واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: در نخستین روز نمایشگاه كتاب چه گذشت؟
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران امروز چهارشنبه در حالی نخستین روز فعالیت خود را در شهر آفتاب آغاز كرد كه با اظهار نظرهای مختلف بازدیدكنندگان همراه بود.
آفتاب : با ورود به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در نخستین روز برپایی نمایشگاه كتاب، شاهد تكاپوی خیل عظیمی از مشتاقان كتاب و برپاكنندگان غرفه های نمایشگاه در ورودی آن هستیم هر چند برخی از غرفه ها هنوز برای بازدید آماده نشده است.
رئیس شورای نظارت و ارزیابی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی كتاب در باره این استقبال می گوید: استقبال گسترده مردم در ساعات اولین روز، باعث غافلگیری برگزار كنندگان شد.
همایون امیرزاده افزود: غافلگیری از این جهت بود كه جمعیت انبوهی اول صبح به شهر آفتاب مراجعه كردند، در حالی كه ما فكر میكردیم با توجه به ناشناخته بودن شهر آفتاب برای بعضی از شهروندان، استقبال در روز نخست نمایشگاه اندك باشد.
وی افزود: بر اساس گزارشهای رسیده به ستاد اجرایی نمایشگاه، استقبال خوب بوده است.
نمایشگاه كتاب 95 كه امسال با شعار فردا برای خواندن دیر است برگزار می شود در مجموعه شهر آفتاب میزبان دوستداران و مخاطبان كتاب و كتابخوانی در سالنهای نمایشگاه، ملل و نمایشگاههای روباز است.
در ورودی نمایشگاه، ماكت كتاب هایی به چشم می خورد كه بازدیدكنندگان را برای لحظاتی به خود جلب می كند. در گوشه دیگر نمایشگاه نیز مجسمه هایی از كتاب و كودك نصب شده كه جلوه خاصی به این محل بخشیده است.
سرویس رایگان و در اختیار قرار دادن دوچرخه به بازدید كنندگان از دیگر برنامه های نمایشگاه است كه بسیاری از دوستداران كتاب از این ابتكار ابراز رضایت كردند و معتقد بودند در كنار خرید كتاب، ورزش هم می كنند.
به دلیل فراخی محل برگزاری این رویداد، امسال غرفه داران فضای بیشتری در اختیار دارند و از این رو آنان دیگر مثل سال های گذشته دغدغه فضای اندك را ندارند.
سالن های نمایشگاهی به مساحت تقریبی 120 هزار مترمربع و در سه تیپ طراحی شدهاند. یك عدد سالن بزرگ (سه قلو) به مساحت 25 هزار مترمربع، چهار عدد سالن متوسط (2 قلو) هركدام به مساحت 15 هزار مترمربع و چهار عدد سالن كوچك (تكی) هركدام به مساحت هشت هزار مترمربع.
این سالن ها محل اصلی غرفه های نمایشگاهی است. هركدام از سالن ها فضایی یكپارچه و بزرگ است كه با سقفی عظیم و زیبا فضایی منحصر به فرد و فاخر را پدید آورده است.
سالن ملل نیز در بخش نمایشگاهی در دو طبقه با زیربنای ساختمانی هشت هزار مترمربع و به ارتفاع 24 متر ساخته شده است.
بدنهها و ستون های این ساختمان از جنس بتنی و شیشه و سقف آن با پوشش سازه فضا كار ساخته شده است.
سالن ملل به عنوان هال اصلی ورودی مجموعه نمایشگاه است و با الهام از تالار تاریخی صد ستون پرسپولیس در شیراز طراحی شده است.
نمایشگاه های روباز نیز به مساحت تقریبی 32 هزار مترمربع شامل فضایی باز است كه در برخی از نمایشگاهها كاربرد دارد. ساختمان مركز تجارت 1و2 هر كدام با زیربنایی حدود 76 هزار مترمربع و در پهنههای جنوبی سایت پیشبینی شده است.
مركز تجارت به عنوان نمایشگاه دائمی برخی از برگزاركنندگان (برندهای مشهور) و مكانی برای سازماندهی و پاسخگویی پس از هر نمایشگاه در نظر گرفته شده است و شامل فضاهایی مانند نمایشگاههای تجاری، مدیریت خدمات تجاری نمایندگیها، دفاتر بازرگانی، پاركینگهای اختصاصی و غیره است.
مراكز اقامتی با مساحت تقریبی 160 هزار متر مربع در پهنه جنوبی سایت شامل دو هتل پنج ستاره 350 اتاقه و یك هتل آپارتمان با امكانات و فضاهای جانبی مناسب است كه محل اسكان برگزاركنندگان نمایشگاه و بازدیدكنندگان خواهد بود. همچنین به منظور رونق بیشتر مركز تجارت، این بخش، امور مركز تجارت را تسهیل خواهد كرد.
بخش خدمات و پشتیبانی نیز شامل كاربردهای مختلف است و در این بخش بازدیدكنندگان بعد از عبور از دروازههای كنترل ورود و خروج، به سمت سالن ملل هدایت میشوند.
مریم جلالی دانشجوی پرستاری كه برای تهیه كتاب خود به نمایشگاه در شهر آفتاب آمده است به ایرنا می گوید: در روزهای آینده ممكن است نمایشگاه با ازدحام جمعیت روبرو شود تصمیم گرفتم همراه دخترم در روز اول گشایش نمایشگاه كتاب به این مكان بیایم اما گرمی هوا و نبود سایه بان بازدیدكنندگان زیادی را كلافه كرده است.
جلالی می افزاید: بهتر است نمایشگاه كتاب كه مخاطبان خاص خود را دارد و به عنوان یك رویداد فرهنگی مطرح می شود در فصل مناسبی از سال برگزار شود تا بازدیدكنندگان بدون سردرگمی بتوانند به خوبی از بخش های مختلف دیدن كنند.
بازدیدكننده دیگری نیز گفت: شهر آفتاب از نظر وسعت مطلوب و برای برگزاری نمایشگاه كتاب مناسب است. وسعت غرفه ها در این مكان ها افزایش یافته كه این موضوع از مزایای شهر آفتاب است.
محمود كاظمی شهروند دیگری كه به نمایشگاه كتاب در شهر آفتاب مراجعه كرده، می گوید: با توجه به اینكه امسال نمایشگاه كتاب در محلی آرام و خارج از شهر و در وسعت بزرگ برگزار شده اما كمبودهایی دارد. وی ادامه می دهد: از جمله این كمبودها نبودن آب سردكن در سالن های مختلف نمایشگاه است.
سودابه كریمی كارمند نیز به مساله حمل كتاب در این نمایشگاه اشاره می كند و می گوید هر بازدیدكننده ای كه به نمایشگاه می آید معمولا كتابی می خرد كه حمل آن باعث آزار می شود. بهتر است برای نمایشگاه بزرگی مانند كتاب كه جنبه بین المللی نیز دارد وسایل حمل بار در كنار ورودی سالن ها در نظر گرفته شود.
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی كتاب تهران با شعار «فردا برای برای خواندن دیر است» از امروز تا 25 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار میشود.
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]