واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آیدین آغداشلو: برای مردمی که حافظهشان را از دست میدهند چه باقی میماند؟
آیدین آغداشلو، برنده جایزه افضلی پور گفت: کرمان هیچگاه پایتخت نبوده است اما چه باک که پایتخت معنا و فرهنگ این مملکت بوده است، از این رو تصور کرمان بدون فرهنگ و هنر آن ناقص است.
آفتاب : "آیدین آغداشلو" صبح چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه 95 در مراسم یازدهمین دوره جایزه مرحوم افضلی پور که در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، اظهار کرد: نخستین دلبستگی و دلدادگی من به شهر کرمان از سال 56 شروع شد، وقتی که بنا شد در اینجا پرورشگاهی به همت مرحوم صنعتی زاده تبدیل به موزه شود و من به عنوان کسی که می توانست کمک و همراهی کند به کرمان آمدم.
این نقاش و هنرمند ایرانی افزود: اولین مواجهه و دیدار من با کرمانیان در حوزه هنر صورت گرفت، برای من کرمان یک شهر بود در حوزه فرهنگ ایران، اما وقتی در اینجا ماندم و بیشتر آشنا شدم از یک عنوان تجاوز کرد، من مردم کرمان را به این شناختم که معروف و فروتن هستند.
آغداشلو بیان کرد: در طول تاریخ چند صد سال گذشته نمونههای متعددی از این موضع گرفتن به موقع کرمانیها را دیدم و گاهی بهای سنگینی بابت درست فکر کردنشان پرداختند.
وی گفت: برای من کشف کرمان ذره ذره صورت گرفت و یکباره نبود، نتوانستهام کار عمدهای برای کرمان انجام دهم جز همراهی برای راهاندازی موزه و سالها بعد وقتی که در جریان فرهنگ کرمان بیشتر قرار گرفتم مدتی به صورت استاد پروازی به همین دانشگاه باهنر میآمدم.
آغداشلو بیان کرد: هنوز هم نامههای متعددی از دانشجویانم به من می رسد و نامهای آنها را در نمایشگاه ها و جاهای مختلف جویا میشوم و زمانی که ارشاد وقت کرمان، قصد خریداری آثار سهراب سپهری را برای کرمان داشت کارشناسی این کار بر عهده من بود.
این هنرمند افزود: اینکه توانسته باشم در جزئی از فرهنگ کرمان همراهی داشته باشم و لذت ببرم برای من بسیار پراهمیت است، کرمان دیار بزرگان بوده و احتیاج به یادآوری ندارد، از تاریخ گرفته تا تحقیق، آثار هنری و بزرگان طراز اولی به جامعه معرفی کرده است.
وی اظهار کرد: روح ظریف و ذهن درخشان، آفاقی که در کنار همه سختی ها کرمان تحمل کرده همچنان ثمر داده است، این فکر که هنرمند در سختی می شکند و حذف می شود به اعتبار آن چیزی که در کرمان در طول تاریخش رخ داده هیچ گاه تحقق نیافته است.
آغداشلو تصریح کرد: کرمان هیچ گاه پایتخت نبوده است اما چه باک که پایتخت معنا و فرهنگ این مملکت بوده است، تصور کرمان بدون فرهنگ و هنر آن ناقص است، گمان من بر این است که مردمان یک سرزمین شاید بتوانند بدون فرهنگ و هنر به زندگی خود ادامه دهند اما این زندگی آرام آرام تبدیل به تقلیل حافظه خواهد شد و مردمی که حافظه خود را از دست می دهند چه چیزی برای آنها باقی میماند؟
این نقاش و هنرمند ایرانی یادآور شد: برای همه متولیان فرهنگ و هنر کرمان فرض اینکه کرمان هنرمند و بافرهنگ و گسترده را از نظر معنا مد نظر بگیرند، این مرمت به معنای مرمت خشت و گل نیست بلکه زدودن فرسودگی ها و نگهداری از بنیان ها است.
به گزارش ایسنا، آغداشلو در پایان خاطرنشان کرد: هیچ آرزویی ندارم جز اینکه در طول عمرم هر بار که توانایی داشته باشم خود را به کرمان برسانم، با مردمان سخی و گشاده دست آن بتوانم شهر را زیباتر، کامل تر و آبادتر ببینم و اگر کسانی از بین رفته اند مطمئن باشم در آینده کسانی مشابه آنها پا جای پایشان خواهند گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]