واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تولید نفت ایران به مرز چهار میلیون بشکه رسید
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: تولید نفت خام ایران روزانه به سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رکن الدین جوادی گفت: طی یک ماهه (یازدهم فرودین تا یازدهم اردیبهشت ) امسال، میانگین صادرات نفت خام کشور از دو میلیون بشکه در روز گذشته است.
او با بیان اینکه ایران به تعهدهای پیش از تحریم در بخش تولید و صادرات نفت خام دست یافته است، افزود: مقدار تولید نفت خام ایران به سه میلیون و 700 هزار بشکه در روز رسیده است که بزودی این رقم به سه میلیون و 800 هزار بشکه در روز نیز می رسد.
جوادی با بیان اینکه میانگین صادرات نفت خام ایران به روزانه دو میلیون و 100 هزار بشکه در روز رسیده است، به مقدار صادرات میعانات گازی اشاره کرد و گفت: صادرات میعانات گازی پیش از تحریم ها روزانه 250 هزار بشکه بوده که این رقم هم اکنون به 450 هزار بشکه در روز رسیده است و امیدواریم با توسعه میدان گازی پارس جنوبی این رقم افزایش یابد.
معاون وزیر نفت در پاسخ به سئوالی درباره اینکه نگاه شرکت ملی نفت برای همکاری با شرکتهای خارجی بعد از تحریم های، شرکت های غربی است یا شرقی اظهار کرد: گرایش ما به هیچ شرکتی نیست، گرایش ما به این است که صنعت نفت را با حداکثر ظرفیت توسعه دهیم و باورهای درونی را تقویت کنیم.
جوادی با بیان اینکه درهای صنعت نفت روی شرکت های غربی و آسیایی باز است به شرط آن که شرایط ایران را بپذیرند، تصریح کرد: همانگونه که اطلاع دارید فروش نفت ایران به اروپا پیش از لغو تحریم ها قطع شده بود درحالی که پس از تحریم ها چند قرارداد فروش و صادرات نفت با شرکت های اروپایی امضا شده است.
او با اشاره به اینکه در زمینه سرمایه گذاری نیز هم شرکت های غربی و هم بخشی از شرکت های آسیایی در چارچوب های مورد نظر ما توانایی همکاری با ایران را دارند، تصریح کرد: یادداشت های تفاهمی که بتازگی برای همکاری امضا شده، هم مربوط به شرکت های غربی و هم آسیایی است که سهم شرکت های غربی 3 یادداشت تفاهم و سهم شرکت های آسیایی 2 یادداشت تفاهم بوده است.
معاون وزیر نفت در این باره که برای شناسایی شرکت های E&P چه کارهایی انجام شده است نیز با اشاره به این که تا آخر اردیبهشت، فرمت این شرکت ها مشخص و تا آخر خرداد ارزیابی آنها به پایان می رسد، اظهار کرد: اسامی این شرکتها تا آخر تیر اعلام می شود.
او در این باره که آیا در مدل جدید قراردادهای نفتی شرکتهای ایرانی در کنار شرکتهای خارجی در بخش اکتشاف حضور خواهند داشت، اظهار کرد: در چارچوب این مدل از قراردادها که در هیئت دولت تصویب شده است، شرکت های ایرانی می توانند حضور داشته باشند اما میزان آن، بستگی به توانایی شرکت های ایرانی دارد.
جوادی افزود: در این مسیر ما فهرستی انتخاب می کنیم و اگر شرکتی خارج از این فهرست باشد، آمادگی داریم آن شرکت را ارزیابی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه به احتمال زیاد، کنفرانس لندن برگزار نمی شود گفت: در صورتی که این کنفرانس به بعد از دریافت اسناد مناقصه از سوی شرکت های متقاضی موکول شود، در زمان نیز صرفه جویی می شود.
جوادی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضع قراردادهای شرکت ملی نفت ایران با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور گفت: تا پایان سال گذشته، برای هر میدان حداقل یک طرح پیشنهادی (RFP) نهایی شد و امسال دانشگاه ها می توانند کار عملیاتی تحقیقاتی خود را آغاز کنند.
او با ابراز خرسندی از این که در قالب این قراردادها و در فضای پسابرجام، زمینه برای پیدا کردن شرکای صاحب فناوری بین المللی برای دانشگاهها فراهم شده است، افزود: این قراردادها امسال با روند سریعتری ادامه می یابد.
جوادی درباره زمان افتتاح فاز اول طرح توسعه میدان آزادگان شمالی، گفت: هم اکنون تولید از این میدان به میزان 35 هزار بشکه در روز آغاز شده است و ظرف 2 تا 3 هفته آینده این رقم به 75 هزار بشکه افزایش می یابد.
او با بیان این که هنوز مذاکرات با چینی ها در خصوص فاز دوم توسعه این میدان به جمع بندی نرسیده است، تصریح کرد: ممکن است تصمیم دیگری در این زمینه اتخاذ شود.
معاون وزیر نفت در مورد احتمال همکاری توتال در طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی نیز گفت: شرکت توتال ظرفیت های فراوانی دارد، اما در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.
پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]