واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مسئولان بیماریهای اعصاب و روان را انکار نکنند
وزیر بهداشت با نگرانی از جدی بودن بیماریهای اعصاب و روان در کشور و پرهیز مردم و مسئولان از انکار این بیماری گفت: اختلالات روان به معنای اضطراب، بدخوابی و افسردگی است که جامعه را در بر گرفته است.
کد خبر: ۵۸۷۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸ - 08 May 2016
وزیر بهداشت با نگرانی از جدی بودن بیماریهای اعصاب و روان در کشور و پرهیز مردم و مسئولان از انکار این بیماری گفت: اختلالات روان به معنای اضطراب، بدخوابی و افسردگی است که جامعه را در بر گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدحسن هاشمی در هماندیشی با محوریت بررسی خودکشیهای اخیر و افزایش بیماریهای اعصاب و روان در کشور اظهار داشت: پس از گزارش خودکشیهای اخیر جلسات متعددی برگزار کردیم و از این اتفاقات نیز بسیار متأسفیم، انگیزه بنده برای برگزاری این جلسات توجه بیشتر رسانهها به بحث سلامت روان است.
وی ادامه داد: البته و متأسفانه بیماریهای اعصاب و روان که افزایش آن نیز جدی است توسط مردم و مسئولان انکار میشود. در حالیکه این بیماری در برخی استانها جدیتر است زیرا از نظر فرهنگی مردم اختلالات روان را مثابه یا مشابه افراد غیرقابل کنترل و زنجیری تصور میکنند در حالیکه اضطراب، بدخوابی و افسردگی تماما اختلالات روان هستند و باید هر چه بیشتر درباره این مسائل با مردم بدون پردهپوشی صحبت شود تا آنها زندگی بهتری داشته باشند.
هاشمی با پرداختن به مبحث ارتقای نشاط اجتماعی در کشور عنوان کرد: اینکه به فردی پیشنهاد کردیم برای نشاط اجتماعی به یک کنسرت برویم و از آن طرف با اظهارنظرهای سیاسی درباره اصل برگزاری کنسرت این موارد را به هم ارتباط دهیم صحیح نیست به هر حال باید بپذیریم که 12 درصد جامعه ما دچار افسردگی هستند آنها به درمان نیاز دارند. بنابراین باید با ارتقاء نشاط اجتماعی به کشور امید تزریق کرد.
وی با اشاره به اینکه جلسه کنونی مقدمهای برای پرداختن بیشتر به مباحث سلامت روان خواهد بود افزود: متاسفانه آنقدر کشور ما دچار سیاستزدگی شده است که بیشتر گرفتار حاشیهها هستیم و امیدوارم در انتشار اخبار رسانهها نیز که کار بسیار سختی برعهده دارند و معتقدم نمیتوان توصیههای روانپزشکان را در خبر رعایت کرد بیشتر به صورتی اخبار منتشر شود تا این شمشیر دولبه هم به مردم امید دهد هم واقعیتها کتمان نشود و این مسئله به هنرمندی، تجربه، علم و خویشتنداری نیاز دارد که خوشبختانه رسانههای مکتوب و غیرمکتوب ما این مسائل را رعایت میکنند.
وزیر بهداشت همچنین با پرداختن به مباحث افسردگی و خشونت اظهار داشت: به زعم خودم بعید میدانم مشکلات و گرفتاریها در کشور باعث افزایش آمار خودکشی شده باشد زیرا کشورهای اسکاندیناوی و ژاپن که از نظر فساد بسیار پاکتر هستند آمار خودکشی بسیار بالایی دارند بنابراین باید مشکلات اعصاب و روان در کشور کالبدشکافی شود و بنده این درخواست را از اساتید این رشته و انجمن پیشگیری از خودکشی دارم.
هاشمی همچنین به سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی اگر کمک بیشتری از وزارت بهداشت میخواهد ما با افتخار در خدمتشان هستیم و بسیار از آمار آنها برای جلوگیری از مرگ بیش از 4 هزار نفر بر اثر خودکشی در سال 94 خوشحالیم. البته باید برای عدم پاسخنگویی به 50 درصد از تماسهای این سازمان فکری کرد و اگر دولت میتواند کاری انجام دهد دریغ نخواهد کرد.
وی همچنین به انجمن پیشگیری از خودکشی اشاره کرد و گفت: باید مردم را در مقابل آسیبهای اجتماعی توانمند کرد و این آسیبهای اجتماعی شامل فقر، اعتیاد و خودکشی و ایدز است که باعث رنج جامعه میشود کما اینکه خود ما نیز میتوانیم به این آسیبهای اجتماعی دامن بزنیم و آن زمان است که مردم را در تأمین هزینهها و عدالت و دسترسی به سلامت حمایت مالی نکنیم آن زمان مردم فقیر میشوند و باعث آسیب اجتماعی میشود.
وزیر بهداشت در ادامه به فعالیتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر که دو دهه از عمر آن میگذرد اشاره کرد و بیان داشت: ما هم این ستاد را داریم و هم قانون کارآمد ولی همیشه میآییم و آمار شهدا و مجروحان در مبارزه با مواد مخدر را اعلام میکنیم و در نهایت عنوان میشود که فقط 15 درصد از مواد مخدر کشف میشود و در نهایت نیز 5 تا 10 درصد معتادان تحت درمان پاک باقی میمانند در حالیکه راهحل در پیشگیری است.
هاشمی با بیان اینکه راهحل پیشگیری نیز کار دولتها نیست و باید انجمنها و «ان.جی.او»های غیردولتی مورد حمایت گیرند، افزود: رسانهها نیز باید کمک کنند و نباید در تولید اخبارشان مردم را بترسانند بلکه در امیدبخشی و توانمندسازی آنان برای رهایی از گرفتاریهای بیماریهای اعصاب و روان تمرکز کنند.
وی همچنین با حمایت مجدد از سازمان بهزیستی و انجمنها و «ان.جی.او»های فعال گفت: کار اصلی وزارت بهداشت نیز گسترش شبکه بهداشتی است و آمدهایم به ازای هر 3 هزار نفر یک مراقب سلامت تعیین کردیم که در جریان همه امورات سلامت یک خانواده قرار گیرد.
وزیر بهداشت ادامه داد: تاکنون 24 میلیون نفر از این شبکه بهداشت بهرهمند شدند و اگر حمایت نسبی از طرح تحول سلامت شود که البته ناامید نیز نیستیم خواهیم توانست تا پایان این دولت شبکه بهداشت را به طور کامل مستقر کنیم.
وی با گلایه از برخی تقاضاها در سفرهای استانی عنوان کرد: هر کجا برای افتتاح طرحی در حوزه سلامت نیاز است 10 درخواست دیگر نیز از ما میشود و این اصلا لذتبخش نیست و به مانند زحمات یک پدر میماند که یک سال برای فرزندش در یک امری تلاش میکند و هنوز به ثمر نرسیده است آن فرزند دهها تقاضای دیگر میکند.
هاشمی با انتقاد دیگری گفت: چرا مردم را بعد از نماز جمعهها راه میاندازند برای وام ازدواج! چرا پرستار یا معلم و یا کارگر را تحریک میکنند این موارد اصلا در قواعد کشورمان نیست زیرا ناامیدی سنگ بنای بسیاری از خشونتها و مشکلات جامعه ماست و واقعا مردم گناه دارند. البته نباید امید تازه نیز به آنها تزریق کرد.
وزیر بهداشت در خاتمه با اشاره به اینکه بعد از این جلسه به جلسه هیئت دولت میرود و گزارش این هم اندیشی را نیز به آنان ارائه خواهد کرد خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی یکی از جاهایی است که مردم بسیار علاقه مند هستند که به این نهاد دولتی کمک کنند و میطلبد این سازمان بسترهای بیشتری برای این امر ایجاد کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]