واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تحلیل ملازهی از بحرانهای اخیر عراق: آیتالله سیستانی در بحران عراق دخالت نمیکند/ عراق در همین مسیر حرکت کند تجزیه میشود
یک کارشناس مسائل بین الملل می گوید اکنون در واقع دو قدرت رسمی در جبهه شیعه قرار دارد، یکی جریان صدر است که اخیرا به ساختمان پارلمان و نخستوزیری حمله کردند و دیگری جریان المالکی است که از هرگونه تغییر در ساختار جلوگیری میکنند.
پیرمحمدملازهی کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با نامهنیوز در خصوص بحران اخیر بغداد گفت: از همان زمان که نوریالمالکی از قدرت کنار رفت، گروههای خاصی را در کنار خود قرار داد که نتوانستند در جهت وحدت ملی حرکت کنند و گروهای ملی مذهبی را با خود همراه کنند. به تدریج این جریان اصلاحسازی در نیروهای شیعه تسری پیدا کرد و نیروهای شیعه شروع به اعتراض کردند.
وی ادامه داد: اکنون در واقع دو قدرت رسمی در جبهه شیعه قرار دارد، یکی جریان صدر است که اخیرا به ساختمان پارلمان و نخستوزیری حمله کردند و دیگری جریان المالکی است که از هرگونه تغییر در ساختار جلوگیری میکنند.
ملازهی با بیان اینکه جریان صدر خواستار روی کار آمدن تکنوکراتها هستند، تاکید کرد: این جریان میخواهد متخصصین بر سر کار بیایند و یک قدرت ملی تشکیل شود. فارغ از اینکه از کدام جناح و جریان باشند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: باید دانست همین تحرکات آقای صدر بحران را تشدید کرده است. گرفتن پارلمان مشکل دیگری است و احزابی که مقابل جریان صدر و مالکی هستند برای تغییر در کابینه مقاومت میکنند؛ اخیرا چند وزیری را که در کابینه عوض کردهاند هم نتوانسته است طرفهای مختلف را قانع کند.
پیرمحمدملازهی با اشاره به نقش تشیع در این بحران، خاطرنشان کرد: آیتالله سیستانی مدتهاست که در مسائل سیاسی دخالتی نمیکنند و بعید میدانم در چنین شرایطی هم بخواهند به این موضوع ورود پیدا کنند. اکنون بغداد نیاز به تشکیل گروههای ملی مذهبی، متخصص و کار آمد دارد؛ وجود جریانهای متعلق به گروه و جریانهای خاص باعث تشکیل یک دولت ضعیف و ناکارآمد میشود.
وی ادامه داد: دخالت آیتالله سیستانی باید عراق را به سمت یک دولتمرکزی و ملی سوق دهد فارق از مباحث حزبی. در غیر این صورت عراق به سمت فروپاشی ملی حرکت میکند و اگر فروپاشی رخ دهد طبیعتا در پی آن عراق به سمت تجزیه شدن پیش میرود.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به نقش ایران در مشکلات بغداد گفت: در خصوص نقش ایران در این شرایط ، ملاحظات بسیاری وجود دارد، اینگونه که تصور میشود ایران همواره حامی مالکی بوده است و شاید بخشی از مشکلاتی که وجود دارد از دوران مالکی است. وابستگی مالکی به ایران در میان خود عراقیان هم مورد اعتراض است و بسیار هم این خط و جریان را قبول نمیکنند.
ملازهی ادامه داد: عراق اکنون به دولتی نیاز دارد که بتواند به طور مسالمتآمیز تمامی جریانها سیاسی و گروهها را دور خود جمع کند و از حالت سهمیهبندی و حزبی قدرت دست بردارند. این مشکلاتی که ایجاد شده را قبول کنند و تحرکات عراق را به سمت ایجاد دولت و قدرت ملی سوق دهند.
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]