البته این اختلاف قیمت چندان زیاد نیست مثلا در برخی دانه های روغنی حدود پنج دلار در تن است.
وی که مدیریت تحقیقات یک شرکت بزرگ تولید روغن نباتی در کشور را نیز عهده دار است در خصوص برچسب گذاری محصولات و فرآورده های غذایی تراریخته در کشور گفت: برچسب گذاری به خودی خود اقدام درستی است اما با توجه به فضای نامطلوب رقابتی و جوسازی های غیر علمی که علیه تولید محصولات تراریخته وجود دارد اجرای این طرح در کشور ما چندان مناسب نبود. در شرایطی که بلوغ و آگاهی عمومی لازم درباره محصولات تراریخته در کشور وجود ندارد و برخی فعالان سیاسی و اقتصادی همه چیز را فدای منافع خود یا جناح سیاسی شان می کنند طبعا از برچسب گذاری هم سوء استفاده می شود.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به این که مساله تامین غذای مورد نیاز انسان با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و کاهش منابع آبی و محدودیت زمینهای کشاورزی به عنوان چالشی جدی در سراسر جهان مطرح است، اظهار داشت: دانشمندان و سیاستگذاران در کشورهای مختلف بر نقش منحصر به فرد فناوری تولید محصولات تراریخته در تامین امنیت غذایی در سالهای آینده اذعان دارند اگر چه ممکن است به دلیل پاره ای ملاحظات اقتصادی و برای حمایت از کشاورزان خود به طور مقطعی واردات یا تولید این محصولات را محدود کنند. بر این اساس کار در زمینه تولید گونه های مختلف تراریخته در کشورهای مختلف در فازهای مختلف تحقیق و تولید در حال پیگیری است و در هیچ کشوری اصل محصولات تراریخته زیر سوال نمی رود بلکه نهایتا بر ضرورت کنترل و ارزیابی دقیق آنها تاکید می شود.
وی خاطرنشان کرد: از این لحاظ تبلیغات منفی ای که از سوی برخی جریانها علیه محصولات تراریخته در ایران صورت می گیرد و بدون هیچ گونه مبنای علمی ایمنی و سلامت این قبیل محصولات را در رسانه ها زیر سوال می برند فاقد هرگونه مبنای علمی بوده و با اهداف و انگیزه های خاصی صورت می گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]