واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنواره مقاومت آرمانهاي فرهنگي را در قالب سينما نهادينه كرد
سينماي ايران به دلايل فراوان از جمله ناكارآمدي مديران و نگاههاي شخصي و غيراجتماعي جماعتي از سينماگران...
نویسنده : جبار آذين*
سينماي ايران به دلايل فراوان از جمله ناكارآمدي مديران و نگاههاي شخصي و غيراجتماعي جماعتي از سينماگران و سلطه ملوكالطوايفي در عرصه اداره سينما و يكهتازي باندهاي سوداگر سينمايي و همچنين نداشتن زمينه و ارائه شرايط لازم براي تحقيق و پژوهش جهت نگارش فيلمنامههاي خوب و فيلمهاي مناسب و روند رو به رو افزايش فساد و ابتذال در مناسبات سينمايي هرگز نتوانسته خود را به عنوان هنر و صنعت و رسانه تثبيت و همگاني كند.
از همين رو سينماي ايران به مرور از اهداف و ارزشها و آرمانهاي اجتماعي و فرهنگي و اعتقادهاي ديني و ملي و دستاوردهاي انقلابي و دفاع مقدسي فاصله گرفته است و جشنوارههاي سينمايي كه بايد ويترين و نمايه عمومي فرهنگ، ادبيات و باورهاي مردمي باشند، تبديل به بازار مكارههايي جهت زد و بندهاي غيرفرهنگي و سياسي شده و نشانگر انحراف مديران سينما و گروهي از فيلمسازان ما شده است. در چنين هنگامه و بلبشويي جمعي از سينماگران ارزشي و متعهد با هدف ايجاد سينماي ملي، ديني، انقلابي و پاسداشت ارزشهاي دفاع مقدس جشنواره بزرگ، تأثيرگذار و تعيينكننده مقاومت را رو به روي جامعه و اهالي فرهنگ و هنر و سينما گشودهاند.
جشنواره سينمايي مقاومت كه علاوه بر نگاه ارزشي به داشتههاي كشور و حمايت و تشويق هنرمنداني كه با آثار خود به يادگاران دفاع مقدس و سلحشوريهاي دوران انقلاب و دفاع مقدس ميپردازند، نگاه ارزشمند خود را از مرزهاي جغرافيايي فراتر برده و به كفر و ايمان و ظلم و مظلوم و به ويژه حركتهاي انقلابي و مقاومتي در كشورهاي منطقه و مسلمان دوخته است. جشنواره فيلم مقاومت با برگزاري چند دوره سازنده و هدفمند خود توانسته فيلمسازان متعهد و سينماگران علاقهمند و هنرمندان سالمانديش را گرد خود جمع آورد و افزون بر ايجاد رشد و تعالي در توليد آثار انقلابي و مقاومتي زمينه را براي تبيين سينماي با هويت و مردمي جمهوري اسلامي مهيا كند. دستاوردهاي ارزشي اين جشنواره نهتنها توجه اهالي هنر كه مردم هنر دوست و جوانان با آتيه فيلمساز را به وجد آورده و همچنان در مسير تبديل شدن به جشنواره بزرگ ملي و فتح قله سينماي مقاومت در جهان حركت ميكند. جشنواره سينمايي مقاومت پس از سالها در كنار موفقيتهاي فرهنگي، هنري و سينمايي باعث آشتي مردم به ويژه قشرهاي مذهبي با سينما شده و استقبال مردم و فيلمهاي با محتوا و ارزشمند سينمايي به همت هنرمندان متعهد و مردمي ساخته شده است كه نشانگر جايگاه، فهم و نقش ارزنده اين جشنواره است. ويژگيهاي ساختاري و محتوايي استاندارد اين جشنواره آن را آنچنان توانمند و قابلگسترش ميكند كه ميتواند به عنوان بزرگترين جشنواره سينمايي جهان مطرح و عنوان شود.
از ويژگيها و امتيازهاي جشنواره مقاومت، حضور هنرمندان متعهد داخلي و خارجي در زمان برگزاري آن بوده است و امتداد خطوط مردمي و ارزشي آن ميتواند مقاومت را برخلاف جشنوارههاي تشريفاتي، رسمي و بودجه بر بادده فجر، عنوان تنها سينمايي كه قادر است سينماي فعلي كشور را از فساد و انحراف و گمراهي رهانيده و اصلاحات اساسي را به ياري هنرمندان و مديران دلسوز فرهنگي بر اندام و پيكره سينما بپوشاند و در كشور در صدر جشنها و جشنوارههاي سينمايي بنشاند. در همين راستا ياري و حمايت رسانهها به ويژه رسانه ملي و حمايتهاي مردمي در شكوفايي جشنواره مقاومت بسيار مهم و تعيينكننده است. جشنواره سينمايي مقاومت به قدري اميد آفرين ظاهر شده كه اميدها و آرمانهاي مورد غفلت واقع شده اجتماعي و فرهنگي را توانسته در قالب هنر و سينما نهادينه و مردمي كند.
* منتقد و مدرس سينما
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]