واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دهلی نو به دنبال جلب اعتماد تهران/ 6 برنامه مودی در سفر به ایران
نخست وزیر هند در سفر اواخر ماه جاری خود به ایران به دنبال سرمایه گذاری در بخش های مهم انرژی و حمل نقل است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از نشریه دیپلمات، نارندرا مودی، نخست وزیر هند خود را برای انجام سفر رسمی 2 روزه به ایران آماده می کند، این یکی از مهمترین سفرهای خارجی نخست وزیر هند به شمار می رود.
مودی قرار است 22 می (2 خرداد) عازم تهران شود.
ایران پس از تحریم، نه تنها برای تهران و محمد جواد ظریف گیج کننده است بلکه برای هرکس دیگری که به ایران به عنوان ظرفیت عظیم اقتصادی در آینده آینده نگاه کند، اینگونه است. وزیر راه و ترابری، بزرگراه ها و کشتیرانی هند، وزیر انرژی و گاز طبیعی به همراه وزیر امور خارجه هند مسیر سفر نخست وزیر این کشور به ایران را هموار کرده اند.
سفر نخست وزیر هند به ایران پس از یک دوره طولانی انجام می شود و از آن جهت قابل بحث است که ایران پس از تحریم برای هند اهمیت دارد. روابط ایران و هند تاکنون به طور گسترده ای در سایه یادداشت تفاهم ها پیش رفته و کمتر این فرصت پیش آمد که این یادداشت تفاهم ها به اقدامات عملی و اجرایی منجر شود.
این نشریه در ادامه گزارش خود می نویسد: دهلی نو فاقد سرمایه دیپلماتیک، اراده و شجاعت برای هماهنگی در جهت ایجاد فضایی در ایرانِ دوران تحریم بود؛ دورانی که تهران به شریکی مانند هند نیاز داشت.
فراتر از این اما باید گفت که ایران تحریم باشد یا نه، تهران مشتری اسانی برای تعامل نیست. به طور مثال اخیرا هند و ایران وارد اختلافی بر سر ارز پرداختی دهلی نو به تهران به قیمت 6 میلیارد دلار شدند. این موضوع باید پیش از انجام سفر مودی به تهران حل و فصل شود تا شرایط مثبتی برای مذاکرات آتی میان دو کشور فراهم شود.
یك مسئول وزارت دارایی هند نیز گفت كه دهلی نو ،1.5 درصد بابت بدهی 6 میلیارد و 500 میلیون دلاری شركت های اسار اویل و منگلور به ایران می پردازد. وی تاکید كرد هرچند ضرورتی برای پرداخت سود این بدهی وجود ندارد،اما پالایشگران هندی برای نشان دادن حسن نیت خود پرداخت این بهره را پذیرفته اند.
این در حالی است که تاكنون به رغم پیگیری مسئولان بانك مركزی ایران و هند و با گذشت چند ماه از رفع تحریم ها، همچنان 6.5 میلیارد دلار از طلب های نفتی ایران در بانك های هند باقی مانده است .
نشریه دیپلمات در ادامه سرمایه گذاری در پروژه بندر چابهار، سرمایه گذاری در پروژه گازی فرزاد بی، سرمایه گذاری در کریدور بین المللی حمل و نقل شمال جنوب، خط لوله گازی هند و ایران، امنیت خطوط حمل و نقل و کشتیرانی در خلیج فارس، امنیت منطقه در غرب آسیا را از جمله موارد مهمی دانست که قرار است در سفر مودی نخست وزیر هند به ایران به آن پرداخته شود.
هند در دوران تحریم باخرید 20 درصد از نفت ایران (200 هزار بشكه )به عنوان دومین خریدار نفت ایران به شمار می رفت.
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]