تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درهاى آسمان در اولين شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرين شب آن بسته نخواهد شد. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850106158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عزم کنگره آمریکا برای جلوگیری از فروش سلاح به عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عزم کنگره آمریکا برای جلوگیری از فروش سلاح به عربستان
برای نخستین بار از زمان رخ دادن واقعه ۱۱ سپتامبر، کنگره آمریکا قصد دارد موضوع روابط این کشور با عربستان سعودی را بررسی دقیقی کند؛ اقدامی که در صورت وجود جدیت در آن، می‌تواند تحولی جدی در روابط واشنگتن و ریاض ایجاد کند؛ روابطی که هم اکنون نیز بر سر مجموعه‌ای از مسائل، نسبت به گذشته با تیرگی‌هایی مواجه شده است.
کد خبر: ۵۸۶۳۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸ - 04 May 2016



عزم کنگره آمریکا برای جلوگیری از فروش سلاح به عربستان
برای نخستین بار از زمان رخ دادن واقعه ۱۱ سپتامبر، کنگره آمریکا قصد دارد موضوع روابط این کشور با عربستان سعودی را بررسی دقیقی کند؛ اقدامی که در صورت وجود جدیت در آن، می‌تواند تحولی جدی در روابط واشنگتن و ریاض ایجاد کند؛ روابطی که هم اکنون نیز بر سر مجموعه‌ای از مسائل، نسبت به گذشته با تیرگی‌هایی مواجه شده است.


به گزارش «تابناک»، پایگاه اینترنتی «امریکن کانسرویتیو» در مطلبی به موضوع روابط عربستان و آمریکا پرداخته و می‌نویسد یک رابطه دوجانبه و استراتژیک که بر پایه سیاست عملگرایانه «نفت در برابر امنیت» بنا شده و زمانی با عنوان یکی از مهم‌ترین شراکت‌های آمریکا در جهان از آن یاد می‌شد، به طور فزاینده‌ای در معرض انتقاد نمایندگان کنگره قرار گرفته است.

در حقیقت، تا همین امسال، عربستان سعودی نظام بین الملل به عنوان مثالی منحصر به فرد در نظر گرفته می‌شد که از یک سو، در داخل کشور سرزمین خود دارای سابقه منفی از نظر حقوق بشری و همچنین صادرکننده افراط گرایی مذهبی است و از سوی دیگر، به واسطه نیازی که به نفت این کشور وجود دارد، در جامعه بین المللی مورد توجه است.

با این حال، این جایگاه ویژه عربستان سعودی رو به افول گذاشته، زیرا شمار فزاینده‌ای از نمایندگان کنگره از هر دو حزب، ملاحظات را کنار گذاشته و سؤالاتی را درباره رفتار منطقه‌ای عربستان سعودی مطرح کرده‌اند: آیا این کشور برای مبارزه با افراطیون اقدام کافی انجام می‌دهد؟ آیا در حال حاضر، مضرات رابطه با عربستان برای آمریکا، بیشتر از منافع آن نیست؟

نمودهای این رابطه ویژه که طی سالیان، بین آمریکا و عربستان برقرار بوده، کاملاً مشخص است. ایالات متحده تسلیحات پیشرفته‌ای همچون جنگنده‌های «اف ۱۶» و «اف ۱۵»، هلیکوپتر و تجهیزات راداری به عربستان می‌فروشد و سعودی‌ها نیز روزانه میلیون‌ها بشکه نفت مورد نیاز بازارهای جهانی را تأمین می‌کنند.

در مجموع، از زمانی که در اواخر جنگ جهانی دوم، فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا و ملک عبدالعزیز بن سعود، پادشاه سعودی به تفاهمی در این زمینه دست یافتند، الگوی مذکور مستمراً برقرار بوده است. از جمله دیگر نمودهای این شراکت، می‌توان به این نکته اشاره کرد که سعودی‌ها، منطقه عملیاتی مناسبی را برای ارتش آمریکا در خاورمیانه فراهم کرده‌اند و ایالات متحده نیز تأکید داشته که عربستان سعودی، محور ثبات در منطقه و یکی از بنیان‌های سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه است.

با این حال، طی چند سال گذشته، روند روابط واشنگتن و ریاض دستخوش تغییر شده است. وقایع منتج به انقلاب‌های عربی در سال ۲۰۱۱، تفاوت سیاست‌های دو طرف را آشکار کرد. مثلاً در حالی که آمریکا خواستار کنار رفتن حسنی مبارک، رئیس جمهور وقت مصر بود، سعودی‌ها می‌خواستند مبارک در قدرت بماند. آمریکا سعی داشت مسأله هسته‌ای ایران را از طریق دیپلماتیک حل و فصل کند، ولی سعود‌ها می‌خواستند تا به زعم خود، «سرِ مار کنده شود» و علیه ایران اقدام نظامی انجام شود.

موضوع سوریه، یکی دیگر از محورهای این اختلاف بود. در حالی که سعودی‌ها با بی‌قراری خواستار مداخله نظامی غرب علیه دولت بشار اسد بودند، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت خود را از این منازعه دور نگه دارد.

در همین چارچوب، عملیات نظامی عربستان سعودی علیه حوثی‌ها در یمن نیز تازه‌ترین نمونه از اختلاف رویکرد سعودی‌ها با آمریکاست. با وجود نگرانی‌های آمریکا از این اقدام سعودی‌ها، اوباما از موضع گیری صریح علیه آن‌ها خودداری کرد؛ اما حتی وی نیز با وجود این ملاحظه کاری، مدتی پیش در مصاحبه با نشریه «آتلانتیک»، انتقاداتی تند علیه عربستان سعودی، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و نیز متحدان اروپایی آمریکا مطرح کرد.

با این حال، کنگره این توانایی را دارد که کاری را که رئیس جمهور نتوانسته انجام دهد، تکمیل نماید. سناتور‌ها و اعضای مجلس نمایندگان، نماینده مردم ایالت یا ناحیه خود هستند، اما در حمایت یا عدم حمایت از سیاست‌های مختلف، آزادی عمل دارند. اگر یک مقام کاخ سفید، وزارت خارجه یا وزارت دفاع، چیزی بگوید که از نظر یک دولت متحد، خصومت آمیز جلوه کند، بسیار قابل توجه خواهد بود؛ اما زمانی که یک نماینده کنگره چنین کاری می‌کند، صدایش در میان صدای ۵۳۵ عضو کنگره شنیده نمی‌شود.

با این حال، موضوع قطعنامه‌ای که از سوی سناتور‌ها کریس مورفی دموکرات و رند پال جمهوری خواه ارائه شده و هدف آن، ممانعت از فروش تسلیحات پیشرفته بیشتر به عربستان سعودی است، با آنچه پیشتر گفته شد، تفاوت دارد. تهاجم گسترده عربستان سعودی به یمن با هدف بازگرداندن رئیس جمهور این کشور به قدرت، عملیاتی که نهادهایی چون دیدبان حقوق بشر، عفو بین الملل، کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل و پنل کار‌شناسان شورای امنیت، همگی آن را ناقض قوانین بین المللی دانسته‌اند، یقیناً در راستای منافع آمریکا در منطقه خلیج فارس نیست. اکنون و در شرایطی که با وجود شواهد بسیار مبنی بر ارتکاب جنگی، آمریکا همچنان به ارسال سلاح برای عربستان ادامه می‌دهد، مشخصاً در یکی از خشونت بار‌ترین جنگ‌های منطقه، جانبداری کرده است.

کمک کردن به بمباران یک کشور، تجارتی خطرناک است، به ویژه اینکه چنین بمبارانی از سوی یکی از شرکای آمریکا انجام و عملیات مذکور نیز تنها سبب وخیم‌تر شدن اوضاع در کشوری شود که هم اکنون نیز القاعده و داعش در آن فعالیت دارند.

در صورتی که حتی کمیته روابط خارجی سنا از بررسی قطعنامه مورفی و پال اجتناب کند، این دو باید رأساً اقدام کرده و موضوع را در صحن سنا مطرح کنند. این، یک اقدام ضروری برای نشان دادن قدرت کنگره خواهد بود. مردم آمریکا سزاوار تصمیم گیری در این باره هستند که آیا صنایع دفاعی این کشور، بازار آزادی برای همه است و یا تنها شرکای مورد اطمینانی که در ثبات منطقه نقش دارند، می‌توانند از آن بهره ببرند؟























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن