تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845200665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیران خصولتی، انتصاب دولتی، مزایای خصوصی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مدیران خصولتی، انتصاب دولتی، مزایای خصوصی
با اجرای اصل چهل و چهار و آغاز خصوصی سازی در ادبیات مدیریتی کشور، واژه جدیدی به نام خصولتی ایجاد شد. خصولتی‌ها مثل شتر مرغ هستند؛ اگر بگویی شیر بده می‌گویند، مرغیم و اگر بگویی تخم بگذار می‌گویند شتریم. مزایای هر دو بخش را دارند و معایب آن را خیر. در انتصاب مدیران خصولتی روابط بر ضوابط پیشی می‌گیرد و اصولا شایسته سالاری مد نظر قرار نمی‌گیرد (مگر موارد استثنا) امکانات گسترده دولتی در اختیار آنان است و محدودیت های نظارتی وجود ندارد.
کد خبر: ۵۸۵۷۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۴ - 02 May 2016


با اجرای اصل چهل و چهار و آغاز خصوصی سازی در ادبیات مدیریتی کشور، واژه جدیدی به نام خصولتی ایجاد شد. خصولتی‌ها مثل ش‌تر مرغ هستند؛ اگر بگویی شیر بده می‌گویند، مرغیم و اگر بگویی تخم بگذار می‌گویند شتریم. مزایای هر دو بخش را دارند و معایب آن را خیر. در انتصاب مدیران خصولتی روابط بر ضوابط پیشی می‌گیرد و اصولا شایسته سالاری مد نظر قرار نمی‌گیرد (مگر موارد استثنا) امکانات گسترده دولتی در اختیار آنان است و محدودیت‌های نظارتی وجود ندارد. حقوق مدیران شایسته و بهرور بخش خصوصی را دریافت می‌کنند، ولی بهروری در کار نیست. خلاصه بخش خصولتی آخرین میخ‌ها را بر تابوت خصوصی سازی در کشور می‌زند.

به گزارش تابناک اقتصادی، احمد توکلی در کانال شخصی خود در تلگرام نوشت: «به فلان مسئول عالی رتبه دولتی اعتراض کردم که چرا باید ۳۵ میلیون تومان حقوق ماهانه دریافت کنی؟ گفت: من نه سهام دارم و نه کار اقتصادی می‌کنم و نه درس می‌دهم. اگر این حقوق را نگیرم، باید این کار را‌‌ رها کنم. گفتم: مگر چقدر خرج داری که به کمتر از این راضی نیستی؟.... حرف بینمان زیاد زده شد. آخر سر گفت: به خاطر شما ۷ میلیون تومان از حقوقم را کم می‌کنم و رفت». این در حالی است که عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی چند شب پیش در برنامه ویژه خبری از حقوق چهل تا پنجاه میلیون تومانی مدیران بانکی خبر داده بود.

در حالی مسئولان عالی رتبه دولتی به روایت آقای توکلی از دریافت حقوق سی و پنج میلیونی ناراضی هستند که حقوق یک کارگر با اینکه به فرموده رئیس جمهور برای اولین بار از تورم پیشی گرفته، تنها به هشتصد و دوازده هزار تومان در ماه می‌رسد، کارگرانی که هم سهام دارند هم کار اقتصادی می‌کنند و هم درس می‌دهن.د مردان و زنانی که سهام عدالت دارند ولی به فراموشی سپرده شده کار اقتصادی می‌کنند تا روزگار بگذرانند و درس مردی و مردانگی می‌دهند به آنان که حقوق روزانه‌شان بیش از یک ماه آنان است.

اما سر منشأ این مسأله کجاست و چرا این همه تفاوت در پرداخت وجود دارد؟ مگر نظام هماهنگ حقوق بر پرداختهای دولتی نظارت ندارد؟

پس از اجرای اصل چهل و چهار و در راستای خصوصی سازی دولت‌ها به جای رد دیون خود به طلبکاران، سهام شرکت های تحت مالکیت خود را واگذار کردن به مرور صندوق های بازنشستگی و بخشهای عمومی غیردولتی و... که از جمله طلبکاران دولت هستند، مجموعه‌ای از شرکتهای ورشکسته دولتی را تحت تملک خود درآوردند. شرکت هایی که تا پیش از این از منابع عمومی تغذیه می‌کردند، دیگر می‌بایست روی پای خود می‌ایستادند و هین باعث می‌شود که روزگار اداره این شرکت‌ها سخت و سخت‌تر شود و پس از مدتی با اضافه شدن حجم بدهی‌ها، شرکت‌ها به سمت تعدیل منابع انسانی قدم می‌گذارند، بعد از تعدیل نیروی انسانی اگر شرکت‌ها قدرت بازگشت به عرصه رقابت را نداشته باشند اعلام ورشکستگی می‌کنند و این نقطه آغاز مرثیه‌ای بزرگ است که عموما به سر بنگاه های کوچک و متوسط دولتی خصولتی سازی شده می‌آید.

اما قصه برای بنگاه های بزرگ متفاوت است. در صنایع بزرگ به خاطر ابعاد سیاسی و اجتماعی این بنگاه‌ها معمولا تلاش می‌شود تا به هر نحو ممکن این مجموعه‌ها سر پا نگه داشته شوند که به عنوان مثال می‌توان به وام خرید خودرو در سال گذشته اشاره کرد. نکته قابل توجه اینکه در بیشتر این بنگاه‌ها آنچه در هر صورت دچار هیچ خللی نمی‌شود، پرداخت های مدیریتی و پاداش هیأت مدیره و مواردی از این دست است؛ حال اینکه ممکن است حقوق کارگران آن مجموعه مدت‌ها باشد که پرداخت نشده. (البته موادی هم استثنا وجود دارد)

انتصاب مدیران و هیأت مدیره‌ها در این شرکت‌ها اصولا تابع روابط است. برادر‌زاده فلان وزیر پسر فلان نماینده مجلس و افرادی از این دست افراد شایسته‌ای هستند که مدیریت این شرکت‌ها را در دست می‌گیرند و چون این شرکت‌ها دیگر خصوصی به حساب می‌آیند، محدودیتهای دولتی در پرداخت حقوق را نخوهند داشت و می‌توانند حقوق مناسبی به این افراد شایسته پرداخت کنند.

این گونه است که اگر از آنان بپرسی چرا شرکت تحت مدیریت شما بهره ور نیست و ورشکسته است می‌گویند، ما دولتی هستیم و اگر از آن‌ها بپرسی چرا حقوق چند ده میلیونی و پاداش عملکرد و پاداش هیأت مدیره دریافت می‌کنید، می‌گویند ما بخش خصوصی هستیم، ما کار اقتصادی نمی‌کنیم، ما سهام نداریم، ما درس نمی‌دهیم و... .

اینجاست که یاد آن مثل معروف می‌افتیم که؛

قربون برم خدا را یک بام و دو هوا را
یک بر بوم زمستون یک بر بوم تابستون























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن