واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
افسردگی پس از زایمان چگونه پدید می آید خانم هایی که زایمان می کنند دچار چه مشکلات روحی می شوند راه حل های درمانی برای این افراد کدامند؟
بارداری و زایمان وقایعی فیزیولوژیک و در اغلب موارد، خوشایند و دوست داشتنی هستند،اما گاه با عوارضی همراه می شود که می تواند در صورت بی توجهی، برای روان مادر خطرآفرین باشد. در زمانی که مادر با تولد نوزاد، انتظار تجربه های لذت بخش را در زندگی دارد، با حالات ناشناخته و ناخوشایندی مانند نگرانی و اضطراب، احساس ضعف و ناتوانی، لذت نبردن از وقایع خشنود کننده زندگی، اختلال خواب و اشتها، عدم اعتماد و احساس بی کفایتی به عنوان مادر، مواجه می شود.
افسردگی پس از زایمان!
دکتر ابراهیمی مقدم روانپزشک در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: اختلالات خلقی که پس از زایمان رخ می دهد در 3 سطح غم، افسردگی و روان پریشی شناخته می شود. آن دسته از اختلالات خلقی که 3 تا 6 ماه پس از اولین زایمان اتفاق می افتد به عنوان “افسردگی پس از زایمان” شناخته می شود.
وی در ادامه گفت: دلزدگی از همسر یکی از موضوعات مهمی است که برای بسیاری از بانوان پس از زایمان رخ می دهد تا جایی که زن تمایلی به ارتباط داشتن با همسر خود ندارد که این امر موجب برهم خوردن روال عادی زندگی می شود.
همسرتان را تنها نگذارید
دردها و فشارهای ناشی از دوران بارداری میتواند در بروز این افسردگی موثر باشد و زنان را در دوره پس از زایمان دچار مشکلات روحی کرده و موجب دوری گزیدن آنان از همسر و حتی در مواردی از نوزاد خود کند.
در هفته های نخست پس از تولد فرزندتان کم خوابی های مداوم شبانه، زنان را حساس تر و آسیب پذیرتر می کند و گاه گریه های بی امان نوزادتان مادران را بیشتر آزرده می سازد، اما بهترین کار این است که زنان با همسرشان حرف بزنند و شرایط خود را بیشتر برایش توضیح دهند و ابراز کنند در چنین حالتی، کنترل کردن خودشان برایشان دشوارتر شده است.
ابراهیمی مقدم در خصوص همکاری مردان در دوران پس از زایمان ابراز کرد: یکی از وظایف اصلی آقایان محبت به همسرشان پس از پشت سر گذاشتن دوران بارداری است. مردان باید درک کنند در یک بازه زمانی کوتاه مدت مادر کودکشان دچار نوسانات هورمونی می شود که گذرا و مقطعی است و با افزایش همکاری و ابراز همدردی می توانند نقش موثری در بازگرداندن خلق و خو اولیه به همسر خود داشته باشند.
وی اظهار کرد: مادرانی که مشکلات زیادی در دوران بارداری و حتی پس از زایمان از قبیل تنهایی یا نداشتن دستیار برای گذراندن این دوران دارند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند و در این مواقع وظیفه آقایان دو چندان میشود و آنها باید موقعیت همسر خود را بیشتر درک کنند تا همسرشان این دوران را سپری کرده و به زندگی عادی خود بازگردد.
ویتامینها را دست کم نگیرید
اهمیت مصرف ویتامینهای گروه B، اسید فولیک و کلسیم بخصوص در زمان شیردهی پررنگ تر می شود و کمبود هر کدام از این ویتامین ها زمینه افسردگی را تشدید می کند.زنان باردار باید برای تامین ویتامین D مورد نیاز بدنشان ساعاتی از روز را در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، همچنین کم خونی و کم بودن هموگلوبین خون می تواند در حالات روحی خانم ها بسیار تاثیر گذار باشد.سوسیس و کالباس و غذاهای تخمیر شده نیز از مواد غذایی هستند که در بروز افسردگی موثر می باشند.
گوشت و مرغ را از سبدغذایی حذف نکنید
دکتر اولیایی متخصص تغذیه در خصوص اهمیت مصرف گروه گوشت و پروتئین به ویژه در دوران بارداری اظهار کرد: منابع غذایی ویتامینهای گروه B ۱۲ در گوشت قرمز، تخم مرغ، گوشت ماهی، موز،غلات و حبوبات یافت می شود، همچنین روی و سلنیوم را برای دوران شیردهی میتوان در غلات، برنج و گوشت یافت.
دکتر اولیایی تاکید کرد: زنان در دوران شیردهی بدنشان با کمبود آب مواجه و دهیدراته و خشک میشود، بنابراین اهمیت مصرف آب در این دوران دو چندان می شود.
موهبتی که خداوند در دل همسران قرار داده می تواند زندگی زوجین را به تکامل برساند اما گاهی کوتاهی یکی از طرفین این اتفاق شیرین را به تلخ ترین واقعه زندگی تبدیل می کند.
گزارش از آذر رجبی
19 اردیبهشت 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]