تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833279307
سفیر سابق آمریکا در بغداد: ایران، آمریکا و آیت الله سیستانی مثلث حل بحران سیاسی عراق هستند
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سفیر سابق آمریکا در بغداد: ایران، آمریکا و آیت الله سیستانی مثلث حل بحران سیاسی عراق هستند
بهترین گزینه برای حل بحران سیاسی عراق مصالحه سیاسی و تشکیل یک دولت ائتلافی با تعهد به تداوم و اصلاح است. برای تشکیل چنین دولتی حمایت همزمان ایران ، آمریکا و آیت الله سیستانی ضروری است.
"زمان گفتگوی جدی آمریکا و ایران برای حل بحران سیاسی موجود در عراق فرا رسیده است."
به گزارش عصر ایران ، این خلاصه یادداشت اخیر " زلمای خلیل زاد" سفیر سابق آمریکا در عراق (2005 تا 2007) در مجله پولیتیکو است.
خلیل زاد در یادداشت خود تاکید کرده است تنها راه نجات عراق از بحران کنونی تشکیل یک کابینه ائتلافی جدید با همکاری سایر گروه های سیاسی عراقی با تعهد به انجام اصلاحات زیر نظر حیدر العبادی نخست وزیر عراق است و برای این منظور از نظر این دیپلمات و تحلیلگر سیاسی همکاری مثلث آمریکا، ایران و مرجعیت شیعی عراق (آیت الله سیستانی) لازم است.
مشروح یادداشت خلیل زاد در ادامه می آید:
زمان گفتگوی جدی آمریکا و ایران برای حل بحران سیاسی موجود در عراق فرا رسیده است. ناآرامی و اعتراضات اخیر در بغداد، منجر به اشغال موقت مجلس توسط پیروان روحانی شیعه "مقتدا صدر " شد. ادامه ناآرامی ها در بغداد ممکن است جنگ با داعش را تضعیف کرده و به اقتصاد عراق صدمات جدی وارد کند و فروپاشی این کشور را تسریع کند. بدون همکاری بین ایالات متحده، ایران و آیت الله سیستانی روحانی بلند پایه شیعه عراق، این بحران می تواند به فروپاشی کل سیستم سیاسی کنونی عراق - که در اثر حمله نظامی آمریکا برپا شده است - بینجامد. ادامه ناارامی ها همچنین می تواند با تضعیف دولت مرکزی عراق زمینه اشغال دیگر مناطق عراق از سوی داعش و تشدید خشونت های داخلی این کشور را از طریق تقویت گروه های تروریستی فراهم کند.
برای جلوگیری از این احتمالات خطرناک، واشنگتن به کمک تهران نیاز دارد و ایران باید به همان میزان آمریکا برای بازگرداندن ثبات به عراق انگیزه همکاری داشته باشد چون اوضاع کنونی عراق بیانگر این واقعیت است که بیشتر مردم عراق از احزاب و گروه های شیعی که غالب آنها به ایران نزدیک هستند، نارضایتی دارند. مردم عراق اعتماد خود را به احزاب و گروه های سیاسی شیعه از دست داده اند. گروه های شیعی از همان ابتدا نیز حمایت کمی در میان سنی ها داشتند اما وقایع اخیر در عراق نشانگر این واقعیت است که این گروه ها دارند حامیان خود از میان شیعیان و کردها را نیز از دست می دهند. در 9 ماه گذشته، جوانان معترض عراقی تظاهرات مختلفی را در اعتراض به سوء مدیریت اقتصادی دولت العبادی، عدم توانایی برقراری امنیت و عدم توان دولت العبادی در حکومتداری و خدمت رسانی مطلوب، سازمان داده اند. معترضان خواهان اصلاحات، می خواهند دولت العبادی پاسخ روشن و شفافی به این سوال بدهد که میلیارد ها دلار درآمد نفتی عراق چگونه هزینه شده است!
آیت الله سیستانی، بلند پایه و مورد احترام ترین روحانی شیعه عراق که پیشتر از انتصاب حیدر العبادی به نخست وزیری حمایت کرده است از درخواست های اصلاحی جوانان معترض عراقی حمایت کرده است.
آیت الله سیستانی خواستار مبارزه با فساد و بهبود خدمات دهی دولت بغداد شده است، این درخواست آیت الله راه را برای مقتدا صدر روحانی شیعه عراقی برای ارایه درخواست اصلاح باز کرده است.صدر تلاش دارد با حمله به دیگر گروه های شیعه عراقی از جمله مجلس اعلای اسلامی به رهبری عمار حکیم، نوری مالکی نخست وزیر سابق عراق و گروه های شبه نظامی از جمله سپاه بدر ، پرچمداری جنبش اصلاح طلبی عراق را از سکولارها گرفته و به دوش خود بیندازد.
عبادی با اعلام تشکیل کابینه تکنوکرات دست به یک قمار سیاسی بزرگی زد. این در حالی بود که عبادی انتظار داشت با ندادن سهم به احزاب سیاسی شیعه، مجلس عراق از کابینه او حمایت و پشتیبانی کند.
بسیاری از رهبران احزاب عراقی ، به استثنای صدر، از این اقدام عبادی انتقاد کردند. عمار حکیم و نوری مالکی این اقدام عبادی را فرصتی برای خلاص شدن از شر دولت او دیدند در حالی که سنی ها و کردها از این مساله نگران بودند که کابینه تکنوکرات عبادی زمینه حذف آنها از تصمیم گیری های سیاسی در بغداد را فراهم می کند.
اما وقتی تهران و واشنگتن سیگنال حمایت از بقای دولت عبادی را دادند، احزاب سیاسی عراق در نهایت تن به مصالحه با دولت و کابینه عبادی دادند و قرار شد عبادی بماند اما اعضای کابینه او میان احزاب تقسیم شود و این زمان بود که مقتدا صدر علم شورش برافراشت. صدر سازش با عبادی را رد کرد و هواداران او با تکیه و اصرار بر تشکیل کابینه تکنوکرات به پارلمان و منطقه سبز بغداد یورش بردند.
اگر بحران سیاسی عراق حل نشود، صدر ممکن است یک دولت موقت اعلام کند که پیامدهای وخیمی دارد. از جمله پیامدهای تشکیل دولت موقت از سوی صدر ، انحراف توجه نیروهای نظامی و امنیتی عراق از موضوع مقابله با داعش به مساله اختلافات سیاسی در پایتخت عراق خواهد بود. این اقدام صدر همچنین می تواند دولت اقلیم کردستان عراق را به جدا شدن از بغداد ترغیب کند که این مساله می تواند در ارایه یک فرمول جدید کنفدرال تا جدایی کامل کردستان عراق باشد.
نتیجه احتمالی دیگر ادامه وضعیت کنونی عراق، وارد شدن ارتش و قوای نظامی به عرصه سیاست و تشکیل یک دولت نظامی و پایان دادن به بحران سیاسی با استفاده از خشونت نظامی است. ایجاد یک دولت موقت نظامی در عراق عواقب نامشخصی دارد از جمله اینکه معلوم نیست واکنش آیت الله سیستانی و دیگر گروه های شبه نظامی به این دولت نظامی چه باشد.
اگر گروه های شبه نظامی عراقی علم مخالفت با دولت نظامی را بردارند آن موقع است که دولت نظامی عراق باید خود را در دو جبهه جنگ ببیند ، یکی جبهه مقابله با داعش و دیگری جبهه مقابله با گروه های شبه نظامی مخالف و معلوم نیست که آیا ارتش عراق که ملغمه ای از ابراز وفاداری های شخصی فرماندهان به افراد و گروه های مختلف است، بتواند در چنین وضعیتی ساختار منسجم خود را حفظ کند. در حالی که بسیاری از افسران رده بالای ارتش عراق همچنان به نخست وزیر سابق مالکی وفادارند، بسیاری از افسران رده پایین تر نیز حامی جنبش صدر هستند.
هر چند که ممکن است یک دولت (کودتای) نظامی بتواند با ایجاد یک نقشه راه جدید تشکیل یک دولت انتقالی را تسهیل کند، اما بازگشت ثبات به عراق با چنین سناریویی بعید است. یک دولت نظامی قادر نخواهد بود به طور همزمان حمایت سیستانی و گروه های شبه نظامی را با خود داشته باشد. همچنین تشکیل یک دولت نظامی در عراق، مبارزه با داعش را تضعیف کرده و زمینه جدایی طلبی کردها را فراهم خواهد کرد.
بهترین راه برای بازگرداندن ثبات به عراق " مصالحه سیاسی" با حمایت مقتدا صدر است. این تنها فرمولی است که می تواند آرامش را به بغداد بازگرداند و زمینه تشکیل یک دولت ائتلافی با تعهد انجام به اصلاحات را فراهم کند.
دولت ائتلافی جدید می تواند یک جدول زمانی مناسب برای انتخابات مجلس و حتی اصلاحات جدید اعلام کند. این نتیجه ای است که می تواند همزمان حمایت آیت الله سیستانی، ایالات متحده و احتمالا ایران را در پی داشته باشد. با وجود گمانه زنی های زیادی که درباره انگیزه های تهران از ایجاد بی ثباتی در عراق می شود- حتی اگرتنها انگیزه آن ایجاد مشکل برای آمریکا در عراق باشد – دلایل زیادی وجود دارد که ما را به این باور برساند که از نظر ایران هم، گزینه های دیگر به جز مصالحه سیاسی ودولت ائتلافی عراق با منافع ملی این کشور سازگار نیست. تشکیل یک دولت از سوی مقتدا صدر متحدان سیاسی ایران در عراق را تضعیف خواهد کرد و منجر به جنگ داخلی میان گروه های شیعی خواهد شد که به هیچ وجه مطلوب تهران نیست.
چنین سازش سیاسی ای می تواند موقعیت صدر را بدون اینکه او را در موقعیت پیروزی کامل قرار دهد، تقویت کند. در چنین وضعیتی عبادی به عنوان نخست وزیر در منصب خود باقی می ماند و حس لازم تداوم و اصلاح در فضای سیاسی عراق به وجود میاید. همچنین تشکیل یک دولت ائتلافی جدید احتمال جدایی منطقه کردستان از عراق را کاهش خواهد داد.
دو عامل ضروری برای میانجیگری چنین سازشی وجود دارد. نخست تایید چنین دولت ائتلافی از سوی آیت الله سیستانی است. با وجودی که اهداف سیاسی ایران در عراق به طور کامل مشخص نیست اما تایید و حمایت آیت الله سیستانی به دلیل وزن و احترام ویژه می تواند وزن خود را به ایران نیز تحمیل کند.
دومین عامل ضروری برای ایجاد مصالحه سیاسی و تشکیل یک دولت ائتلافی جدید تحت رهبری عبادی ، گفت و گو و همکاری بین ایالات متحده آمریکا و ایران است.
به دلیل اینکه واشنگتن و تهران علاقه مند به حل فوری بحران سیاسی در بغداد هستند ، آنها مجبورند برای یک مصالحه سریع بین احزاب سیاسی و نخست وزیر عراق با یکدیگر همکاری کنند. همکاری ایالات متحده و ایران می تواند با یک تلاش فعال دیگر آمریکا برای مشورت گرفتن و مشارکت دادن عربستان و ترکیه برای حل بحران تکمیل شود که در غیر این صورت ممکن است وسوسه تشدید بحران در عراق برای تضعیف قدرت شیعه در منطقه تقویت شود.
باید دید که آیا آیت الله سیستانی، ایالات متحده و تهران می توانند با هماهنگی و تعامل با یکدیگر و رهبران عراق ، بحران این کشور را حل کنند. این گزینه ارزش آزمودن را دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 03 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
روایت آیتالله خامنهای از شکست آمریکا در طبس
پایگاه اطلاعرسانی رهبر انقلاب منتشرکرد روایت آیتالله خامنهای از شکست آمریکا در طبس بخشی از بیانات رهبر انقلاب در تاریخ ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۶۲ و واقعه تاریخی طبس منتشر شد به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب بخشهایی از بیآیت الله هاشمی: آمریکا اعلام کرده، مانع مبادلات کشورهای اروپایی نخواهد بود
آیت الله هاشمی آمریکا اعلام کرده مانع مبادلات کشورهای اروپایی نخواهد بود رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت ظاهراً برخی مسایل و موانع ایجاد شده در مسیر مبادلات بانکی و تجاری سیستم بانکی اروپا با ایران حل شده و آمریکا رسماً اعلام کرده که دیگر مانع مبادلات تجاری و بانکی کشورهای اروپآیتالله هاشمی به نماینده بانكیمون: به آمریکاییها بگویید دوره زورگوییها تمام شده است
آیتالله هاشمی به نماینده بانكیمون به آمریکاییها بگویید دوره زورگوییها تمام شده است رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در دیدار یان کوبیش نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور عراق تأکید کرد به امریکاییها بگویید دوره زورگوییها تمام شده است به گزارش آخرین نیوزهجمه علیه آیت الله با رمز حمایت از آمریکا
هجمه علیه آیت الله با رمز حمایت از آمریکا هر روز به دنبال بهانه ای برای هجمه به آیتا هاشمی میگردند روزی از رای بالای ملت درانتخابات خبرگان به او حسادت میکنند و تندترین هجمهها را دارند روزی دیگر که لیست امید پیروزی میشود هاشمی را مقصر حذف خود از سوی مردم مینامند روزنامآیت الله هاشمی: به آمریکایی ها بگویید دوره زورگویی تمام شده است
آیت الله هاشمی به آمریکایی ها بگویید دوره زورگویی تمام شده است رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر شنبه در دیدار یان کوبیش نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور عراق تأکید کرد به امریکاییها بگویید دوره زورگوییها تمام شده است پایگاه خبری انتخاب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظامرئیس مجلس نمایندگان آمریکا: خرید آب سنگین ایران کوتاه آمدن بیسابقه در مقابل تهران است
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خرید آب سنگین ایران کوتاه آمدن بیسابقه در مقابل تهران است رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت که تصمیم آمریکا برای خرید آب سنگین ایران کوتاه آمدن بیسابقه در مقابل این کشور به شمار میآید به گزارش نامه نیوز به نقل از اسکاینیوز پل رایان رئیس مجلس نماینایران رای دیوان عالی امریكا را به رسمیت نمی شناسد/ هر گونه اقدامی در رابطه با اموال ایران، آمریكا را در مقام پ
ایران رای دیوان عالی امریكا را به رسمیت نمی شناسد هر گونه اقدامی در رابطه با اموال ایران آمریكا را در مقام پاسخ گویی قرار خواهد داد وزیر خارجه كشورمان گفت دولت آمریكا به خوبی می داند كه هر گونه اقدامی در رابطه با اموال ایران این كشور را در مقام پاسخگویی و بازگردان این اموال بهمقام سابق سعودی: روابط عربستان با آمریکا هیچگاه به شکل سابق باز نمیگردد
مقام سابق سعودی روابط عربستان با آمریکا هیچگاه به شکل سابق باز نمیگردد رئیس سابق دستگاه امنیتی عربستان در مصاحبهای گفت که روابط ریاض و واشنگتن برای همیشه متحول شده و هیچگاه به شکل سابق خود باز نمیگردد به گزارش نامه نیوز ترکی الفیصل رئیس سابق دستگاه امنیتی عربستان سعودی گآیتالله هاشمی: متأسفانه از مقطعی، با دخالت سلایق سیاسی، ردّ صلاحیتها تشدید شد
آیتالله هاشمی متأسفانه از مقطعی با دخالت سلایق سیاسی ردّ صلاحیتها تشدید شد سیاست > احزاب و شخصیتها - رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کر دکه باید با برنامهریزیهای ضربتی و حساب شده تهدید نقدینگی کشور را به فرصت برای رونق تولید و خروج از رکود تبدیل کنیم به گزامیرعبداللهیان: راهحل برون رفت از بحران در سوریه را صرفا سیاسی میدانیم
امیرعبداللهیان راهحل برون رفت از بحران در سوریه را صرفا سیاسی میدانیمتاریخ انتشار سه شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۴۱ معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با تاکید بر حمایت ایران از اسد به عنوان رئیسجمهور قانونی سوریه گفت مردم سوریه صاحبان اصلی این کشور هستند و-
سیاسی
پربازدیدترینها