واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتوگو با مهر مطرح شد؛
حضرت عباس(ع) اسوه غیرت دینی و ولایتمداری است
شناسهٔ خبر: 3655520 - چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱
استانها > قم
قم - عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی گفت: حضرت عباس(ع) اسوه غیرت دینی و ولایتمداری است و ما باید غیرت دینی حضرت عباس(ع) را الگوی خویش قرار دهیم. خبرگزاری مهر، گروه استانها - مژگان فرهنگیان: حضرت ابوالفضل العباس(ع) نخستین فرزند از ازدواج حضرت امیرالمؤمنین على(ع) وام البنین بود که در روز چهارم شعبان سال ۲۶ هجرى در مدینه چشم به جهان گشودند. به عقیده شیعه و اندیشمندان اسلامی پس از رسول اکرم(ص) و معصومین(ع)، حضرت ابوالفضل العباس(ع) یکی از عالمترین، فقیهترین، عارفترین، فرزانهترین و شجاعترین افرادی است که تاریخ اسلام بلکه تاریخ جهان، به خود دیده است. حضرت عباس(ع) ویژگیها و فضایل فراوانی دارد که القاب و کنیههای آن حضرت، نشان گر برخی از آن هاست. ماه بنی هاشم، از جمال او حکایت دارد. سقای کربلا، از فداکاری عباس(ع) در رساندن آب به اهل بیت(ع) حکایت میکند. قهرمان علقمه و پرچم دار کربلا، شجاعتش را بازگو میکند. پاسدار حرم، گواه جانبازی او در راه اهل بیت(ع) است. باب الحوائج، شکوه او را نزد خداوند، نشان میدهد و سرانجام عبد صالح، از عظمت معنوی عباس بن علی(ع) حکایت دارد. نگاه و برخورد ابوالفضل العباس(ع) با امام حسین(ع) فقط صرف ارتباط برادرانه نبوده است، بلکه او با نگاه امام زمان و ولی خود با حضرت رفتار میکردند و در تمام مراحل زندگی نهایت احسان و ادب را در حق برادر خود رعایت میکردند و همیشه در اندیشه حمایت و دفاع از امام زمان خویش و یاری سیدالشهدا(ع) بودند. حضرت عباس همان جایگاه را نسبت به امام حسین(ع) داشت که حضرت على نسبت به پیامبر(ص) داشت، ایشان پشتوانه و تکیه گاهى براى امام حسین(ع) بودند چنانچه امیر المؤمنین(ع) چنین جایگاهى را نسبت به پیامبر(ص) داشت. حضرت عباس(ع) و تبعیت محض از ولی زمان خویش حجت الاسلام عیسی عیسیزاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ولایت پذیری حضرت عباس(ع)، اظهار کرد: اگر میخواهیم امروزه حضرت عباس(ع) را الگو قرار دهیم، باید ویژگیهای ایشان را در رسانهها و مراکز فرهنگی بازگو کنیم.
وی ادامه داد: عدالت پذیری و پیروی از امام زمان خویش، یکی از مهمترین ویژگیهای حضرت عباس(ع) است و با صبر و بردباری تمام، چشمانش را به اشارهها و اوامر امام حسین(ع) میدوزد. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: هنگامی که امام حسین(ع) به حضرت قمر بنی هاشم(ع) امر کردند که آب برای اهل بیت(ع) و سپاهیان فراهم کند ایشان با تبعیت محض از ولی خویش پا در رکاب گذاشتند و جانشان را فدا کردند. وی بیان کرد: حضرت عباس(ع) با وجود اینکه به دنبال آب میروند و دستشان قطع میشود، اما در مقاتل آوردهاند که ایشان فرمودهاند، قسم به خدا اگر دستان مرا قطع کردید از دین و امام خودم دست نمیکشم. غیرت دینی حضرت عباس(ع) حجت الاسلام عیسیزاده عنوان کرد: یک مسلمان واقعی کسی است که ولی زمان خویش پیروی کند و با توجه به وضعیت کنونی سکاندار واقعی جهان اسلام، مقام معظم رهبری هستند و هر یک از ما باید با بهره گیری از سیره حضرت عباس(ع)، در تمامی عرصههای زندگی از ولی فقیه خویش پیروی کنیم. مدافعان حرم حضرت زینب(س) در سوریه با درس گرفتن از غیرت دینی حضرت عباس(ع) پا در میدان مبارزه گذاشتهاند وی با اشاره به غیرت دینی حضرت عباس(ع)، اضافه کرد: مدافعان حرم حضرت زینب(س) در سوریه با درس گرفتن از غیرت دینی حضرت عباس(ع) پا در میدان مبارزه گذاشتهاند و جان خویش را فدای اهل بیت(ع) میکنند. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه سخنانش با اشاره به دیگر ویژگیهای حضرت عباس(ع)، اظهار داشت: ادب و احترام به هم نوعان، بزرگان و خانواده خویش از ویژگیهای بارز حضرت عباس(ع) است و وقتی زندگی ایشان را مطالعه میکنیم سراسر ادب نسبت به برادرشان است. حجت الاسلام عیسیزاده تأکید کرد: امروزه باید جوانان ما ادب و احترام نسبت به بزرگترهای خویش، از سیره حضرت ابوالفضل العباس(ع) فرا بگیرند.
وی با اشاره به اینکه توجه به اهل بیت(ع) و ناموس از دیگر ویژگیهای حضرت ابوالفضل(ع) بود، ادامه داد: حضرت عباس(ع) در کربلا و حتی در مدینه از اهل بیت(ع) حفاظت و حراست میکردند و جوانان ما باید با بهره گیری از سیره ایشان مراقب ناموس خویش باشند. دفاع از مکتب و عقیده خویش حجت الاسلام محمد غفوری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: امروزه با خلأ اطلاعاتی در مورد زندگی حضرت عباس(ع) مواجه هستیم و از زندگی ایشان تا قبل از حادثه کربلا اطلاعات چندانی در دسترس نیست و بیشتر آگاهی ما در مورد حضرت ابوالفضل(ع) به ماجرای کربلا و عاشورا برمیگردد. وی ادامه داد: حضرت عباس(ع) یک فرد غیور و شجاع بود و در دفاع از ولایت هر آنچه در توان داشت به کار میبرد و از عقیده و مکتب خویش هیچگاه دست برنداشت. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عنوان کرد: هنگامی که شمر بن ذی الجوشن از سپاه دشمن نزد حضرت عباس(ع) آمد و از طرف حاکم به ایشان پیشنهاد داد که از امام حسین(ع) دست بکشند تا ایشان و برادرانش در امان باشند و جانشان حفظ شود؛ حضرت عباس(ع) با توجه به غیرت دینی خویش و تبعیت از ولایت کوچکترین تردیدی نکردند و هیچگاه این را نپذیرفتند و جانش را فدای اسلام کردند. این کارشناس سیره اهل بیت(ع) تأکید کرد: حضرت عباس(ع) اسوه غیرت دینی و ولایتمداری است و ما باید غیرت دینی حضرت عباس(ع) را الگوی خویش قرار دهیم و همیشه عقیده و ایمان را بر منافع شخصی خویش مقدم بدانیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]